Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Düşmeyen ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64446
Tarih: 26 Tem 2025 Saat 13:10

Konu: Düşmeyen ateş
Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Konu: Düşmeyen ateş
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2019 Saat 01:35
Hocam nisan 2016 doğumlu 3,5 yaşındaki oğlum dün gece ateşlendi, sabah boğazında kılcal damar ve kızarıklıklar vardı, dili de paslı görünümde olunca doktora götürdük, tahlil yaptırdık. Gönderebilirsem sonucu göndericem. Wbc 9,31
Crp (kantitatif) 0,1 mg/dL   Crp (kantitatif) 1,0 mg/L
Sedimentasyon 1saat 5

Hocam ateşini düşüremiyorum evde, calpol veriyorum, 4 saati de bulmadı son 2 seferin aralığı, ama düşmüyor. 40 derecenin üstünde. 40,9 a kadar çıktı. Önceki hastalıklarında 40 ı hiç görmemiştik. Hastaneye de güvenemiyorum, gidemiyorum o yüzden ateşe müdahale etmeleri için, neyi nasıl vereceklerini bilemiyorum. Normal midir hocam? Bekleyelim mi?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2019 Saat 01:39
İnanın akşamdan beri eski mailleri okuyorum ama ateşin 41 e yanaşması ve düşmemesi mesaj attırdı artık bana. 12 saatten uzun süredir, duştan çıktıktan hemen sonra ölçtüğüm 2 sefer 38,6 dereceydi, haricinde 39 un altına inmedi. Calpol hiç etki etmedi. Hatta gittik belki o şişe bozuk olabilir diye başka aldık. Hiç vermesemmi ateş düşürücü

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2019 Saat 02:09
http://m.YollaYap.com/bbtc/1576278072910.jpg">

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2019 Saat 03:03
Gripal bir enfeksiyon geciriyor. Atesi: 4-5 gun surebilir. Bu konuyu iyi okuyun.
Atesi dusurmeyin. 
Ates ile ilgili makaleleri okuyun. 
Asiri Calpol kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2019 Saat 04:21
Teşekkür ederiz hocam, cevabınız için. 38 küsürlere indi şimdilerde neyseki.

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2019 Saat 11:33
Hocam tahlil sonuçlarını gösterelim diye doktora geldik tekrar, güzel şeyler duymak ümidiyle. Çünkü sabah kalktığında ateşi 37,5 lardaydı. Yalnız konuşması boğuklaşmıştı, boğazına baktığımda biraz daha şişmiş, kırmızılaşmış ve üzerinde beyaz sarı yeşilimsi bi tabaka vardı, bi kısım yerinde.
Doktor o tabakayı görünce antibiyotik dedi, zaten 40 küsür ateşe o sebep olmuş dedi, streptokok mu dedim, onun gibi bişey dedi. Test yapalımmı dedim, olur ama pozitif de olsa negatif de çıksa antibiyotik kullanacak dedi. Kan tahlilinde neden çıkmadı dediğimde, ilk gün çıkmayabilir dedi.
Ben fotoğrafını çekmeye çalışıp atmaya çalışıcam size, birde test için bekliyoruz şu an, onun sonucunu da göndericem. Sizin yönlendirmenize göre hareket edeceğiz hocam. Hiç kullanmadık antibiyotik sayenizde, gerekliyse kullanalım istiyoruz hocam.

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2019 Saat 13:34
http://m.YollaYap.com/bbtc/1576319540185.jpg">

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2019 Saat 13:39
Hocam bunu çekebildim, ama burada göründüğünden biraz daha kötü aslında. Sürüntüde yeşilimsi kısımlar vardı, burada çıkmadı onlar. Birde bayağı şiş duruyor ama bağırırken çektim, açıldı o yüzden biraz şişlik yanlara doğru.
Strep A boğaz sürüntüsü testi negatif çıktı. 
Zaten; sahtekar olmayip, iyi niyetli olsa, yeniden Kan Sayimi isterdi!! PUST biliyor Eskisi gibi cikacagini!!!

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2019 Saat 19:07
Kesinlikle Antibiyotik gerekmiyor.. Bu kadar CAHIL ve APTAL doktoru , dunyada bir tek Turkiye'de bulabilirsiniz.
Grip geciriyor, sakin antibiyotik filan kullanmayin.. Bu SALAKLAR, yeminli olduklari icin, ASLA Grip teshis
 etmezler..
Bunlardan uzak durun ve yazilarimi okuyun, kendiniz halledin. 
Hala; Ates+Koku+Pas arazlarini ogrenemedinizmi??  Bu sahtekarlara hala para kaptiriyorsunuz.

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2019 Saat 20:56
Hocam çok şükür ki tanıdık sizi, yoksa 2 gündür hastanede yatıyor olacaktık, hem de kaçıncı seferdir. Çevremiz böyle çocuklarla dolu, tanıdığım anne babalara anlatmaya çalışıyorum hep sizi, hakkınız ödenmez hocam.

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2019 Saat 22:29
Okumaya devam edin. Zira ne zaman bunlarin sahtekarliklari tam anlami ile anlasildiginda, hemen yeni bir
 sahtekarlik buluyorlar.
Eskiden Her atesli cocuga; Lincocin igne yazarlardi.. Bu pustlarin nesli tukendi.
Simdi; her atesli hastaya; CRP gibi salakca bir tahlil ile antibiyotik yaziyorlar.
Her oksurene Astim diyen serseriler azaldi, ama bitmedi!! Hala her oksurene; Astim ilaclarini veriyorlar.
Hala; "Sahtekarligin 3 Safhasi" basari ile uygulaniyor. 
Hala; oksuruk kesmeyi, ates dusurmeyin tedavi sanan geri-zekalilar var, sakin onlara inanmayin. 
Hala yeni dogana Demir ilaci baslayin cahiller var.. 
Liste uzun!!  Bu assagilik sahtekar doktor ve hastaneler bu sekilde para tokatliyorlar. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat