Sanırım domuz gribi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64716
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 12:04
Konu: Sanırım domuz gribi
Mesajı Yazan: esra_kocabiyik
Konu: Sanırım domuz gribi
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2020 Saat 19:46
Hocam merhaba
Oğlum 6 yaşında Dün gece ateşlendi uykusunda.. sürekli susadığı ve çişi geldiği için uyandı.. sabah ateşe alnında olan bir başağrısı eklendi..sinüziti olduğu içşn iliadini sizin daha önce anlattığınız gibi başaşağı pozisyonda damlattım. Şuan hala ateşi devam ediyor ve hiç ateş düşürücü vermedim.. akşamüstü kramp şeklinde ara ara karnı ağrıdı.. yemek yemedi hiç. Öğlen 1 kivi 1 portakal 1 mandalina ve balı rondodan geçirip içirdim.. şimdi de ufak kase makarna yedi sadece.. Kakam var diye tuvalete gitti ama fındık kadar sert bir kaka ve ardından köpüklü sarı azıcık sıvı kaka yaptı.. ateşli iken ishal yada kabızlık olası diye düşündüm ama bir yandan da acaba domuz gribi mi diye de düşünüdüm.. sınıfında bir kaç çocuk daha bu gece ateşlenmiş ve birine domuz gribi demişler.. gerçi domuz gribi olsa da sizden öğrendiğim kadarı ile farklı bi uygulama yapmayacağım.. ama yanlış bir şey de yapmak istemem
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2020 Saat 22:13
Domuz Gribi de olsa, yapilacaklar aynidir.. Sakin Turk doktorlarinin gazina gelip, testler yaptirip, ilaclar kullanmayin.. Her Grip de ne anlatti isem, onlari uygulayin.
|
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2020 Saat 22:14
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2020 Saat 00:28
Hocam bilgilendirme ve seyir takibi için yazıyorum. Oğlum dün gün boyu ateşli ve çok bitkindi. Saat akşam 10 gibi ayak bileğinde ağrı çok oldu. Ağrısı için parasetamol verdim :( haliyle ateşi düştü.. 4 5 saat sonra gece tekrar çıkmıştı ateşi.. ama ağrısı devam etmediği için sıkıntı olmadı..yine saat başı su içmek için uyandı.. sabaha karşı terlemeye başladı ve ateşi kendiliğinden düştü çok şükür.. sabah genzi balgam doluydu resmen.. hafif bir ishali de var. İştahı pek olmadığı için az ama öz yedirmeye çalıştım. Gün içinde ateşi çok hafif oldu, 38 i pek geçmedi ve kısa sürdü.. genel olarak dinlenme halinde yatarak geçirdi ama önceki güne göre daha iyiydi.. inşallah yarın daha da iyi olacak sayenizde..
|
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2020 Saat 00:37
SAKIN Antibiyotik vermeyin, cok sart olmadikca da, atesini dusurmeyin. Yatsin Istirahat etsin, bol sivi gida alsin.
|
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2020 Saat 01:36
İşte ateşini düşürmek için deüil ama bazen ağrı yüzünde veriyorum parasetamolü.. ateşi düşürmeden ağrıyı kesmenin başka yolu varsa önce onu deniyorum herzaman..masaj filan gibi.. ama bazen ağrı şiddetli olunca veriyorum malesef.
|
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2020 Saat 16:02
Bu sabah güne normal başladık şükür. Biraz koyu kıvamlı burun akıntısı ve balgamı var,arada öksürükle balgamı çıkartıyo.. su gibi olmayan biraz cıvık ishali devam ediyor. Keyfi iştahı yerinde şükür.. sabah güzelce banyosunu da yaptı..
Yanlız ellerinde avuç içinde soyulma başladı.. bir kaç sene önce beta sonrası olmuştu bu size de yazmıştık.. acaba dedim biz grip sanarken beta geçirmiş olabilir mi.. ama boğazında ağrı filan yoktu.. ağzı pis kokuyordu ama açlıktan gibiydi.. boğazına bakmadım hiç.. ishali filan da olunca hiç beta gelmedi aklıma.. bütün sınıf aynı anda ateşlenmeye başlayıp birine domuz gribi teşhisi de koyulunca :( domuz gribidir kesin dedim.. ama şimdi beta ihtimali varsa kalp romatizmasından korkmaya başladım.. Bu elinde başlayan soyulmalar yüksek ateş sonrası normal mi? Yoksa başka bişey mi
|
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2020 Saat 18:46
Sadece, Streptokok enfeksiyonlarinda olmaz. yuksek ates de sebep olur. Hatta 1-2 ay sonra tirnaklarinda, iz bile olur.
|
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2020 Saat 19:04
İçim rahatladı şimdi sağolun hocam.. Saç dökülmesi de olabiliyordu sanırım ateş sonrası.. Bu gibi ateş sonrası el soyulması tırnak sorunları gibi şeyler neden oluyor hocam?
|
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2020 Saat 21:22
Enfeksiyonlarla mucadele icin gerekli olan kan, el, ayak ve ciltten cekilerek, Beyin, Kalp, Karaciger gibi daha onemli organlara yonlendirilir. Kanin az geldigi organlarda da, hucre calismasi gecici olarak durur. Son 50 seneden beri, Tip fakultelerinde, bu konularin islendigi; "Fizyopatoloji" dersi okutulmadigi icin, bu konulari Turk doktorlari bilmezler.
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2020 Saat 01:18
Çok haklısınız hocam dr.lara sizden öğrendiklerimizi aktarınca şaşırıyolar..
Konu ateş iken bir şey daha sormak istiyorum hocam Geçenlerde tvde bi yarışma programına bir genç bayan katıldı. 5 yaşında geçirdiği ateşli hastalık yüzünden konuşma yetisini kaybetmiş. Duyabiliyor ama konuşamıyordu.. bunun üzerine ateşe müdahele edip etmememekte kararsız kalan anneler bir çok yerde ya böyle bir şey olursa diye yazmaya başladı.. bazı dr.lar da yüksek ateşin bazen sinirlere zarar verdiğini bu sebeple böyle şeyler olabilceğini yazmıştı.. hatta havale sırasında beyin ile kesilen bağlantının sonradan kurulamamasını öne sürmüştü.. Bu konularda bilgim olmadığı için mümkün mü merak içindeyim.. Ateşe müdahele etmiyoruz evet ama ne zamana kadar?
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2020 Saat 03:30
Tipik doktor yalani...
Teshis edilmemis ve gec tedavi edilmis Menenjit sonucu olur. O zamanki doktoru ne diyecekti?? Sucu ustune almamak icin, atesi suclamis.. "Menenjit gecirdiniz, teshis ve tedavide geciktiniz" ondan oldu diyecek hali yokki!! Turk doktorlari; "Fizyopatoloji" dersi okumadiklari icin, hastalik-araz iliskilerini bilmezler. Bu sekilde, islerine nasil geliyorsa, o sekilde popolarindan uydururlar.
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2020 Saat 12:46
Aklıma da gelmişti acaba menenjit mi geçirdi die ama öyle olsa bilirlerdi diye hüsnü zanda bulundum..
Valla şu fizyopatolojinin bir iki yabancı kitabını buldum, anlayacağımı bilsem hemen alıcam ama muhtemelen tıbbi terimler yüzünden anlayamam... :(
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2020 Saat 19:18
Dunya da bir tek; Turk tip fakultelerinde okutulmaz..
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2020 Saat 23:17
Hocam oğlumun bugün durumu nedense kötüleşti.. çok yoğun bir öksürük,burun akıntısı hapşırık,halsizlik.. ateş sonrası dün gayet iyi diye atlattı sanmıştım ama bugünki durumu beni şaşırttı..
Daha önceki griplerinde ateşin ardından toparlanır biterdi.. bu defa niye böyle oldu anlamadım..
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2020 Saat 02:58
Dun iyilestigini zannedip, kudurdu ise, aksamina carpilmasi normaldir. Yatakdan disari cikmasin.
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2020 Saat 05:56
Yok hocam dün yine hep yattı..
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2020 Saat 17:16
Hocam gece çok berbat bir öksürük yüzünden uyuyamadık.. sizden öğrendiğim herşeyi denedim.. sıcak buhar normalde şıp diye keserdi ama hiç bişey işe yaramadı.. size video gönderebilseydim keşke.. 10 snde bir gelen nemrut bi öksürük..resmen nefes almaya korkuyor çocuk.. gece artık öksürmek istemiyorum diye ağladı hep..
Ateş filan olmadı tekrar.. iştahı yerinde ama öksürmekten bişey yiyemio.. napıcağımı şaşırdım.. arkadaşımın çocuğu aynı şekilde geçirmiş,annesi bizim gibi ilaçsız atlatmasını beklemiş ama bu öksürük 5 gün sürmüş en son dr.a götürmak zorunda kalmışlar, pnömani diyip yatış vermişler.. Ateşi düşürmediğimizden hafif atlatıyoruz diye sevinmiştik ama...Yanĺış bişey yapmak istemiyorum, ne yapmalıyım hocam?
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2020 Saat 20:49
".. götürmak zorunda kalmışlar, pnömani diyip yatış vermişler.. " Resmen kasinmislar!! Solunumunu bir saysalardi ya!! Hic Turk doktorlara inanilir mi? Zaturre oldugunda, solunum dakikada; 60'in ustunde olur.. VE cok yuksek ates olur, ilaclarla da dusmez. Solunumu yavas ise, oturun oturdugunuz yerde. Yoksa; cakallar sizi bekliyorl;ar.
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2020 Saat 21:01
Hocam solunumu nasıl sayıcaz tam emin olamafım.. sürekli öksürdüğü için sağlıklı dakika tutamıyom.. spesifik bir yolu varmı?
Şöyle bir bakınca anormallik göremiyorum solunum hızında ama sayamadım...
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2020 Saat 21:23
Oksuren sahis, zaten Zaturre olamaz.. Ilaclarla Oksurugu kesilenlerde Zaturre olur. Bu sahtekarlar eskiden, HER oksurene; Astim derlerdi, yetmedi, simdi sirf hastaneye yatirip, dolandirmak icin, her oksurene Zaturre diyorlar. Bu sayede, "Sahtekarligin 3 Safhasi" ile zaman kaybetmiyor, dogrudan "Sahtekarligin 3. safhasini" uyguluyorlar. Zira bu sahtekarlik sekli, onlar icin daha karli!
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2020 Saat 21:28
Hocam yatırdım,karnını açtım,karnını izledim ve kronometre tuttum.. 1 dk da 30-35 defa şişip indi karnı..sanırım bu 30-35 solunum sayısı oluyo..... bir yandan da steteskop ile göğsünü dinledim.. nefes alırken daha yoğun duydum sesini,sürtünme sesi gibi..
|
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2020 Saat 04:37
Zaturre degil, gerisi de hic onemli degil.. Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
|
|