Yüksek tansiyon
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64176
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 07:43
Konu: Yüksek tansiyon
Mesajı Yazan: tnl
Konu: Yüksek tansiyon
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2019 Saat 23:43
Hocam iyi akşamlar . Bu defa sizi eşim için rahatsız ediyorum . Eşim 32 yaşında , son 4-5 senedir tansiyonu genelde 140/100 ( Türkiye de farklı ölçülüyor sanırım ) , profesörlere gitti ilaç verdiler gene de düşmedi hiç , çok nadiren 120/80 . Bu akşam birden kıp kırmızı oldu eli ayağı titremeye başladı fenalaştı hemen acile götürdüm . Orda tansiyon 210/160 çıktı iğne yaptılar. 1 saat kadar durdu 160/130a düşünce eve gönderdiler , ama nedenini falan demediler . Şimdi iyi hissediyor ama bu fenalaşma 1 ayda ikinciye oluyor . Sizden ricam Türkiye’de bildiğiniz önerebileceginiz bir doktor varsa bizimle paylaşmanız . Her gün 1 saat spor yapıyor sağlıklı ev yemeği yiyoruz herzaman , tabi akşamlar 50-100ml rakı da içiyor ama ondan olduğunu sanmam...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2019 Saat 02:31
Esiniz; herhalde erkek!!! 210/160, baya yuksek bir tansiyondur. Bu tip, ANI yukselmelerle kendini gosterin Hipertansiyon, Bobrek ustu bezinin "Medulla" kismindaki tumorlerde olur. "Pheochromocytoma" denilen bu tumorler, vucutta baska yerlerinde de olabilir. Vanilyali gidalar, ve kahve; bu Hipertansiyon krizlerine sebep olabilir. Iyi bir Dahiliye doktoru bulun, MR gerekebilir.
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2019 Saat 02:38
Hocam Mayıs ayında üroloji doktoruna göründü US baktılar varikocele teşhisi kondu ilaç içti çok şükür düzeldi . O zamanki şikayeti testiste şişlikti. Kime yönlendirebilirsiniz acaba bizi hocam ?
Bu arada hocam işi çok aşırı stresli bundan kaynaklana bilir mi ?
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2019 Saat 02:49
1- Varikosel; oyle ilacla filan duzelmez.. Ayrica da; Varikosel de; testisler sismez. Testislerin sismesi, bazi viral hastaliklarda olur ve tedavi gerekmez, kendiliginden iyilesir.
2- Iyi bir Dahiliye doktoru bulun, MR gerekebilir.
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2019 Saat 22:49
Hocam aile hekiminle konuştum . Hiç birşeyi yok , stresten oluyor MR falan gerek yok dedi . Bilmiyorum kendi kafamıza göre gidersek hastanede yaparlar mı ama yarın gideceğiz . Dediğim gibi tansiyon problemi nerdeyse 7-8 yıldır var , ama bu kadar yüksek 2-3 defa oldu . İlki tam 8 yıl önceydi yine acillik oldu . O zaman bütün yaz burnu da kanadı hemde gece uykusunda çoğu zaman . Son zamanlar sol tarafında böbreğin olduğu yerde agrım var bastırınca agırıyor diyordu ama hep üşütmüştür diye düşünüyorduk . Geçen sene 2-3 gün arka arkaya tam iki kaşının ortası morardı durup dururken damar patlamış gibi o zaman yine doktorlar Önemli değil stresten dediler. Gerçekten işi aşırı stresli , hep inşallah ondandır diyorum . Kime gitsek ne yapsak . Bizim burada böyle, hele türklere pek ilgi göstermiyorlar , Türkiye de önerebileceginiz birileri yokmudur?
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2019 Saat 02:48
Bakalim hastanede ne diyecekler... Benim suphelendigim hastaliktan bahs edin.
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2019 Saat 20:25
Hastanede de kulak asmadılar hocam . Bu akşam birden yine fenalaştı yanımızda sağlık ocağına gittik orda ki hemşire 110/100 dedi . Ordan hemen acile gittik acilde 250/120 çıktı yine iğne yaptılar 160a düşünce gönderdiler . Ne yapacağımızı şaşırdık 2 gün arayla böyle oldu
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2019 Saat 05:26
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2019 Saat 06:22
Nebilet 5mg ve hastanede Chlophazolin iğne yaptılar akşam ve geçen akşm . Daha önce dediğim gibi varikosel diyip tadilekto vermişti doktor 2-3 ay içmesi için ama 1-2 ay oldu onları bırakalı . Genel olarak son 1 aydır kendini iyi hissetmediğini söylüyor ve hatta panik atak geçiriyorum sanki diyordu , ama hep strese verdik
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2019 Saat 18:22
Merhaba hocam . Kardiyoloji uzmanına gittik pek birşey demedi. MR gerek yok dedi . Genetik var madem tansiyon ve 2-3 ay ilaç içmedi bu sefer çok düşüyordu diye yavaş yavaş kesmişlerdi ve 1 ay önce yeniden başladı içmeye , ondan da öyle olmuş dedi . Kan tahlili yaptıracak yarın gene de böbrekle alakalı problemin oldu mu hiç dedi , mayısta üroloji bakmıştı temiz demişti herşey . Yarın başka şehirde MR yaptırcaz
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2019 Saat 19:43
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2019 Saat 19:49
Hocam sizin düşünceniz benim için çok önemli . Bugüne kadar hiç tereddüt etmeden inandım her dediğinize ve güvenim sonsuz . İlk defa dua ediyorum yanılmış olun diye . Yarın sonuçları yazacağım
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2019 Saat 20:10
Kesin bir sey(??) demedim ki, yanilayim? Benim icin hala aydinlanmamis bir hasta.
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 13:48
Merhaba hocam!
MR yapıldı , her yerine baktılar ve temiz dediler .
Problemi nerde aramalıyız bundan sonra ?
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 18:58
Uygun ilac tayin edilmeli.. Bana kalirsa; Mikardis Plus 80/12.5 en uygun olanidir.
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 20:06
Tamam hocam , çok çok teşekkür ediyorum, büyük küçük herkese yardımcı oluyorsunuz.
Yarın aile hekimine reçete vermesini rica edicem. Yoksa alamayız eczaneden . Bu arada hocam Cumartesi günü işte çok stresli geçmiş , akşamsı zaten fenalaştı , sonra da Pazartesi tekrar . Acaba stresle alakalı olabilir mi?
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 22:46
Olabilir.. Ne de olsa Turkiye vatandasi!!!
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2019 Saat 02:19
Merhaba hocam ! Kan tahlilleri hazır .
Tsh çok yüksek 7.5 çıkmış ,
Vit d3 2-3 hafta önce 1 ampul içmesine rağmen 28 (20-100 arası olmalı diye yazıyor yanda ama aslında 70 civarı olması gerekmiyor mu ? )
B12 400 ve kan şekeri üst sınıra yakın 5.6
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2019 Saat 04:01
20ng/dL gibi dusuk degerler, 1 ampul ile bile duzelmiyor. Sahtekarligi goruyorsunuz degil mi?? Normal siniri: 20-100 demis ha !!! Oha yani!!! Sirf kendi beceriksizlikleri belli olmasi diye, boyle "Normal sinir " koyuyorlar.. Siz Turk doktorlara bakmayin, 1 ampul daha icin, Ocak ortasi gene bakalim. TSH icin, bir Endokrin doktoru gorsun.
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2019 Saat 09:09
Tamam hocam çok teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2019 Saat 18:29
Merhaba hocam ! Sizin dediğiniz ilcı yazması için maalesef doktoru ikna edemedim hatta kızdı benden iyi mi bileceksin diye . Ve tansiyon hala 200lere fırlıyor ara ara . Endokrinoloji doktoruna gittik eltiroksin verdi , ama benim kafama takılan idrarda pH yı sorun yaptı yaşına göre yüksek sanki 60 yaşındaki adamın gibi dedi . 5.5 çıktı ve referans aralıgı 4.5-8 . Sizin düşünceniz nedir ?yediklerinle alakalı olabilir mi ? Hergün et yiyoruz , en çokta tavuk göğsü
|
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2019 Saat 20:24
Dvit3 ampul icin; Recete olmasi sart mi??? Kendiniz alin. Tansiyon icin: Inter-Tip, Biruni, Buyuk laboratuvar, Duzen, Hippokrat gibi ozel laboratuvarlarda, IDRARDA: Homovanillic asit ( Vanillylmandelic asit) baktirin.. Bu tahlilden even, 2 gun sure ile. meyva yemesin, Vanilya ihtiva eden tatli ve gidalari almasin.. Ayrica, Calpol, gibi Parasetamollu ilaclardan da almasin.
|
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2019 Saat 20:48
Hocam d vitamin ampul verdim . Tansiyon için Mikardis plus önermiştiniz onu yazmıyor doktor nebilet içsin diyor . Tamam , Pazartesi yaptıracağız. Hocam ürik asitmiş doktorun sorun yaptığı , ben yanlış anlamışım . 420 üst sınır ve eşimin ki 400 çıkmış . Senin yaşın için çok fazla demiş .
|
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2019 Saat 20:01
|