Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

augmentin kullanımı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64783
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 23:35

Konu: augmentin kullanımı
Mesajı Yazan: sevde0603
Konu: augmentin kullanımı
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2020 Saat 00:03
merhaba hocam
oğlumda 3 gündür ateş ağız kokusu sarı renk burun akıntısı tek taraflı bademcik şiş ve şiş olan bademcik üzeri beyazlık şikayetiyle dr gittik test yapıldı 1gün sonra çıkan sonuç beta pozitif.
doktor augmentin es600 verdi ve sabah 1 ,akşam 1 ölçek içsin dedi ama eczacımız 4,5 yaş 15kg olan oğluma dozun fazla olduğunu söyledi ikilemde kaldım oğlum günlük ne kadar içmeli.

-------------
svdtyln

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2020 Saat 02:09
Bu yasta; Streptokok enfeksiyonu olmaz.. 
Belliki ; "Bogaz kulturu" yapmis!!  Strep-A Testi 10 dakikada sonuc verir. VE dogru sonuc verir.
Kultur sadece, Streptokoklarin; "Beta hemoliz" yapanlari gosterir. Bir suru hastalik yapmayin ve "Beta-Hemoliz" yapan bakteriler vardir.
Onemli olan: A-Grubu olup, olmadigidir. Isin pustlugunu yapan bu gibi doktorlar, daima, sahtekarlik yapabilmek icin, Bogaz kulturunu tercih ederler. 
Sakin inanmayin!! Zaten bu yasta gorulmez.
Antibiyotik gereken durumda: Ates + Agiz kokusu + Dilin tamamini kaplayan pas tabakasi olur.
Hakikaten Streptokok enfeksiyonu olsa, bu ucune ilaveten: Bulanti/kusmalar olur. 
SAKIN Turkiye'de, Cocuk ve Aile hekimlerine inanmayin. 
Ayrica da; Aug..600 20 kilo ustu cocuklara verilir. Cok cahil bir doktor. 
Yukardaki 3 araz yoksa, hic Antibiyotik gerekmez. 
Bu konu ile ilgili makale ve soru-cevaplari okuyun. 
O sahtekardan da uzak durun. 

Mesajı Yazan: sevde0603
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2020 Saat 10:02
cevap için teşekkürler hocam. hatta sonuç pozitif dediginde A grubu mu diye sordum öyle bir seçenek yok boğaz kültürü yaptım pozitif dedi 😂 hocam ateş 4 gün sürdü,ağızda koku var ama dilin üzeri öyle sarı paslı değil sadece beyaz kaplı boğaz sağ taraf şiş hafif üzeri beyaz.

-------------
svdtyln

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2020 Saat 19:07
 ".. hatta sonuç pozitif dediginde A grubu mu diye sordum öyle bir seçenek yok boğaz kültürü yaptım pozitif dedi..."
Komediyi goruyorsunuz degilmi??? 
PUST, cocuk kandiriyor sanki!!   Ya cok CAHIL, ya da, bildigin SAHTEKAR!!

Ates+Agiz kokusu+Dili kaplayan Pas varsa,  (aldi iseniz)Augmentin600 Gunde:2x yarim olcek verin. 
Yoksa; Aug..400, gunde: 2X 1 olcek (5ml)  ,(5 gun)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat