Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

SUT DUSMANLARI !!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64870
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 13:42


Konu: SUT DUSMANLARI !!
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Konu: SUT DUSMANLARI !!
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2020 Saat 18:28
Artik nerede ise hergun, cesitli yayin organlarinda, sutun faydalari ve bilhassa tam yagli sutlerin cocuklara olan faydalari anlatilmaktadir.
Senelerce, halka yanlis bilgiler vererek, onlari kandiran Prof. lar artik seslerini bile cikaramamaktadirlar..
Benimle; "Sutcu doktor" diye dalga gecen, ahmak doktorlarin simdi ne diyeceklerini merakla bekliyorum..
Asagidaki makale, benim sanelerden beri anlattigim dogrularin ozetidir.
Hastane duvarlarina: "Inek sutu inekler icindir" diye afisler asan bu doktorlar acaba, hicap duyup, senelerce kandirdiklari ailelerden ozur dilerler mi??
Hic sanmiyorum. Onlardaki yuz, mesin gibidir, asla utanmazlar, birde, kendilerin hic sut aleyhinde konusmadiklarini, hep sut verdiklerini soyleyeceklerdir.

Sirf Mama firmalarina sirin gozuklemk icin, her turlu yalani soylediler. Hala 1 sene cocuklara sut icirmemekte israr eden, ahmaklara rastlarsaniz, bu yaziyi gozlerine sokun.


(CNN)Milk has had a bad rap in recent years. A rise in veganism and concerns around intolerance to the creamy white drink has seen a surge in popularity of milk alternatives, and multiple myths still surround the drink, including beliefs that it worsens the symptoms of a cold.
But when it comes to kids, cow's milk is a must-have -- and always in its fattiest form, experts say.
Milk is a good source of calcium, iodine, vitamins A and B12, and fat -- and it's the fat that helps children meet their energy requirements, says Lucy Upton, a specialist pediatric dietician and spokesperson for the Association of UK Dieticians.
"Fat is very important in children," says Upton. "They have very high energy requirements."

The three key energy sources for kids are dairy, protein and carbohydrates, and kids need significantly more energy per pound (or kilo) than adults. "The average two-year-old needs 80 calories per kilogram of weight," she says, highlighting that adults need less than half that amount.
A recent study also found that kids who drank full-fat milk were less likely to be obese than those who drank the low-fat kind, although that insight was solely observational.
So why deprive them of the good stuff when they've got so much energy to consume?
Don't, experts advise, unless intolerance or allergy is a genuine issue -- something that occurs in 2% to 7% of children, Upton says.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Deniz Kuşu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2020 Saat 09:31
Merhaba hocam, bu ülkede bu makaleyi anlayacak insan zor bulunur.Hem sizi takip edip sizin yazılarınızı sosyal medyasında kullanan ,fikirlerinizi paylaşan laborant hanım süt konusunda takipçilerine sütün kötü olduğunu kendi oğluna  da vermediğini anlatmaktadır.İşine gelince sizin fikirlerinizi paylaşıyor işine gelmezse eleştiriyor..Özellikle süt ve gümüş suyu konusunda yanlış düşündüğünüzü söylüyor.Zaten bir sürü bitkisel ürün reklamı da yapıyor.Süt kalsiyum yapmaz aksine kemiklerden kalsiyum sökermiş.D vitamini ile alınsa bile...Kemikler zayıflar kırılırmış kalbe kireçlenme yaparmış.
Bunlar böyle insanlar ve sayıları da menfaat uğruna artıyor.
Saygılar hocam.


-------------
" Bulutluysa gökyüzü, bir dua bırak, dolaşsın dünyayı."


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2020 Saat 18:41
Bu gibi sarlatanlari kaydedin.. Goreceksiniz, gunu geldiginde nasilda dansoz gibi kiviracaklar!!
Zaten butun dava, halka kazik atmak, hicbir ise yaramayacak urunleri kakalamak,
Dun; Propolis, Polen ve Ari sutu sahtekarliklarini anlattim..
Gumus sahtekarligini anlatali cok oluyor.
Simdi de; bir "immunflex" diye bir sahtekarlik urunu daha cikmis..
Alt tarafi bildigin "pekmez"!! Ilac fiyatina satiliyor.
Bir zamanlarda, Echinesia ve Esperitox gibi sahtekarlik urunleri pek moda idi..
Bir halta yaramadiklari anlasilinca, simdi yenileri ortaya cikti..
Turkiye'deki gibi Saglik bakanligi olan ulkeler, boyle sahtekarlar icin, bereketli topraklardir..
NOT: Bagisikligi arttiracak 2 usul vardir:
1- Ya hasta olacaksiniz, yada ASI olacaksiniz, bagisiklik bu sekilde gelisir.
2- Ya da, baska bir canlida veya insanda olusmus "bagisiklik maddelerini:, Serum veya "GammaGlobulin " seklinde igne olarak alacaksiniz. Burada bahsi gecen "Serum", At, Domuz gibi hayvanlara mikrop asilanarak, olusan antikorlardir.Yoksa, hastanelerde takilan, "Tuz-seker eriyikleri" degildir.

NOT: Bu arda, yukardaki metnin aynisi, 4-5 gun evvel Sozcu gazetesinde,yayinlandi


Mesajı Yazan: esra_s
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2020 Saat 13:56
hocam yanlış anlamadıysam burada sütün yağdan zengin oluşundan ve çocuklarda yetişkinlerden daha fazla kalori ihtiyacı olduğundan sütün öneminden bahsedilmiş.ve çocuk sütü olarak satılan sütün etkisinden. ama son zamanlarda sütün kansızlık yaptığı ve sanıldığının aksine sütteki kalsiyum miktarının bir brokoli ya da keçiboynuzu kadar olmadığından bahsediliyor çoğunlukla,ayrıca sütün fermante hali olan yoğurt ve kefirin sütten daha yararlı olduğundan. bu konudaki görüşünüz nedir?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2020 Saat 00:31
Kulliyen yalan..
1- Sut kansizlik yapmaz.. Tipik bir; salak Turk doktor uydurmasidir.. Gerek anne sutunde, gerek inek sutunde, tabiat(bu doktorlar gibi SALAK olmadigi icin), yeteri kadar demir koymustur.. Inek sutunde de, dananin ihtiyacina yetecek kadar demir vardir! AMMMA!! Inek sutunden, yeteri kadar Demir alabilmek ancak, Dana olcusunde sut icerseniz mumkundur.. Bu yuzden, anne sutu kesildikten sonra, inek sutu baslananlarda, etli gida almalari gerekir.
Sut icmek DEGIL, etli gida yiyememek kansizlik yapar.. Bu bilgileri, salak olduklari icin Cocuk doktorlarinin akli almaz..
2- Eger; Brokkoli veya keciboynuzundan demir almak isterseniz.. 1 bardak (200ml) sutun kalsiyumu icin, 2.5 kilo Brokkoli HERGUN cocugunuza yedirin!!
Bunlari soyleyen salaklara bir sorun bakalim, 1 bardak sutun kalsiyumu icin hergun ne kadar Brokkoli yemek gerekiyormus.
3- SAKIN: "Devam sutu","Cocuk sutu" gibi normal sutlerden daha pahali urunlere para vermeyin.
4- Yogurt veya kefir, yapildigi sutteki kadar demir ihtiva ederler.. Ne yani sut , yogurt olunca, Demir; "YOKTAN VAR MI EDILIYOR??" Bunlar, iste boyle salak insanlardir.
5- Bu salakca beyanlar, yeni degil, '80'li yillardan beri soylenir.


Mesajı Yazan: esra_s
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2020 Saat 11:52
eskiden süt için derlerdi,okullarda verilirdi ama şimdi hem sosyal medyadaki doktorlar sayfalarından hem de tv kanallarında programlarda süt vermeyin yoğurt, kefir verin diyor. dünden bugüne değişen acaba süt mü? zaten açık süt bulup,güvenip alamıyoruz. günlük pastörize sütler güvenlidir diye de ümit ediyoruz.isimiz Allah'a kaldı artık devlet denetleniyor,bakanlıklar umursamıyor, gücü eline alan atını sürüyor gidiyor sanırım. lütfen kitabınızı çıkarın en kısa zamanda 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2020 Saat 19:37
Sutte degisen bir sey yok, sizin zamaninizda, bu kadar cok yabanci mama firmalari yoktu!! Simdi bu firmalar, mama satabilmek icin her turlu dalaverayi ceviriyorlar..
Ilk sayfada yazarlar kisminda, sut ile alakali yazilarimi okuyun..
Orada, Nestle firmasinin Filipinlerde yaptigi rezillikleri okuyun.


Mesajı Yazan: TubaKısa
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2020 Saat 00:34
Hocam tekrar gibi olmuş olacak ama. Okuduğum bir kitapta günümüz insanının artık sütü sindirebilecek bağırsak mikroflorası olmadığı yazıyordu. Kullanılan antibiyotikler ile artık bağırsaklarda sütü hazmedecek mikrobiyota kalmamış.  Özellikle 2 yaşına kadar süt belki bir şekilde sindirilirmiş ama 2 yaşından sonra fermantasyon ile probiyotik oldukları için yoğurt veya kefir içilmesi gerektiği yazılıyordu. Yani bu kefir ve yoğurt içerisindeki probiyotikler bunların sindirimini sağlıyormuş.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2020 Saat 03:36
Al bir SALAK daha!!
1- Yogurt ve Kefir'in sutten tek farki, fermentasyon sonucunda, "Laktoz" denilen sut sekerinin, kullanilmis olmasidir. Sutun hazmedilmesi, "mikrobiyota" (ne demekse) ile degil, Laktaz enzimi ile olur.
Bu kadar cahillik ancak, Turk Tip fakultelerinde egitim ile olur...

2- Bunu saglayan, Laktaz enzimi, gelismis modern topluluklardaki insanlarda, ileri yaslarda da, salgilanmaya devam eder.
Hayvan yetistiriciligi ve sutculuk ilk gelisen toplumda sut icmede bir problem yoktur...
Gelismesi geri kalmis toplum insanlarinda, sut icmede problem vardir.
Eger bir sahis, sut icemiyorsa, bunun sebebi; kendi atalarinin ilkelliginden dir.
3- Dunku "Sozcu gazetesinden" bir yazidan kisa kesit.

* Süt fiyatlarını değerlendirdiğimizde fiyatların aslında ucuz olmadığı ama üreticilerimizin girdi maliyetlerinin pahalı olduğunu görüyoruz. Üreticilerimiz bir yıl önce bir çuval yemi 55 liraya alırken, bir yıl sonra 85 liraya alıyorsa, bu şartlarda üretimin sürdürülebilirliği tehlikeye giriyor.
* Ülkemizde kişi başına yıllık yaklaşık 30 litre süt tüketilirken, Avrupa’da kişi başına ortalama 60 litre süt tüketiliyor.

Ne demisti o SALAK:

Simdiki insanlar sutu hazmedemiyormus!!! Tam tersi, ilkel topluluklar sutu hazmedemezler.

Goruyorsunuz degilmi; Sut dusmanlari ne kadar CAHIL!! Zaten cahil olmasalar, sut dusmani olmazlar.
Bunlari yetistiren hocalarda, hem SALAK, hem CAHILLERDIR..



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat