Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bronsiolitmi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64838
Tarih: 20 Kas 2025 Saat 00:02

Konu: Bronsiolitmi
Mesajı Yazan: furkan
Konu: Bronsiolitmi
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2020 Saat 01:07
Hocam 4 aylik oğlum 4 gündür kuru öksürük ve hapşırma vardı burun akintisi hiç olmadi bugün öğlen nefesimiz hızlı olmaya başladı dakikada 60i gördük hocam ateşimiz 38.5 oldu öksürük balgamliya döndü  serum fiz.damlatiyorum  yapacağım başka birşey varmi hocam nefes alışı beni korkutuyo emerken bile ara veriyo 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2020 Saat 01:13
SAKIN;ilac/antibiyotik vermeyin.
Antibiyotik gerektiginde: Ates+Agiz kokusu+Dilde pas olur.. 
Sicak su buhari uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2020 Saat 01:34
Hocam ateşini dusurmicem ama biraz çok huzursuz 

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2020 Saat 01:40
Olsun.. Ates olmazsa, bagisiklik sistemi devreye girmiyor. 
SAKIN doktorlarin; ates ve havale ile ilgili palavralarina kanmayin. 
6 aydan evvel ZATEN, havale olmaz. 
SAKIN: ilac/Antibiyotik kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2020 Saat 13:07
Hocam benim salak gerizekalı kocam beni dinlemedi gece nefes alışları biraz daha sıklasinca acile gitti tabii film çekildi bronsiolit  dendi ventolinle serum verdiler ne kadar itiraz etsemde dinlemedi ben şimdi ne yapiyim hocam birde predrol ampul ventolin yazmislar esimle kavga dovus almadim ne yapiyim hocam bebegimi nasil bi tedavi uygulayim evdeki kocamın diline düşmeyeyim .serum fizyolojik devam 

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2020 Saat 15:47
Hocam birde normal nefes alırken karin değilde  karnin yan taraflari  kaburga altlari sanki içine gömülür gibi nefes aliyo bu normalmi

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2020 Saat 03:29
Normal.. Bilhassa atesli iken solunum cok artar.
Yapilan salakligaveya sahtekarligi bakin ki; Bronsiolit'in Rontgen bulgusu yoktur.
SAKIN verilen ilaclari kullanmayin..
"Sahtekarligin 3 Safhasini" kocaniza okutun. Ogrensin bunlarin ne mal olduklarini...

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2020 Saat 15:18
Hocam oksururken balgam çıkarması için bricanly versem 4 aylik oglumu biraz rahatlatirmi yada tavsiye ettiğiniz başka varmi nasıl kullanmalıyım 

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2020 Saat 17:06
Gerçekten özür dileyerek soruyorum solunumu gerçekten çok sıkıntılı oldu hocam ateşte yok 2gundur ama hem sesli hemde dakikada 60 bazen ustu nefes aliyo lütfen yardım edin ne yapıyım hocam 

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2020 Saat 18:59
Gormeden bir sey diyemem. Bir gosterin.,
Rahat beslenebiliyorsa, ciddi bir seyi yoktur.

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2020 Saat 19:03
Beslenmede emiyo bi sıkıntı yok hocam istahimiz iyi sadece balgamli öksürük hırıltılı ve hızlı soluma ve huzursuzluk var

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2020 Saat 19:22
Ciddi bir durum olsa, beslenemez..
takip edin.

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2020 Saat 17:17
Hocam bugün acile gaziye görürdüm ciğerleri temiz solunum 48 dendi oğlumun genel durumu yine hırıltılı hızlı nefes alıp verimi var uyurken rahat hocam sadece hareketli olunca hiriltida artıyo nefeside doktor ventolin verdiğimizi zannediyo gerçi eşim yarim saat arayla 3 kez ilk gün aldırmıştı ventoline devam et dedi ben bugün ihlamur verdim 3 çay kaşığı birde sizden ogrendigim yarim çay bardağına az bal biraz limon gerisi su olacak şekilde 3 çay kaşığı da ondan verdim hocam ilk gün neden sanki nefes alamicak gibi oldu kendiside çok rahatsız oldu nefes alamayınca ciğerde sıkıntı olsa kanlarda sıkıntı olmazmiydi hocam 4 tüp kan aldılar hiçbirşey yok dendi wbc de düşüktü ayrıca göğsüne vicks sürdüm hocam 

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2020 Saat 18:58
Bosuna goturdunuz.. Ne degisti ki!!
Diyorum size, Turkiye'de oksuruk nedeni ile doktorlara gitmeyin!!
Hastaneye yatirilanlarin tamami, doktorlar tarafindan, verdikleri ilaclarla daha kotu duruma getirilmis cocuklardir.
"Sahtekarligin 3 Safhasini" okumadiniz mi?
Ogrenin artik, bu pust doktorlari..
Sanki oksuruk surubu imis gibi; her oksurene, Ventolin veriyorlar.. SAKIN bu pustlarin boyle tuzaklarina dusmeyin. Her turlu Akciger enfeksiyonunda, Griplerde bile, Ventolin bronslari genislettigi icin, hastalik GOGUSE INIYOR..
Ilk 3-5 gunluk iyilik hline aldanmayin.
Ayrica da, SAKIN hiriltilardan korkmayin, bu PUSTLARIN gazina gelmeyin.
Her Grip; iyilesirken, akinti koyulastigi icin, hiriltilar olabilir. Sicak su buhari uygulayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat