Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kazain hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64207
Tarih: 22 Eki 2025 Saat 02:11

Konu: kazain hakkında
Mesajı Yazan: gozturk1212
Konu: kazain hakkında
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2019 Saat 21:10
Değerli Hocam

Ben sizin tavsiyelerinizle çocuklarıma en az 600cc süt ve süt ürünleri veriyorum.Sizin süt ile ilgili 
makalenizde bilgi göremediğimden sormak istedim.Son zamanlarda sütteki kazain proteini hakkında 
olumsuz yazılar çıkmaya başladı.

Bu konuda sizin görüşleriniz nedir acaba?

Saygılarımla

-------------
ikizlerim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2019 Saat 22:46
Ne yapacaksiniz ki, cahillik artik Turk tibbini o kadar sardi ki, duzeltmenin imkani yok!!!
Kazein, anne sutu dahil, her canli sutunde mevcuttur.. (Keci sutu dahil... )
Kazein, sutun; "posa" vazifesini goren kismidir. 
Saf anne sutu alan, bazi bebeklerin, kakalarinda gordugunuz, sert "kuru fasulye' tanesi gibi cisimcikler, 
kazeindir.. Kazeinin vazifesi, sindirim islemleri sirasinda olusan zararli kimyasallari emerek, atilmalarini
 saglamaktir ve "posa" vazifesi gormektir. Turkiye'de sut hakkinda bilgi sahibi olan doktor yoktur.. 
Hepsi; mama firmalarindan cikar saglamak icin, nasil takla atilir, onun pesindedirler.. 

Yazarlar kismindaki makalelerim arasinda, bu sut dusmanliklarini anlattim.. Onlari iyi okuyun.
YOKSA; bu sut dusmanligi, korku filimlerindeki canavarlar gibidir.  Odurursunuz, oldurursunuz, bir turlu 
olmezler!!  En sonunda oldurur mezara koyarsiniz, son sahnede, ellerini mezardan cikarip, pacanizdan
 yakalamak isterler. Daima uyanik olun. Bu SAHTEKARLAR, meydani bir bos buldular mi, orman yangini
 gibi yayilirlar. Nerde uc kagitci doktor varsa; bu mama firmalarinin popolarini yalarlar. 

Bunun sonucunda BM “International Code of Marketing of Breastmilk  Substitudes” adı altında bir kanun hazırlamıştır. Türkçesi: “Anne  Sütüne Yakın Mamaların Pazarlanmasının Beynelmilel Kanunu”.

Bu kanun 10 maddeden ibarettir.

1-Halka yönelik hiçbir mama reklamı yapılamaz.

2-Annelere ücretsiz dahi olsa numune dağıtılamaz.

3-Hiçbir sağlık kuruluşunda ürün promosyonu yapılamaz, servislerde kullanılması için ücretsiz veya düşük ücretli mama verilemez.

4-Hiçbir firma yetkilisi annelerle görüşme yapamaz.

5-Sağlık personeline hiçbir hediye veya ürün verilemez.

6-Etiketlerde suni beslenmenin üstünlükleri diye hiçbir resim veya cümle kullanılamaz, bebek resimleri konamaz.

7-Sağlık personelinin bilgilendirilmesi ilmi ve gerçekçi olmalıdır.

VAR MI, BU KANUNA UYAN MAMA FIRMASI??? 

BU KANUNLARA UYULMADIGI ICIN, HERHANGI BIR YAPTIRIM UYGULAYAN DEVLET(!!!) VARMI??? 

NE VAR???  Meydani bos bulmus assagilik doktorlar var. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat