Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

400 ünite Devit ne demek

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6493
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 11:59

Konu: 400 ünite Devit ne demek
Mesajı Yazan: gülşen
Konu: 400 ünite Devit ne demek
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 13:37

Merhabalar Benal Hanım,

Formdaki yanıtlarınızdan son derece faydalanıyorum. Bu benim ikinci mesajım. Sorularımın cevaplarını formdaki sorularda bulduğum için yazmama gerek kalmıyor. Benim kızım 10 gün sonra 11 aylık olucak. Kilosu 10 boyu ise 72cm. Dişlerimiz hiç çıkmadı. Her saban kahvaltısından yarım saat sonra taze sıkılmış  portakal suyu ile 3 – 4 damla Devit ve 9 damla ferro sanol veriyorum. Ancak formda sizin her gün 400 ünite Devit alması gerekliliğini yazdığınızı okudum. 400 ünite ne demek  ne kadara tekabül ediyor. Ben ayrıcı bir multivitamin kullanmıyorum. Formda okuduğum kadarıyla kullananlar var. Bizim özel bir doktorumuz yok. Gerekli oldukça Çocuk hastanesine gidiyorum. Bu kullandıklarım doğru mu Sağlık ocağından vermişlerdi. İlk aydan itibaren 3 Damla Deviti 4. aydan itibaren ise Ferro sanol damlayı 9 damla olarak kullanıyorum. Hiç damlalarını arttırmadım aynen öyle devam ediyorum. Doğru mu: Siz ne önerirsiniz. Unutmadan bebeğim iştahsız bir bebekti. Sizin iştahsız çocuk ile ilgili yazınızın neredeyse her satırını ezberledim. Çünkü her satırı büyük anlam içeriyor. Allah sizden razı olsun. Şimdi ise sizin sayenizde yemek yedirmeyi, sabırlı olmayı öğrendim. Çok uzun yazdığımın farkındayım, affınıza sığınıyorum. Sık yazmadığım için umarım bağışlarsınız İyi günler dileğiyle saygılar sunuyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 18:35
Merhaba...
Kullandığınız D vit. ilacına bağlı olarak 3-4 damlada 400 ünite alıyor olmalı.
Kullandığınız demir damlasını 15 damlaya çıkarın. Kilosuna göre arttırılır. 
Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat