Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bronşektazi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64301
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 21:35

Konu: Bronşektazi
Mesajı Yazan: toprak1
Konu: Bronşektazi
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2019 Saat 01:40
Hocam iyi geceler. Çocuklarda bronşektazi sebepleri nelerdir. Hangi tür hastalıklar ve ilaclar bronsektaziye neden olur. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2019 Saat 04:19
Normal cocuklarda; Bronsektazi olmaz.. Meslek hayatim boyunca hicbir hastamda olmadi. 
Kistik fibrosislilerde de, ancak, en erken;5-6  yaslarinda olabilir. 
EGER bir cocukta, "bronsektazi" varsa, kesinlikle doktor hatasidir. Verdigi "oksuruk kesici" ve brons genisletici
ilaclar yuzunden; atilamayip, Bronslarda biriken balgama karsi, vucudun savunma mekanizmasinin, o
 balgami yok etmeye calisirken, akciger dokusunu da eriterek, bir odacik olusturmasi yuzunden, olmustur. 

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2019 Saat 10:36
Kortizonlu spreylerde bronşektazi ye neden olabilirmi. 

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2019 Saat 19:17
En birinci sebeplerden biridir. Kortizon, Akcigerlerde bagisikligi baskiladigi icin, vucut en son care olarak, 
cok siddetli reaksiyon gostererek, o  enfeksiyonu kurutmaya calisirken etraf dokulari da eritir. 

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2019 Saat 21:11
Hocam son olarak remodeling ve bronş kalınlaşması aynı şey mi. Bu çocuklarda nasıl oluşur. Bunlarda ayni bronsektazi gibi doktor hatasiylami olusur. Bunlarda geri dönüş mümkünmüdür. Düzelir mi.Kortizonlu spreylerin bunlarada rolü varmı. Teşekkür ederim. Allah ne muradımız varsa versin iyiki varsınız.Turkiyeye ne zaman geleceksiniz. Çocuğumu muayene için getirmek istiyorum size.

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2019 Saat 19:10
Bronsektazi'de; DOKU kaybi vardir.. Akciger dokusu erimistir ve bir bosluk olusmustur. 
Digerlerinde, doku kaybi yoktur, geriye donus olabilir.
Kortizonlu spreylerin;  uzun sureli kullanimi sonucu olusur. 
Turkiye'ye gelis; ilk bahara insallah! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat