Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Konuşmak istemeyen çocuk.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64485
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 21:19

Konu: Konuşmak istemeyen çocuk.
Mesajı Yazan: Azra13
Konu: Konuşmak istemeyen çocuk.
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2019 Saat 16:29
Merhaba hocam
3 yaşındaki kızım konuşmak istemiyor.
2 yaşından bu yana her şeyi anlıyor, gösteriyor,
İşaret ederek anlatıyor fakat konuşmuyor.
Şu anda her şeyi "yak, bak, gak, ebi, baba ,abu"
Olarak ifade ediyor. Kelimeleri benimle beraber
Tekrar etmesini istiyorum, kafasını sallayarak "ıııı" diyor.
İnadını kıramadık.

Ne önerirsiniz, hangi doktora götürelim hocam?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2019 Saat 18:51
Cok ustune dustugunuz icin, sizinle inatlasiyor. Ilgilenmeyin, konusur. 
Sizde kabahat!! 

Mesajı Yazan: Fatma010
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2020 Saat 21:19
Hocam , benim oglum 19 aylik forumda konulara baktim fakat bunun ile ilgili birşey bulamadim, oğlum anne baba dişinda hic birşey soylemiyor .. bişeyler diyoruz anlamamkta israrli yapmamasi gereken şeylerde umursamiyor veya anlamiyor bagirinca da bi adim geriye atip sonrA devam ediyor cok hareketli bir dakika yerinde durmuyor sizce ne yapmam lazim

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2020 Saat 22:08
19 aylik, HELE ERKEK cocuk, hic konusmayabilir de!!
4 yasina kadar "digil-digil" gidebilir.

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2020 Saat 23:27
Hocam , ciddimisiniz bunda bi sorun yokmu..
Bi oneriniz yokmu bizim icin cok harektli sakinlesin diye biseyler yapmaya calisiorum ama hic durmuyor , kitap okuyamioruz haylazlik pesinde boys yapamior cunku oturmuyor .. oyuncaklari disinda herseye ilgi gosteriyor ve kesinlikle anne baba disinda hic bisey demiyor .. ben kendim hollanda da buyudum film surekli yabanci izletiorum.. kendimdd hollandaca konusmaya calisiorum zaman oldukca onunla .. ama hollandaca arada bir de olsa nee nee dior yani hayir hayir

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2020 Saat 20:40
Bi oneriniz yokmu hocam

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2020 Saat 22:16
4 yasindan evvel bir sey beklemeyin.
Konusun, hicbir sakincasi yok.

Mesajı Yazan: fatma8266
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2020 Saat 23:11
Evet hocam benim de kizim iki yasinda malum koronavirüs den dolayi evden cikmiyoruz. Oyun falan bi süre sonra tikaniyoruz valla tablet televizyon uzun sure izlemek zorunda kaliyor. Acaba konusmasinin gecikmesine sebep olurmu? Belli ki bu salgin ve yasak uzayacak. O da cok bunaldi bende her istediginde veriyorum hocam sizin gorusunuz nedir. Saygilar 

Mesajı Yazan: MIGHTY
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2020 Saat 23:45
Bir eğitimci olarak çocuğa çift dil öğretmenim sakıncaları olduğunu söyleyebilirim.Çocuğun kafası karışıyor olabilir ve konuşmayı reddediyor olabilir.Bununla konuda çalışma yapmış bir pedagogtan destek almanızı tavsiye ederim.

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2020 Saat 23:56
Ne gibi sakinca mesela ben yurtdişinda dogdum buyudum ve benim gibi okadar cok arkadaşim varki yine orda yaşayan hala cocuklarina turkce , ve felemenkce konuşan ..  turkiyede yaşayinca cocuk kabullenmiyormu acaba 🧐

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2020 Saat 00:19
Benim; babasi:Turk, annesi:Peru'lu hastam vardi.
Cocuk annesi ile Ispanyolca, babasi ile Turkce konusuyordu. Anne-baba aralarinda Ingilizce konusuyorlardi, ve cocuk da Ingilizce anliyor ve konusuyordu.

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2020 Saat 00:20
Bu konu ile alakalı internette birçok makale bulabilirsiniz.Her çocuk aynı tepkiyi verecek diye bir şey yok.Türkiye ve yurtdışı diye bakmayalım olaya.Orada herkes aynı şeyi yapıyor,çocuk birden fazla kişiden flemenkçe duyuyor ama burada sadece siz bu dili konuşuyorsunuz.Birçok etken faktör olabilir,bu işin uzmanı değilim.Sadece size fikir vermesi açısından söyledim.

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2020 Saat 00:47
Cocugun baba tarafi turkce , anne tarafi tamamen flemenkce konusuyor .. yani sadece ben flemenkce konusmuyorum, ben daha cok odaklanma yok ona takiliyorum .. cocuk odaklana bilse haylazlik yapmasa bi cok seyi basarbilicegine inaniyorum.. yani sizin dediginiz gibi bi garipseme durumu soz konusu degil .. bebek bu sonucta neye gore aa ben bunu istemiyorum diye dusunuceki .. cocugu nasil alistirirsaniz oyle olur diye dusunuyorum .. tabiki herkezin dusuncesi kendine fakat ben sakinlestirme amacli hani neler yapilabilir diye sormak istedim hocama, sonuc olarak cocuk simdi flemenkceyi ogrenmezse illerde daha cok zorlanicak

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2020 Saat 01:21
Peki tamam,ben sadece neden konuşmuyor diye yakınınca böyle bir yaklaşımı size göstermek istedim.Konunun uzmanı değilim,böyle bir durumun olduğunu daha önce bir yazıda okuduğum için sizinle paylaşmak istedim.Sonuçta bunun için bir hastaneye gidip tahlil yaptırıp netleştiremeyiz.Bunun yanında hocamında dediği gibi aynı anda 3 dil konuşabilen çocuklarda var.

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2020 Saat 03:18
4 yasindan evvel bir sey beklemeyin!

Mesajı Yazan: ekim2016
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2020 Saat 21:41
Bu konuyla ilgili şöyle bir bilgim var ama tam olarak nereden okuduğumu hatırlayamıyorum: Çocuk özellikle küçük yaşta ise aynı kişiden iki ayrı dille iletişim kurmasındansa hocanın örneğindeki gibi iki ayrı kişiden iki ayrı dile maruz kalabiliyor, bu durumda kafa karışıklığı yaşamıyor, çünkü her dile ait beyinde ayrı bir tabiri caizse hafıza kutusu oluşturuyor, her ayrı kişide ayrı kutuyu açıyor. Aynı anda 3-4 dil öğrenen çocuk dahi olabiliyormuş.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat