Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Krup-Larenjit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64709
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 16:24

Konu: Krup-Larenjit
Mesajı Yazan: nil-kuz
Konu: Krup-Larenjit
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2020 Saat 13:00

Hocam merhabalar,

Foruma yeni üye oldum ve ilke mesajımı atıyorum;

Benim oğlum temmuz 2011 doğumlu, yaklaşık 1,5 yaşındayken bir Gaziantep seyahati esnasında larenjit geçirdi ve iki gün orada bir özel hastanede kaldı, çocuk birden bire oldukça ateşlendi ve nefes darlığı ile köpek sesi gibi öksürdü gittiğimiz hastane de larenjit ve krup teşhisi koyuldu.

Bi daha sonra İstanbul’da gösterdiğimizde yine benzer bir şekilde testler yapıldı ve alerjik bir bünyesi olduğu bize belirtildi, bunun üzerine doktor tavsiyesi ile çarşaflarını yeniledik, hava makinesi aldık ve dönem dönem öksürük krizleri geldiğinde ventolin ile pulmicord verdik.

Özellikle 2 ile 7 yaşları arasında yaklaşık 6 ayda bir krup krizi geliyordu ve hastane de adrenalin hava veriliyordu, 7 yaşında bademcik ve geniz etini ameliyat ile aldırdık, bilmiyorum alakası var mı o dönemden beri krup krizi gelmedi.

Geçen ay içerisinde hırıltılı öksürüğü vardı ve tekrar doktora götürdüğümüzde, geçmişine baktı ve nefes testi yaptırdı, bize söylediğine göre nefesi tam yeterli değildi, bu nedenle alerjik astım için nefes açıcı el makinesi verdi (turuncu ve mavi olmak üzere iki tane)  ve deloday şurup verdi, bu arada doktor bey yaklaşık 1,5 yıldır haftasonları devam ettiğimiz basketbol kursunu da fazla fiziksel aksiyon nedeni ile bırakmasının doğru olacağını söyledi çünkü bu aksiyonlar öksürüğü tetikliyor dedi. Sizi henüz tanıdık, görüş ve önerilerinize çok ihtiyacımız var, bugüne kadar mutlaka yanlış uygulamalar yapılmıştır ancak bundan sonrası için nasıl hareket etmemiz gerekir bu süreç nasıl devam edecektir bizi yönlendirirseniz çok duacı oluruz. Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2020 Saat 19:09
1- Meslek hayatim boyunca hicbir hastami; "Krup" nedeni ile hastaneye yatirmadim.
Yarim ampul Dekort kalcadan igne seklinde vererek hallettim.. 
2- Hicbir Krup hastamda ve hicbir hastalik nedeni ile Adrenalin ampul kullanmadim. 
3- Krup ile allerjinin hicbir alakasi yoktur.. 
4- Krup hadisesi; "Ses tellerinin odemi" dir. Yas ilerleyip, bu ses teller arasindaki mesafe acilinca, bir daha Krup olmaz.
"Nefesi yeterli olmadiginda" cocukta ya solunum hizlanir, cocuk nefes nefese kalir, ya da; dudaklarda
 morarmalar olur.
5- Deloday surup, balgami koyulastiracagi icin, 1 hafta-10 gun sonra cocuk daha beter duruma gelir.
6- EGER, boyle bir durum olsa idi: fiziksel aktivite bittiginde, daha salonda iken nefes darliklari olurdu.
7- Yapacaginiz tek sey, butun ilaclari birakin ve bu tip doktorlara gitmeyin. 

Oksuruk oldugunda, sadece: Limonlu bal, S.F. ve ColdMix kullanin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat