Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yorgunluk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64183
Tarih: 27 Eyl 2025 Saat 19:40

Konu: Yorgunluk
Mesajı Yazan: L1
Konu: Yorgunluk
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2019 Saat 16:58
Hocam iyi çalışmalar
Alara 4,5 yaşında. Bizden çok akça pakça sizin deyiminizle ama son üç dört gündür daha bir beyaz suratı. Bir de her zamanki gibi çok hareketli ama yoruldum diyor. Kreşin ikinci senesi grip sürekli ama sadece burun akıntısı var. Başka bir şikayet yok. Gripler geçen seneden hafif geçiyor. Ama parktan çıkınca mesela çok yoruldum yürüyemeyeceğim gibi konuşmaya başladı bu ara. Eve gelince de uzanmak istiyor ama uyumuyor.

Size muayeneye geldiğinden başka doktor görmüyor. Henüz hiç kan testi de yapılmadı. Sizce bu yorgunluk için kan vermeli mi? Kan testine gerek görüyorsanız nelere baktırmalıyız?

Şimdiden teşekkürler
Saygılar sevgiler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2019 Saat 19:03
Boyle bir durum, anemi nedeni ile olsa, beraberinde, asiri "carpinti" olur.. 
Ama genede, ayird edemiyorsaniz, bir "Kan Sayimi" yaptirip, bana yazin. 

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 16:26
http://m.YollaYap.com/bbtc/1573651332614.jpg">

http://m.YollaYap.com/bbtc/15736514099.jpg">

http://m.YollaYap.com/bbtc/1573651468953.jpg">

http://m.YollaYap.com/bbtc/157365153574.jpg">

http://m.YollaYap.com/bbtc/1573651580621.jpg">

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 16:28
Hocam geçen haftaki yorgunluk hastalık oldu. Dilde pas, ağızda koku yok. Koku sadece açlık ve kusmadan sanırım.
Gece üç kez kustu. Ateş 37.8 lerde. Hiç ilaç vermedik. Yemek yok. Devamlı yatıyor.
Kan değerlerine yorumunuzu merak ediyoruz. 4,5 senedir ilk kan verişi. Kreşin ikinci senesi ve ekimde başladık, yine hiç geçmedi nezlesi.
Sevgiler saygılar

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 19:06
Anemi :YOK.
Antibiyotik gereken bir durum: YOK.
Kan Hastaligi: YOK.
Tiroid hastaligi: YOK.
Yani, bir doktor, hic mi hastasina muayene etmez, hic mi Klinik bulgulari degerlendirmez11
tabii, ne olacak, tahlil paralari cebinden cikmadigi gibi bir de ya Laboratuvardan rusvetini alir, veya Devletten
Performansini alir.. Duzen oyle bir kurulmus ki, hasta haric, herkes karli cikiyor..
Tabii, bu "duzeni" kuran Devlet olunca, bozmasida cok zor oluyor. 
Soner Yalcin'in Kara Kutu kitabini okuyun. 

Griplerin bir tedavileri yoktur (Asi olun!!)
Bir Grip; Ancak, suresini tamamladiginda iyilesir. Benim anlattiklarim SADECE; bu sureyi rahat gecirmenizi
 saglar. 

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 19:12
Hocam doktora gitmiyoruz ki
Tanıdık bir kbb ciye sizi anlattık. Sağolsun kan testini istedi. Sadece laboratuvar gördük yani ;)
Genel durumu çok kötüledi bu sefer. Şimdi bile uyuyor. Bu crp yüksekliği ve iga değeri ile ilgili tüm yazılarınızı okudum. Bunlar korkuttu beni. Ama bu sefer dediğim gibi ağır seyrediyor. İlaç da kullanmadığımızdan öylece bakıyoruz çocuğa. Birkaç yudum su dışında ağzına bir şey girmedi. Yapılacak bir şey yok mu?
Kitabı da mutlaka okuyacağım.
Çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 19:13
Aynı anda yazmışım hocam siz düzenlerken
Kusura bakmayın
Çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2019 Saat 17:30
Hocam ateş kendiliğinden düştü
İshal yok ama dün gece bir kez daha uykudan uyanıp kustu. Emin değilim ama balgamdan sanıyorum. Yemek yemiyor. Israr etmiyoruz. Ancak o kadar halsiz ki anlatamam. Alışkın da değiliz. İlk kez böyle oluyor. Biliyorum grip süresini tamamlayana kadar diyeceksiniz ama bir haftayı geçti yorgunluk olunca endişeleniyorum. Yoksa bu çocuğun burnu iki senedir hiç kesilmeden akıyor ona alıştım.
Kan testini yorumladınız sağ olun ama bu iga neut değerleri referansları doğru yazdılarsa tabi ne oluyor
Gripten midir ?
Ekstra ne yapabilirim?

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2019 Saat 19:48
Farkliliklar, Viral enfeksiyonlara has farklar.. Onemli bir durum yok.
Biraz yemesi lazim... Et, sut gibi protein agirlikli besleyin. Virusler, Hastalarin hucreleri icinde cogalirlar. 
Sonucta, milyonlarca hucre harabiyeti sonucu bu sekil Halsizlik ve gucsuzlukler olur. 
Bu tip viral hastaliklarin bir faydasi da; virusler, en hizli bolunen hucreleri tercih ettikleri icin, bazi Kanser
 turlerini daha basinda iken yok edebiliyorlar. 

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2019 Saat 16:13
Hocam yeni konu açmadım. Kan değerleri ve hastalığın seyri burada diye. Çünkü 10undan beri üç kere yenilendi virüs. Arada iki gün iyiydi. Onda da grip aşısı olduk zaten. En son cuma günü tekrar ateş çıktı. Normalde müdahale etmiyorum ama hep 39-40 larda ve çok rahatsız edince mecburen 4 er saat arayla c.lpol i. ufen ile ancak 38 lere düşen inatçı bir ateş ile boğuştuk. İki günden sonra 37 de kaldı ateş. Lokma yiyemedi. İyice halsiz düştü. Bugün sabah da su gibi burun akıntısı bol hapşırık ve yine hararetle uyandı. Yine yiyemiyor. Ben de geçen sene artık hastalıktan bunaldığımız dönemdeki bağışıklık gıdıklayıcı çözümümüze başvurdum bu sabah artık. Bactrim başladım. Doğru mu yaptım bilmiyorum ama çocuk kendinde değil artık.
Beş güne tamamlayacağım. Ağızda pas koku yok ama genel durumu bitap. Sesi de iyice kısıldı tantum da başladım.
Virüs yenilemiştir değil mi yoksa başka bir şey olabilir mi?
Şimdiden teşekkürler hocam.

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2019 Saat 19:53
Su; "ATES" ile ugrasmasaniz, bu kadar sik hasta olmaz.. Ates olmadan, bagisiklik sistemi calismaz!! 
Bactrim faydali olabilir.. En azindan zarar vermez.. 

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2019 Saat 19:58
Hocam düzgün anlatamadım sanırım.
Ateşi son seferde düşürmeye mecbur kaldım. Hiç bir hastalıkta düşürmedik bu zamana kadar. İki gün sonra düştü. Şimdi de hala hep 37. Ateş düşürücü kullanmıyoruz. Biliyorum 37 ateş değil ama bu hararet, ilaç kullanmamaya rağmen üst üste bu kadar hastalık normal mi?
Yine biliyorum mikrop koleksiyonu diyeceksiniz ancak Bactrime bu sebeple başladım. Bu sıklıkla mikropla baş edemiyor artık

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2019 Saat 20:08
Yapabileceginiz bir sey yok.. 
Antibiyotik gerekirse; ATES+Agizda KOKU+Dilde PAS olur. Gerisinin de zaten bir onemi yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat