İnatçı ateş+ crp/wbc yüksekliği
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64540
Tarih: 13 Eki 2025 Saat 21:55
Konu: İnatçı ateş+ crp/wbc yüksekliği
Mesajı Yazan: fundagc
Konu: İnatçı ateş+ crp/wbc yüksekliği
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 00:26
Hocam merhaba, 6.5 yaşındaki kızım 2 hafta önce ateşlendi bir kaç güne toparladı. Oral yolla ilaç içmediğinden novalgin damla dışında bir şey vermedim. 1 günlük iyilik halinden sonra tekrar ateşlendi, ve yaklaşık 10-11 gündür bir iyi bir kötü. Ateşleniyor, düşüyor, tekrar çıkıyor. Burun akıntısı da var. Halsizlik, iştah kaybı ve baş ağrısı oluyor ateşlenince. Evdeki ateş ölçer ile genelde en fazla 38,5 ateş oldu. Bugün de kötüleşince acile gittik, orada 39 ölçtüler ateşi. Novalgin iğne yapıp ateş düşünce kan aldılar. Crp: 132,7 wbc: 16,2 Ly%: 13,6
İlk kez böylesine müzminleşti hastalık, sizi okuyarak bu yaşa getirdim. Ama dediler ki crp yüksek antibiyotik iğne 3x1 başlayalım; düşmezse yatış bile gerekebilir çok yüksek bir değer. Ama kulak ve boğazda bi sorun yok. Ben enflamasyondan da bu kadar artmış olamaz mı dedim, bu beklenilenin üstnde dedi crp için. İpnr yaptıracakken başka bi dr çocuk uzmanı görmeden, odağı bilmeden antibiyotik vermeyelim dedi gönderdi.
Sizin yorumuz nedir hocam? Çok uzun oldu ama tedirgin etti ilk kez bir hastalık bu kadar uzayınca. Sevgiler, Allah sizden razı olsun 🙏
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 00:29
https://www.hizliresim.com/r0rQlN
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 00:32
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 00:34
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 03:20
Bunlara bos verin!! Goruyorsunuz degilmi; CRP'yi nasil da sahtekarlik araci olarak kullaniyorlar!! Niye yazilarimi okumadiniz?? Niye; Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olmadiginda, Antibiyotik gerekmedigini ogrenmediniz?? Gene de ucuz kurtulmus sayilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 07:11
Hocam okumaz mıyım? Dili beyaz ama ben kokudan emin olamadım. 2 hafta düşmeyince ateş, tahlil için gittin doktora.. Viral mi sizce? Eğer öyleyse, 2 haftada geçmez miydi? Teşekkürler 🙏
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 07:15
Sizden öğrendklerimle hep sürekli diline bakıyorum, pas gibi renkli değil ama beyaz bir tabaka oluyor.. iyi olduğunda dili de düzeliyor gibi, ateşlenince yine beyaz ve noktacıklı üstü.
Allah razı olsun tekrardan hocam 💐
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 09:01
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 09:03
Ağızdan şurup içmiyor, antibiyotik Gerekirse iğne Olarak hangisini yaptırmalıyız? Novacef? Türü mü hocam? Parça parça yazdım kusura bakmayın 🙏
Böyle giderse yatış bile gerekebilir dediler ama iyi ki siz varsınız..
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 11:05
Hocam bu fotoyu uykuda çektim; etkiler mi bilmiyorum 🤷♀ açıklamak istedim 🙏
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 17:55
Hocam az önce üni hastanesinde çocuk dr u gördü, klinik bulgular iyi fakat süre uzamış dedi. Dün ateş 39lara çıkmışsa ilk haftadan farklı, yeni bir enfeksiyon başlamış olabilir dedi. Boğaz kültürü verdik, 2-3 güne çıkar dedi. Sonuç negatifse antibiyotiklik bi durum yok ama isterseniz yazayım dedi. Hayır dedim. Şurup içmediği için novalgin damla veriyorum çok gerekirse dediğimde, biz pediastristler kesinlikle önermiyoruz o ilacı dedi. Yazmayın başka ilaç, zaten içmiyor desem de iburamin cold gibi bir şeyi reçete etti. Sizin “cold” ile biten ilaçlara tepkinizi biliyorum almadım bile.
Çocuk sabah saatleri iyi olsa da öğleden sonra halsiz ve yorgun; sürekli uyuyor o saatlerde. Kulağım ağrıyor demişti dün bugün sabah sanki kulağından bir şeyler akmış gibiydi.. kulak dışında beyaz renkli kurumuş gibi kısımlar vardı; ama ağız suyu mu oraya aktı bilemedim . İliadin + coldmix + bitki çayı + ağrılı ateş olursa da novalgin damla devam edeyim boğaz kültürü sonuçlanana kadar hocam. Bir yanlışlık yapmıyorumdur umarım; 2hafta da geçmeyen nasıl bir şey ise.. İyi ki siz varsınız 🙏
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 19:10
SAKIN HA!!! Antibiyotik filan gerekmiyor. Zaten sokaklardaki sahtekar doktorlari, boyle universite sarlatanlari yetistiriyor.. Sakin hicbir dediklerine inanmayin. Viral enfeksiyonlarin bir ilaci, tedavileri yoktur. Hepsi, farkli surelerde iyilesirler. ilk sayfadaki YAZARLAR kismindan viruslarla ilgili makalelerimi okuyun.
Goruyorsunuz degilmi, Allahin geri-zekalisini: ".. Şurup içmediği için novalgin damla veriyorum çok gerekirse dediğimde, biz pediastristler kesinlikle önermiyoruz o ilacı dedi. " Bildigin SALAK!! Acile gelen atesli cocuga damardan Novalgin igne yaparlar, sonrada boyle geri zekali laflar ederler.. Her zaman soyluyorum, artik Tip Fakulteleri, boylelerini secip ogretim uyesi yapiyorlar. Allahin geri-zekalisi!!
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2020 Saat 01:01
Hocam sağolun, iliadin başladım kulak ağrıyor diye. Temizlerken içinde sabahtan akıp kurumuş beyaz şeyler vardı dış kulakta, bir de hafif pembe turuncu bir renk oldu pamuk. Çok fazla içe sokmadım, diğer kulakta bir sıkıntı yok. Temizlerken zorlamış olabilir demişti dünkü dr, bugünkğ bakmadı huysuzlanıyor diye. Anlaşılır mı bilmiyorum ama resmini atayım. Sabah akmış olan kulağı da çektim fakat resimde anlaşılmıyor o. Otit olsa çocuk ağrıdan durmaz dediğiniz de aklımda 🤲🏻 İyi ki varsınız, Allah binlerce kez razı olsun. Bilginizi herkesle paylaşıp şifa dağıttığınız için. 💐
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2020 Saat 01:22
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2020 Saat 15:47
Sağolun hocam, bugün yine o kulaktan kanla karışık sıvı akıp kurumuş. Dün sadece beyazlıktı, bugün hafif de olsa kanlı bir akıntı olup kurumuştu dış kulakta. Kulak zatına vs zarar verici müdahale olmadı ama burnunu temizlerken vs basınçla zorlanmış olabilir mi?
|
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2020 Saat 02:52
Orta kulaktaki sivi kulak zarini delip, disari akmis olabilir. Bu sebeple, ILK once, ondeki kulak kiri itilerek disari atilir, arkadan da aynen tarif ettiginiz sekilde sivi gelir. Tek yapilacak sey : 5 gun Iliadin damla kullanmaktir. SAKIN kulaga bir sey damlatmayin. Ara ara cift porsiyon Jiklet cignetin.
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2020 Saat 22:00
Hocam tekrar merhaba, 3-4 gün önce ben işteyken ağrıyan kulak tarafından ağırlıklı olmak üzere burnunu temizlerken kanamış. İliadin e 2gün oldu başlayalı, 3gün daha devam edelim. Bir de boğaz kültürü pozitif çıktı, siz antibiyotiklik bir şey yok dediniz sonucu siz de görün istedim. Oral yolla ilaç içemediğimiz için Gerekiyorsa iğne olsa? Siz ne önerirsiniz?
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2020 Saat 22:01
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2020 Saat 22:12
Hocam bir de sadece 1 gün çocuk ağzımı açamıyorum dedi, onun dışında betayı gösteren tel şey dirençli ateşti.
15 gün sürdü hastalık, şimdi geç mi kalmış olduk? Beta için tedavi edilmezse akut romatizmal ateşe dönebilir deniyor ya tedirgin oldum :( bir de bir kaç sene evvel de kızıl geçirmişti o zaman da size sormuştum tek doz bir antibiyotik önermiştiniz, o da strep-a mikrobu olduğu için bu testin false-positive olma ihtinali var mıdır?
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2020 Saat 22:34
Çocukta şuan rengi açılmış burun akıntısı, hafif öksürük var, bir de dili size geçen hafta attığım resimdeki gibi beyaz tabakalı. Siz zaten dili için antibiyotiği işaret eden bir durum olmadığını söylemiştiniz. Vücudu tekrar mı ısınıyor ateş çıkacak mı? Hastalık bitmedi mi diye endişeliyim, çünkü az önce yine sıcaktı vücut (36.7 imiş neyse ki)
Cevaplarınızı merakla bekliyorum 💐 saygılar hocam 🤲🏻
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2020 Saat 22:37
Hocam bölük pörçük oldu kusura bakmayın, bugünkü ilk mesajımda kanayan yer burnu ama kulağım ağrıyor dediği sağ taraf ağırlıklı kanamış. Sümkürürken ki zorlanmadan da olabilir. Yanlış anlaşılmaya müsait olmuş, düzeltmek istedim 🙏
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2020 Saat 03:05
O hastane; tam bir SAHTEKAR yuvasi!! Doktoru da PUST, Laboratuvari da PUST.. Bir kere; Bogaz kulturunde, SADECE Beta Hemolitik Streptokoklarin uredigi soylenebilir!! "A-Grubu" oldugu, sadece Bogaz kulturu ile soylenemez… Pust olduklarindan; Strep-A Testini degil, %90 yanlis sonuc (yalanci pozitif) veren Bogaz kulturu yapmislar Sakin bu serserilerin yalanlarina kanip bir is yapmayin.. Sadece. Iliadin damla kullanin. 5 gune tamamlayin.
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2020 Saat 09:53
Hocam ben boğaz kültürü bakılacak dediklerinde strep-a mı diye sordum, evet dedi dr. Ama ona bakılmayıp genel olarak betaya mı bakılmış?
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2020 Saat 19:06
Bildigin sahtekar!! Biliyor; Strep-A testi ile sahtekarligini yapamiyacak, sizi bu sekilde aldatmis. Diyorum size, son 10 seneden beri Tip Fakultelerine, bu tip yatariklari secerek aliyorlar.
|
|