Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

enfeksiyöz mononükleoz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64524
Tarih: 06 Eki 2025 Saat 08:58

Konu: enfeksiyöz mononükleoz
Mesajı Yazan: umayey
Konu: enfeksiyöz mononükleoz
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 13:29
Hocam merhabalar
Kızım 5 yaşında.11 gün önce bacak ağrısı ile başladı. Ertesi gün ateşi 39 da seyretti. 24 saat sürdü müdahale etmedim.öksürük dolu dolu devam etti. ıkı gun sonra gene ıkı gun kuru oksuruk başladı. ateşten 5 gün sonra aşırı halsizlik le bugune kadar geldik. son 5 gündür sürekli uyuyor. ateşi yoktu. gün içinde 5 saat falan uyanık kalıyor. iki gün önce akşam kulak ağrısı başladı. illidain damla başladım. ama ağrıya dayanamadığı için ibufen verdim. ama çok halsiz hocam genel durumu ck kotu. bugun kan tahlili yaptırdım. aşağıda size yolluyorum. bugun sürekli midem bulanıyor dıyor ve ateşi 38 oldu. enfeksiyöz mononükleoz mü geçiriyoruz. ağrısı oldukça ne sıklıkta ibufen vereyim. enerjisi iştahı nasıl geri gelecek hocam . 
Birde hocam halsizlik başladığından beri vücüt isisi çok düşük yanı bir türlü isitamıyorum. ama bugun ateşi çıktı. bu soğukluk ta neyin nesiydi anlamadım. bugunde eller ayaklar buz. iki aydır bu kız sürekli hasta hocam.
http://m.YollaYap.com/bbtc/1577788926568.jpg

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 21:04
Viral oldugu kesin de!!!  E.M.'mu orasi cok supheli. Zira, E.M. olsa idi, atesi 1 hafta kadar surerdi.. 
Sakin ates dusurucu kullanmayin.. Sadece bu hastalik icin degil, hicbir atesli durumda atesi dusurmeyin. 
Kulak agrisi olursa, Iliadin DAMLA kullanin..Benim anlattigim sekilde damlatirsaniz;  Agri kesicilere gerek
 olmaz. 

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 21:08
hocam iliadin damlatıyorum ama gene kıvranıyor. ibufene mecbur kalıyorum. vermeden ne yapabilirim? birde hafif duyma problemi de başladı.
E.M. ateş olmadığı için şüpheli dediniz ya hocam acaba soguk vucut oldu gunlerce vucut ters tepki vermiş olabilir mi?ateş yerine vucut ısısı düşmüş olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 21:40
Yok... Oyle olmuyor.. E.M. degil.. 
Iliadin'e ragmen agri olursa, gunde en fazla:3x1 olcek Ibufen verin. 

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 22:22
Sagolun hocam. İyi seneler dilerim. Sağlıkla kalın... 🤗

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2020 Saat 13:00
Hocam tekrar rahatsız ediyorum ama şu aşağıdaki akciğer film nide bakabilirmisiniz acaba? 
http://m.YollaYap.com/bbtc/1577872690997.jpg
Birde sonradan kan tahlilini tekrar etmeye gerek yok degilmi?
Mono yüksekliği tam hastalıknteşhisi yapamasak ta olayın viral olduğunu ve lökosit gibi Mono ların yükselerek savaştığını mı gösteriyor bize.

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2020 Saat 19:23
Tertemiz  Akciger Rontgeni.. 
Tekrar cocugun canini bos yere yakmanin bir anlami yok.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat