Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yetişkinlerde Kulak Damlası

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64583
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 13:59

Konu: Yetişkinlerde Kulak Damlası
Mesajı Yazan: ozan
Konu: Yetişkinlerde Kulak Damlası
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2020 Saat 03:19
Kadir Bey merhaba, eşim gripken rüzgarlı havada yürüdükten sonra başlayan ve yaklaşık iki aydır devam eden sol kulağında tıkanıklık problemi; sağ kulağında ise üç gündür çınlama problemi var. Bugün doktora gitti ve doktor "Ciprodex" kulak damlasını bir hafta 4 damla olarak günde 2 kere kullanmasını söylemiş. Sizin önerinizi almak istiyorum. Teşekkürler. ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2020 Saat 03:24
SAKIN HA!!!  Tam bir tuzak!! 
Kulak zari delindiginde (delinirse) damlatilan damla, Orta Kulak Bosluguna ne kadar pislik ve mikrop varsa tasir ve PURULAN OTIT olusur.. 
KBB doktorlarinin en sevdigi hastaliktir, zira tedavisi son derecde zordur, devamli KBB doktorlarina tasinirsiniz.
En sonunda da, Orta Kulak boslugunda erimeler olur, tedavi edilmezse,  "Otojen Beyin absesine " kadar gider.. 
Bosluktaki o 3 kucuk kemik de erir, isitme zorluklari baslar, Mikrosirurjik yontemlerle ameliyatlar gerekir.
Bir daire parasi kadar paraniz gider!!  

Mesajı Yazan: ozan
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2020 Saat 03:32
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki hocam kulak tıkanıklığı geçmiyor, şu an grip değil, burnu tıkalı değil; yine de tıkanıklık için illiadin damla kullanmalı mıyız sizce? Bir de kulak çınlaması için ne yapabiliriz? Daha önce hiç bu tarz bi şikayeti olmamıştı ve o kulağında da hiçbir problem yoktu.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2020 Saat 18:59
5  gun Iliadin damla kullanin... Aralarda cift porsiyon sakiz(Jiklet) cigneyin. 
Kulak cinlamasi icin hicbir sey yapamazsiniz. Alisin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat