Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Böcek ısırığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64152
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 21:22


Konu: Böcek ısırığı
Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Konu: Böcek ısırığı
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2019 Saat 10:36
Hocam, dün akşamüstü 15 aylık oğlumla parka çıktık, geldiğimizde eli şişmişti, muhtemelen böcek ısırmış, pek dokundurtmuyor da, acıyor galiba. Genel hali iyi, ateşi de yok. Ama sabah kalktığında biraz daha şişmiş ve kızarmıştı. Süt ve yumurta beyazı alerjisi var, genel olarak da hassas bi cildi var. Alerji şurubu başlanmalı mı? Ne yapmamızı önerirsiniz?
İlk 3 resim akşama ait, sonraki 3 resim sabahki hali.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2019 Saat 10:49
Hocam birde 3,5 yaşındaki, yine süt ve yumurta beyazı alerjisi geçmişi olan oğluma( şu an büyük ölçüde geçti, peynir ve yoğurt olarak yiyebiliyor, yumurtayı da veriyoruz) devit 3 ampul verdim, ertesi gün yanakları oütürlü bi şekilde kızardı, bayağı belirgin bi şekilde kızardı ama. Dokundu mu ya da karaciğeri mi zorlandı diye endişelendim. Seneye damla damla mı vermeliyim acaba?


Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2019 Saat 11:22
http://imgyukle.com/i/EbyhYR - http://imgyukle.com/i/EbyhYR
http://imgyukle.com/i/Ebyive - http://imgyukle.com/i/Ebyive
http://imgyukle.com/i/Ebycdc - http://imgyukle.com/i/Ebycdc
http://imgyukle.com/i/EbyXUt - http://imgyukle.com/i/EbyXUt
http://imgyukle.com/i/EbyjjQ - http://imgyukle.com/i/EbyjjQ
http://imgyukle.com/i/Ebys9N - http://imgyukle.com/i/Ebys9N


Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2019 Saat 11:51
Hocam parmak çevresinden yayılarak kızarıklığı artmaya başladı, şişkinliğinde belirgin bi değişiklik yok, dokunduğumuzda da çok bi tepki vermiyor. Ama dediğim gibi kızarmaya başladı. Ne olursa endişelenmeliyiz hocam?


Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2019 Saat 11:59
Elinin üstündeki parmak boğumlarından, ısırılan yere yakın ilk üçünün üstü ayrıca kızarmış görünüyor.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2019 Saat 19:23
D vitamini o sekil bir reaksiyon yapmaz.. 
Eldeki sis bolgelere; Fenistil jel , gunde:2x1 surun. 


Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2019 Saat 20:52
Teşekkür ederiz hocam. Sayenizde öğrenip, evde bulunsun diye almıştım zaten. Cildinin tepkisini bastırmamak adına sürmemiştim hemen, keşke hemen sürseymişim.
Varlığınız güven veriyor hocam.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat