Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64748
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 14:46

Konu: Grip mi
Mesajı Yazan: frd
Konu: Grip mi
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2020 Saat 18:51
Merhabalar doktor bey. 8 aylık kızım 67 cm 9 kilo.öksürüyor. Ateş 39. Ağızda pas koku yok. Kusuyor. Aynı zamanda çok sık ve sulu kaka yapıyor. Kakası koyu yeşildi. Şimdi sarı.devamlı ağlıyor. Ateş düşürücü verdim.gözlerde sulanma var. Burnu akıyor. Sadece anne sütü alıyor. Ama bugün kustu ve daha sonrasında emmek istemiyor. Bayağı kustuğu için su verdim emmediğinden dolayı.devamlı ağlıyor doktor bey. Süt içmiyor. Aç kalırsa ne olur. Ne yapayım.su vereyim mi emmediğinde.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2020 Saat 19:47
Grip + Bulanti/kusma/ishal olmasi: Domuz gribini isaret eder. 
SAKIN hicbir ilac kullanmayin, atesini bile dusurmeyin. 
Ates ve Havale ile ilgili makaleleri, yazarlar kismindan okuyun. 
Meme ve suyu teklif edin, isterse alir.  

Mesajı Yazan: frd
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2020 Saat 21:59
Doktor Bey ateşi çıktığında üzerindekileri çıkarayım mı. Yazınızı okumuştum zaten. Soğuk tatbiki iç ısı düşürülmediğinde zararlı diyorsunuz. Üzerini çıkarmak doğru mu. 
Doktor Bey birde kusması emzirmeye çalışırken yatırınca oldu.balgam falan değince boğazına olmuş olabilir.eğer bu sebepten kustuysa da yine domuz gribi olmuş olabilir mi

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2020 Saat 02:52
Soguk tatbik etmeyin.. Rahat ettirin. 
Domuz Gribi: ister olsun ister olmasin, bir sey olmaz, gozunuzde buyutmeyin. Ayni, Gripmis gibi davranin.
Butun samata, HER Gripli hastaya Influenza testi yapip, Enfluvir kakalamak icin.. Daha bu kisa kadar agizlarina
 Grip lafini almayan sarlatanlar, birden bire basimiza Influenze uzmani kesildiler. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat