Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beta hemolitik Streptokok

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64149
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 02:37

Konu: Beta hemolitik Streptokok
Mesajı Yazan: Musiroz
Konu: Beta hemolitik Streptokok
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2019 Saat 13:04
Merhabalar Kadir bey o kadar karmaşık bi süreçten geçiyoruz ki oğlum ve ben çok yıprandık.şöyle ki
Oğlum 5,5 yasında 3 gün kusma ishal şikayeti oldu ve evde atlattık sonrasında aralıklarla karın ağrımız oldu 3,4 gün kadar Aralık’lar la oldu.doktora götürdüm probiyotik yazdı ama kullanmadım.o gece oğlumda burun hırıltıso,sanki bogazında birşey varmış gibi sık sık yutkunma hissi.ve inlemeyke sabahladı ama ateş yok.sabahı doktora götürdüm doktor muayenesinde Boğaz’ı kızarık üst solunum yolu enf dedi boğaZ kültür testi yaptırmalımıyız DİE sordum gerek yok dedi. Çünkü 8 ay öncesinda beta geçirmiştik infülienza ile influenza:A zayıf pozitif.
Strep A:negatif
Kültür antibiyogram Boğaz:A grubu B hemolitik streotokok üredi yazıyordu.10 gün augementin kullandık 2 gün sonra kültür yaptırdık:negatif çoktı o sayfayı kapattık.
Ben bu sefer kan ve gayta tahlili istedim yapıldı.
Kanda:tam kan(hemogram):18,87
Crp:1,20
Çıktı.doktor kanda enfeksiyon çıktı DİE zimaks yazdı.1 gün sabah akşam kullandım sonraki gün oğlum yemek yerken yemek acı yaktı dedi diline baktım kıpkırmızı ve dil papillasında kabarcıklar var hemen geri doktora götürdüm doktor beta var bu çocukta dedi apıreks 100 ve penıs 400.000 yazdı.hemen kendi doktorumuza özel hastaneye geçtim.doktor muayenesinde çilek dil görünümü var ve boğazı kızarık dedi.strepA yapıldı :zayıf pozitif verdi laboratuvar şefi antibiyotik kullanımından sebep zayıf vermiş olabilir dedi.doktor augementin yazdı 10 gün kullanılacak dedi.2 gün sonra Boğaz kültürü:üremedi dedi.doktoru aradığında klinik bulguların da çilek dil var beta bakterisinden olur dedi. Kandada enfeksiyon var DİE kullanılmalı DİE düşündüm.10 günü tamamladık 4 gün sonra testi tekrarlayacaktım o gece yine burunda hırıltı,yine yutkunma hissi dedim eyvah geçmedi sabah yine gittik ve boğaz testlerini yaptık.eve geçtik e nabızdan baktığımda strepA :pozitif vermişti yine doktor acil hasteneye çağırdı deposilin vurmamız gerekiyor dedi 12 Ekim de iki arada bir derede deposilin 1,2 MIU 10 ML 1 FLK vuruldu.30 gün koruyucu olacağını söyledi. 2 gün sonra kültür sonucu çıktı ve negatif.dünya basıma yıkıldı gereksiz deposilin vuruldu die.doktor çilek dil görünümü vardı gereksiz olduğunu düşünmeyin en azından koruyucu olacak dedi ama benim hiç içime sinmedi günlerce kendi kendimi yedim gereklimiydi hangi test hatalıydı.cocuk gık dese acaba penisiln yan etkisimi DİE sıyırdım bi gece kalktı anne ayağımın altı gidiklanıyor dedi 1, 2 saat döndü yatakta uykuya gecene kadar.o aralarda yine parmak uçlarında soyulma oldu dikkatimi çektiğinde parmak boyası yaptık deyince açaba ondan Mıdır dedim ama bugün forumda gezerken siz tedavi olmamış streptokoklar yapabilir demişsiniz yine bi yüreğim hopladı. Bi müddet sonra sağ karnının orta kısmı için acıyor demeye başladı 2,3 gün dedi hatta bazen kalkarken falan yüzü ekşiyordu açısından ben belki bi yere çarpmıştır DİE düşündüm. sonra bi akşam karnım ağrıyor dedi gündüz okula gitti ama geldiğinde halsizdi.akşam hastaneye gittik ateşi olmayan çocuğun hastaneye girince ateşi çıktı.38,5 derece.doktor muayene etti Boğaz kızarık hiç bir zaman öyle iltihap beyazlık vs olmadı.genel bi geniz akıntımız var zaten genelde kızarık oluyor boğazımız.boyum lenf bezleri şişmiş dedi.kültür ve kan tahlili yaptırdı. Serum taktırdı.o arada kan sonuçları çıktı.
WBC:16,37
CRP:111,33
Strep A :yine pozitif.
Doktor Crp çok yüksek sıkı takip edin dedi bizi de serumdan sonra yarım saat müşahadede tuttu tekrar çıkacakmı DİE.pfapa yı bi araştırın dedi.sanırım serumla antibiyotikte verdi.atesimiz düştü.kanda wbc yüksek olunca tekrar Strep pozitif ve kanda wbc yüksek olunca augementin başlandı tekrar.antibiyotiği kullanmadan sabahına kültür de yaptırdım sonra başladım antibiyotiğe kanda enfeksiyon olduğu için 2 gün sonra kültür tekrar negatif üremedi çıktı.cıldırmak üzereyim suan antibiyotiğin 7. Günündeyiz kaç gün kullanmalıyız.testleri hep aynı kurumda yaptık hata mı ettik.vücutta deposilin varken tekrar streptokok kapabilir mi 15 gün sonrasında. Streptokok yoksa kandaki wbc yi yükselten ne aşırı antibiyotik kullanımı yada çilek dil enfeksiyonundan sebep yüksek kalmış olabilir mi.ve en önemlisi Suan ki antibiyotiği 10 gün mü yoksa şişe bitene kadar mı kullanmalıyız sonrasında nasıl bir yol izlemeliyiz.acildeki geceden sonra hiç bir hastalık belirtimiz yok karın ağrımız geçti ateş hiç olmadı.genel durumu iyi.karın ağrısından sebep ultrasonda çektirdik onu da değerlendirir seniz sevinirim.bende gebeyim ve bu süreç beni çok yıprattı bir yol gösterin lütfen

-------------
ozlemusiraç

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2019 Saat 19:50
Tipik Turk doktorlari!!! 
Bunlari egiten Tip fakultelerindeki Prof. lar son derecede kifayetsiz ve ahmak kimselerdir..
1- Bu yasta A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokok enfeksiyonlari gorulmez...
2- Bogaz kulturleri; SADECE, Beta -Hemoliz'i gosterirler. Esas onemli olan, A-Grubu olup olmadiklarini gostermezler.
3- Strep-A Testleri en guvenilir Test'tir, AMMMMA, isteyen doktorla,  Testin yapildigi yer ayni muessese
 icinde olmamak sarti  ile!!! Deposilin yapildiktan sonra 30 gun sure ile ASLA Strep-A testi:(+) OLAMAZ..
 Oldugunda kesin sahtekarlik vardir.

4-  5.5 yas icin gecerli WBC araligi: 5.5-15.5 araligidir.  Sizdeki, WBC:16.37 cok anlamli degildir. 
5- Cocukta hakikaten AGBH Streptokok olsa idi: Yuksek ates+Agizda Pis koku+Dilin tamamini kaplayan
 pas tabaksi+ Bulanti/kusmalar olurdu!! 
6- Cilek dil; sadece Streptokok enfeksiyonlarinda olmaz.. Coxsackie viruslari bile yapar. 

Bu konuda yazilmis olanlari cok iyi okuyun ve SAKIN Turk cocuk doktorlarina itimad etmeyin. 
Tahlil isteyen doktor ile, tahlili yapan laboratuvar, ayni kurulus icinde OLMASIN.. 

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2019 Saat 23:00
Cevabınız için çok teşekkür ederim yüreğime su serptiniz.suan için ne yapmalıyım testleri kan ve Boğaz testlerini antibiyotikten sonra tekrarlamalımıyım yoksa hiç o topa girmeyeyim mi.yüreğim kaldırmayabilir.yazınızdan sonra antibiyotiği bile kullanmak konusunda tereddütte kaldım 10 güne tamamlamalımıyım. Çok sevgiler sayın hocam

-------------
ozlemusiraç

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2019 Saat 01:58
Turk Cocuk doktorlarina ve "cilek dile" Bosverin...
5- Cocukta hakikaten AGBH Streptokok olsa idi: Yuksek ates+Agizda Pis koku+Dilin tamamini kaplayan
 pas tabaksi+ Bulanti/kusmalar olurdu!! 
Bunlar varmi??? Siz ona bakin. 

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2019 Saat 09:38
Suan için bunların hiç biri yok doktor bey ama antibiyotik kullanıyoruz suan bitince ki durumuna bakıp size dönüş yapacağım sevgiler.

-------------
ozlemusiraç

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2019 Saat 19:19
A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokoklar, tek bir DOZ, Ampisilin veya Penisilin turevi ilac ile, 12 saat icinde YOK OLURLAR!! 
Bu doktor, NEYIN kafasini yasiyor???
1 aylik tedavi; 1 ay icinde tekrar Streptokok alarak, ANTIKOR seviyesini yukseltmesin diye verilir.. 
ZIRA; Bu antikorlar, sik sik AYNI cins Streptokoklarin alinmasi ile asiri yukselirlerse, kalp veya Bobrek
 dokusuna; Streptokok zannederek, saldirir ve hasar verirler.. Yoksa Turk doktorlarinin zannettikleri gibi,
Kalp veya Bobrek dokusuna,  Streptokoklarin yerlesmesi gibi bir durum soz konusu degildir.. 
Verilen 10 gunluk tedavi; HIC BIR ISE YARAMAZ... Sadece sizlerin gozunu boyamaya yarar. 

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2019 Saat 19:25
Merhabalar hocam 5,5 yaşındaki oğlumun 10 gündür balgamlı öksürüğü var sabah kalktığında yoğun şekilde öksürüyor gün içinde sayılı ama balgamlı ev tozuna alerjisi var gece geniz akıntısı oluyor burun hırıltılı ara ara gece yutkunma hissi.gece öksürmüyır.yada çok nadir.alerjiden dolayımı geniz akıntısı ve balgam yoksa sinüs akıntısımı olabilir burundan akıntı yok.limonlu bal veriyorum onunla daha iyi çıkartıyor balgamı ama balgam a engel olmuyor

-------------
ozlemusiraç

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2019 Saat 19:38
Bakin, gerek Astim'da, gerek Allerjilerde, ILK bulgu; sikintili solunumdur.. 
Oksuruk ve hele balgam, ikincil, hatta ucuncul bulgudur..
Siz Turk doktorlarin sacmaliklarina, yalanlarina kanmayin.. 
Sadece benim; Grip icin anlattiklarimi uygulayin..
Soner Yalcin'in "Kara Kutu" kitabini okuyun.. 

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2019 Saat 10:38
Hemen TEM’in ediyorum doktor bey

-------------
ozlemusiraç

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2019 Saat 14:40
Hocam🙈balgamlı öksürüğümüz hala devam balgamını çıkardığın da yeşil sarı arası birenk sinüzit olabilir mi başka hiç bir arası yok ateş vs yok.herşeyden medet umar oldum çörek otu yağı ile göğüse ve sırta masaj iyi geliyor DİE okudum uyguladım sonraki gün göğüs Ve sırtı kırmızı pütür pütür oldu ve kaşıntı yaptı faydalı olayım derken elimle zarar verir oldum.eğer sinüziten sebepse antibiyotik gerekir mi grip için yaptıklarımız iyi gelecek mi öksürük uzadıkça tedirgin oluyorum burun akıntısı hiç yok

-------------
ozlemusiraç

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2019 Saat 20:18
Balgamin; sari-yesil olmasi, iyilesme surecinin basladigini gosterir. 
SAKIN Turk mali HICBIR otu-yagi kullanmayin!!! 
Sinuzit NE ALAKA!! Tipik Turk doktor sahtekarligi!! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat