Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hastalik-soguk mikrop ilişkisi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64944
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 16:32

Konu: Hastalik-soguk mikrop ilişkisi?
Mesajı Yazan: Zeynep_tugra
Konu: Hastalik-soguk mikrop ilişkisi?
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2020 Saat 12:36
Merhaba hocam, bu şekilde bir tweet dizisi gördüm, sizin ilk doktor (ya da adayı) olan şahısla aynı düşündüğünüzü sanıyorum. Bizi aydınlatırsanız çok sevinirim. Teşekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2020 Saat 18:46
Ilk doktor cok dogru soylemis!! (Dunya'ya hukmetme yi anlamadim.. Sadece 100 senelik ara kapanmis olur)
Ikinci doktorun, bir sey bildigi yok, uyduruyor:
1- Lokositler hareketi degillerdir!! Kan dolasimi ile hareket ederler. Bir tek, vucutta bir bolgeye, mikrop yerlesmesi oldugunda, Lokositler, damarlardan o dokuya sizarlar. Damar icinde hareketli degillerdir.
2- Bu sebeple, soguk nedeni ile Bogaz bolgesindeki, damarlar daralip, kan akimi yavaslayinca, sadece viruslar degil, butun mikroplar daha kolay hastalik yapabilirler.
3- "Sosyal tecrube" diye bir BOK yoktur.. Hepsi uydurmadir.
4- Viruslerde; "reproduktive" diye bir sey yoktur.. Viruslar, bakteriler gibi bolunerek cogalmazlar. Insan hucreleri icine girip, hucreyi esir alirlar ve o hucreye, virus uretirler. Viruslerin ureme kabiliyetleri yoktur.
Virus vucuda girdiginde, Lokositlerin henuz virusleri tanima diye bir durumlari YOKTUR!! Ancak; virus hucre icinde replikasyonlarla cogalip, o hucreleri parcaladiktan sonra, vucudun haberi olur ve Interferon sistemini calistirarak, bagisikligi olusturur.
Ayrica da, VUTUN viral enfeksiyonlarda, Lokosit sayisi AZALIR.
5- Lokosit: Butun "Beyaz kurelerin" genel adidir. Viral enfeksiyonlarda, bu lokositlerden, Notrofiller AZALIR, Lenfositler artar.

Sosyal tecrube imis!!!
BU sozum ona "Sosyal tecrubeye" gore,
- Guzel cocuklara Nazar deger. (Guzel cocuk cok opuldugunden, mikrop kapma sansi fazladir)
- Pekmez kan yapar.
- Lohusaya; kirmizi bez baglanir (Sozum ona "Al basmasi" bu sekilde onlenirmis)
- Cok "cocuk olumleri" olmus ise, son dogana; Yasar ismi verilir.
- Devamli kiz doguyorsa, son kiza; "Dondu" adi verilir..
Bu mu, "Sosyal tecrube?"

40 seneden fazladir, Tip Fakultelerinde; Fizyopatoloji dersleri OKUTULMADIGI icin, durum budur!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat