Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Üretra taşı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64517
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 07:36

Konu: Üretra taşı
Mesajı Yazan: orhantugba
Konu: Üretra taşı
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 08:58
Hocam benim 4.5mm böbrek taşım artık yarısı erimis bir şekilde üreter taşi ve tam mesanenin girişinde yani en dar yerde 1 aydır durmakta .. doktorum 2 haftaya operasyon dedi ama ben bol bol su ile duruyorum .. Ama 3 gündür kasığımda şiddetli afet sancısı gibi ağrı idrar yaparken acı çekme uretrada acılı bir şekilde ciddi bir zonklama var .. gündüz iyi ama akşam gece mahvoluyorum.. acilde buscopan taktilar lökosit 109 iltihap var dedi antibiyotik yazdı ama nitrit negatif olduğu için ben başlamadım .. Hocam ben bu sancıya dayanırım sorun yok yeterki düşsün de .. bu taş iyice inat etti içtiğim suyun haddi hesabı yok bu sancılar düşeceğine mi delalet daha fazla durursa üretere yapışırmı valahi saçma sapan sorular geliyor aklıma napayım hocan ben sizce .. 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 09:01
Başlığı üretra taşı diye açmışım hocam yanlışlıkla üreter taşı yani tam mesane girişinde sol tarafta ...cok korkutuyorlar beni yok yapışır yok böbrek şişer kalıcı hasar görürsün . . 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 20:18
AGRI oldugu surece; Tas; " HAREKET EDIYOR" demektir. Turk doktorlarinin palavralarina kanmayin... 
Onlar her seyi en pahali sekilde halletmesini cok severler!! 
Agri oldugunda; Buscopen (veya Novalgin), tablet gunde:3x2 tablet alin, ve "Ala-turka" helaya oturup, ikinin.. 
Tasin tekrarlamasini onlemek icin, 1 Dvit3 ampul icin.. 

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 20:28
Hocam üretere yapışma durumu olurmu gerçekten taşın?

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 20:30
Birde bende yanlara vuran mide ağrısı mevcut hocam 3 gündür dolgunluk hissiyle birlikte gastirite benziyor sikayetlerim.. sabah günde 1 kez lansor alıyorum.. daha başka ne yapabilirim .. 

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 21:46
4,5mm lik tas ile yapisma filan olmaz!! 
Lansor'a verdiginiz paraya yazik.. Ondan cok daha ucuz ve ayni etkide Famodin40 tablet var, Lansor bitince
 onu alin..
Tarif ettiginiz agri; biraz "pankreatitide" benziyor. Kanda: Amilaz ve Pankreatik lipaz baktirin. 

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 23:37
Hocam yarın baktiririm inşallah .. pankreatit deyince korktum biraz 😔 midemden vuruyor gibi sanki ama bilmiyorum öyle ateşim falan da yok ..

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2020 Saat 02:32
Bilhassa; kusak tarzinda agri oldumu, suphenilmesi ve bakilmasi iyi olur. 

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2020 Saat 17:02
Hocam ağrım çok ta kuşak tarzında değil aslında .. dün sağ yan karin boşluğuna doğru vurdu yani tam belime de değil .. mide ağrısı gibi en çok .. iç hastalıkları uzmanın dan sıra aldım gideceğim yarın .. Birde bu ağrı yaşadığım stresli sinirli bir olayın ardından başladı malesef 4-5 gündür de sürüyor.. şimdi gidicem ama ordan oraya savurmazlar inşallah beni hastalıktan değil de bizim doktorlardan korkuyorum .. Inşallah gastirit falandır hocam 😔😐

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2020 Saat 19:34
Bugun anlattiklariniz, daha ziyade; Gastrit agrisina benziyor.. 
Denemek icin, Famodin40 tablet, gunde 1 tane alin. Ertesi gun agri kesilise, Gastrit demektir, ilaca, en az 
1 ay devam edin. 
Gunumuz Doktorlarindan korkmaniz, cok dogal!! Hepsinin derdi, hastalardan en fazla parayi tirtiklamak.

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2020 Saat 20:38
Vallahi hocam ben burda dahi konuşmaya korkuyorum eşim medical sektöründeydi bir zamanlar doktorlarla nice ameliyatlara girdi .. hastanın arkasından inşallah iyileşmez de operasyon yapıp para kazanırız diyen mi ararsınız neyse çok derine girmeyeyim... o de bu dem korkuyorum hocam mecbur kalmadıkça girmiyorum allahım ellerine düşürmesin .. komedani mutlaka denicem lansor dediginiz gibi hic fayda etmedi .. 

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2020 Saat 20:55
Pardon komedan yazacaktım hocam 

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2020 Saat 20:56
Klavye azizliği hocam fomadin ..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat