Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kendim için

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64670
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 06:45

Konu: Kendim için
Mesajı Yazan: ekim2016
Konu: Kendim için
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2020 Saat 23:05

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ekim2016
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2020 Saat 23:17
Merhaba Hocam,
45 yaşında bayanım, sigara kullanmıyorum. Yaklaşık bir ay önce bir gece uykudayken aniden kusacak gibi oldum, midemden geri gelen içerik nefesimi tıkadı, epey uğraştım uyku haliyle, biraz panik te oldum, ilk defa bu seviyede nefessiz kaldım.Daha önce bir kaç gece tükürüğüm uyku esnasında boğazıma kaçacak gibi olup beni uyandırıyordu ama bu sefer hem zor açıldı nefesim hem de bir parça katı madde (yiyecek) nefes borumda, sanki yutağa bir kaç cm mesafede kaldı. Sabaha kadar epey bir uğraştım, çeşitli öksürük ve yutkunma hareketleri ile  çıkarmaya çalıştım. Bir kaç gün uğraştım, çıkmadı. Ara ara sanki kokulu balgam geldi ağzıma öksürdükçe. Şimdi yaklaşık 2 haftadır bir öksürük oluştu, sanki sağ tarafımdan derin nefes alıp verdikçe hırıltı ve ses geliyor, bazen sabah kalktığımda daha yoğun oluyor öksürük.Bu süre içinde belirgin bir hastalık geçirmedim ancak evde çocuklarda da bir iki haftadır öksürük var, onlardan viral bir şey mi bulaştı bilmiyorum. Sizce bir doktora gideyim mi, böyle nefes borusuna yiyecek kaçması ile sağlıklı yetişkinlerde sorun olur mu?  

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2020 Saat 03:00
Nefes borusuna, "toplu igne basi kadar" bile bir yabanci cisim kacsa, saatlerce bogulur gibi oksurursunuz.
Muhim olan, oksurerek onu disari atabilmis olmanizdir. Su anda, nefes alip-verirken, bir islik sesi duyuyorsaniz, doktora gitmeniz icap eder. Yoksa, bir sey istemez. 
Yataginizin bas ucunu yukseltin. Sadece yuksek yastik yeterli olmaz. 
Birde; yatmadan 1-2 saat oncesinden bir sey yiyip-icmeyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat