Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

IYE teşhisi ve iğne tedavisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64403
Tarih: 01 Tem 2025 Saat 17:50

Konu: IYE teşhisi ve iğne tedavisi
Mesajı Yazan: bombayanak
Konu: IYE teşhisi ve iğne tedavisi
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2019 Saat 21:21
Kadir hocam merhaba,
yazdıklarınızı okumakla birlikte lokosit değerlerinde kızımın değerlerine benzer görmediğim için emin olmak istiyorum ,
38,5 civarında ateşve halsizlik,akşamları kusma ve karın ağrısı sebebiyle doktora gittik idrar tahlili yaptı,
NİTRİT negative çıktı , diğer Negatif değerleri yazmıyorum , 

ERİTROSİT +       değeri 8
LÖKOSİT    +++  değeri 18

Nitrit negative olduğu için ben iye yok diye hareket etmek istiyorum fakat lokosit den dolayı da verilmiş 3 adet antibiyotik iğne var , 
almadım size bir sormak istiyorum , bu değerler ile antibiyotik kullanmamıza gerek var mı , yaban mersini
kullanmak yeterli mi , geceleri ateş 38,5 a çıkıyor , halsizlik de bir yandan ,
kolaya kaçmak istemiyorum fakat artık gerçekten her doktorun reçetesini araştırmaktan yoruldum,
cevabınız benim için çok önemli,

not: https://www.anneoluncaanladim.com/yazarlar/21/kadir-tugcu/1401/idrar-yolu-enfeksiyonlari - https://www.anneoluncaanladim.com/yazarlar/21/kadir-tugcu/1401/idrar-yolu-enfeksiyonlari

burada yazdığınız belirtilerin büyük çoğunluğunu taşıyoruz şu anda Nitrit in negative olması fakat kusma,iştahsızlıkihalsizlik,ateş,karın ağrısı ve 3 gündür devam eden ateş,
iye yoktur diyeibliriz miyiz , böbreklerin zarar görmesinden endişe ediyoruz,

selamlar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2019 Saat 06:39
IYE ile alakasi yok... Idrar ornegi alinirken, alt temizligini iyi yapmadiniz ise, tabiiki de, Lokosit cikar. Sakin
 cocuk doktorlarina inanmayin. 
Arkadan; ishal gelecek!
Sakin ilac kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2019 Saat 16:02
Dün hastanaden sonra iğneyi almadık,akşam ateş yine 38,5 leri gördü , bal limon , cold mix,serum fizyolojik devam ettik,
sabaha çok şükür ateşi normale döndü şu an sadece burun tıkanıklığı var , galiba yakın zamanda da kulak ağrısı başlayacak
2x1 3 gün iliadin kullanacağız , kulak ağrısına gidince de orta kulak iltihabı dedikleri için.
Ben sadece para için bu işi yapanları Allah a havale ediyorum ki zaten paramızı da alıyorlar,yani al o parayı yine 
ama neden küçük çocuklara , geleceğimiz dediğimiz nesillere bunları yapıyorlar,neyse çok tartışma götürür bu konular,
size teşekkür ediyorum gerçekleri söylediğiniz için , bu kadar dua size cennete götürsün.

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2019 Saat 19:11
Darisi; okumayanlarin ve okuyup inanmayanlarin basina!!! 

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2019 Saat 22:59
Hocam bir sorum daha olacak , kusma daha once karşılaştığımız bir durum değildi ,
3 gecedir kusma ve ateş görüyoruz , kusmayı nasıl yorumlamalıyız ? 

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2019 Saat 03:40
1- Domuz Gribi serisinden bir grip olusmustur.. SAKIN ilac/antibiyotik vermeyin..
2- Yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmistir, sakin ilac/antibiyotik vermeyin. 
Kusma asiri sayida (3 den fazla), ( ve 1 gunden uzun) olursa: Emedur 100 Fitil kullanin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat