Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bayılma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64329
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 22:57

Konu: Bayılma
Mesajı Yazan: afrarana
Konu: Bayılma
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2019 Saat 08:01
Hocam 7 yaşındaki kızım dün sabah boğazım acıyor diye yataktan kalktı ve aradan yarım saat sonramutfağa yanıma geldi midemde bulanıyor hafif karnımda ağrıyor dedisonra yerden oturup bişey aldı kalktıktan 2 dak sonra neden etraf siyahlaşıyo dedi ve bayıldı ama kısa süreli sonra hemen ayıldı herhangi bildiğimiz kronik bir hastalığı yok sadece daha evvelde size yazmıştım kan aldırırken kan durmazmı diye korkydan iki kere bayılmıştı ama dün öyke telaş edebileceği bir şey olmadı ve dün ishalde başladı boğaz acısıda geçti nasıl bir yol izlemeliyim çok endişe ettim açıkçası😣

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2019 Saat 18:56
Tansiyonu dusmus.
Bazi kimselerde ( Kizlarda, zayif ve uzun boylu, Astenik yapida olanlarda) atesli hastaliklarda dolasimdaki
 kanin, ic organlara cekilmesi ile, ve ishal ile su kaybetmis olanlarda; aniden ayaga kalkinca, yer cekimi
 ile, kan beyine az gider ve bu sekil  bayilmalar olur. Biraz tuzlu bir seyler yedirin. 
Yari-yariya hazirlanmis: Soda-Visne suyu icsin.. 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2019 Saat 20:01
Ama ateş yoktu ishalde o bayılmadan sonra başladı belirtmek istedim

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2019 Saat 02:23
Fark etmez.. 

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2019 Saat 15:53
Hocam bugun kızımda tek göz bebeğinde diğerine göre büyüklük farkettim neden nedir

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2019 Saat 19:57
Devam ederse, gostermeniz gerekir. Once Goz doktoru girecek, "Goz dibi" muayenesi yapacak, ondan
 sonrasi;...  duruma bagli.

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2019 Saat 20:58
Hocam akşam düzeldiğini farkettim yinede götürmek gerekirmi birde bir doktor böyle birine cvp yazmış onu okudum ışık tuttuğunda küçülüyorsa sorun yok demiş ışık tuttuğumda ikiside ufalıyo

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2019 Saat 03:59
Sorun yok.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat