Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kansızlık ve d vitamini

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6468
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 16:59

Konu: Kansızlık ve d vitamini
Mesajı Yazan: zeynocan
Konu: Kansızlık ve d vitamini
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2008 Saat 23:38

Benal Hanım merhaba

Sekiz aylık bir oğlumuz var. geçen ay kan tahlili yapılmıştı kontrol amaclı olarak, sonuçta doktor kansızlık olduğunu söyledi ve 10 damla demir damlası verdi.

bu ay başka bir doktora götürdük oda aynı test sonuçlarına bakarak 25 damla demir kullanmmız gerektiğini söyledi . her iki doktorun verdiği doj cok farklı olunca size danışmak istedim. Kan testinde HGB sonucumuz 10.5 çıkmış. şimdi  kaç damla vereceğimi şaşırmış durumdayım.

3 damla d vitamini ve 1 ml multitabs adında bir vitamin veriyordum. bu ay gittiğimiz doktor multitabs içindede d vitamini olduğunu d vitamini kesmem gerektiğini söyledi. Versem mi ver mesem mi çok tereddütte kalıyorum.

Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim

İyi çalışmalar 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 17:56
Merhaba...
Demir dozunu farklı düşünmüşler. Ya da demir ilacı farklı kullandıkları... Her ikisi de doğru yaklaşım. Sorun yok.. Ben olsam ne yapardm?...  Bebeğinizin kilosunu bilirsem söyleyebilirim.
Multitabs ve D vit. bir arada vermeyin. Doğrudur, her ikisi de Vit D içerir. Sevgiler...

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 18:01
Benal Hn,
bebeğimiz şu anda 8,5 kg

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 18:02

Benal Hn,

Demir damlası olarak ferrum kullanıyoruz

Teşekkürler

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 18:41
Merhaba...
Ferrum damla 10 damla olarak yeterlidir.  8 hafta sonra 5 damlaya inebilirsiniz. Sevgiler... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat