Anemi ,nötrofil
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65012
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 12:30
Konu: Anemi ,nötrofil
Mesajı Yazan: kzykzy
Konu: Anemi ,nötrofil
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 21:57
http://m.YollaYap.com/bbtc/1582484204905.jpg" rel="nofollow">
Hocam merhaba. Erkek Bebeğimin tahlil sonucunu değerlendirebilir misiniz. 33+6haftalik doğdu. 1470gr 42cm 29bş çevre. Şu an bir yaşında 8.5kg 73cm boy 46cm bs cv. Notrofil biraz düşük dedi ama grip vardı biraz hasta olduğundan olabilir bir daha ki sefere tekrar bakarız dedi. Sizce durum nedir hocam. Not olarak.anemi geçmişi var hocam tam altı aylıkken hgb 5.8 di . Hatta sizle demir damla hesabı yapmıştık hgb 7 iken. Hesap ettipğimiz damla miktarından bir buçuk ay sonra ki hgb 6.8 ye gerilemişti. Bize çocuk hematoloji 7ml Ferro senol verin dedi bir hafta , geri gelin dedi. Ben bir hafta ortalama 5ml verdim. Bir hafta sonra hgb 9.1 e çıktı. 20 gün 2.5ml verdim.hgb 11.1e çıktı. Fotorafini paylaştığım bu son tahlilden onceki 15 gün 2ml verdim son hgb 11.5
H.elektrofez tahlili alındı en son bir ay sonra sonuçları çıkacak. siz bu kan tablosunu nasıl degerlendirirsiniz. Ve şu notrofil gerçekten kafam takıldı sizce bir sıkıntı var mı hocam.
------------- - "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2020 Saat 00:06
1- Sadece VIRAL enfeksiyon oldugunu gosterir.. 2- Tahlili yapan PUST laboratuvar, cocuk kan degerlerinin yanina, "ERISKIN" Referans Araliklarini yazmis… Artik bi ogrenin bu klasik sahtekarligi!! Kasten daha fazla sayida tahliller yapabilmek icin bu sahtekarligi uyguluyorlar.. Bu ikili cetelere kanmayin.. 3- Cocukta bir Kan hastaligi filan yok, Pustlarin tezgahina dusmussunuz.. H. Elektroforezi filan gerekmiyordu!! Tamamen sahtekarlik. Niye yazilarimi okumuyorsunuz??
|
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2020 Saat 00:35
Dediklerinizin hepsini biliyorum makalelerinizi de okudum . ama anlayamadigim bir iki şey var. Altı aylıkken kanı 6lara düşünce sizde h.elektrofez bakılmalı demiştiniz ondan dolayı bende engel olmadım.ikincisi 6aylikken kanı 6ya kadar düşmesi sadece anne sütü alırken normal mi hani 6.aydan sonra daha sık görülen bir durum olduğu için bende acaba bir kan hastalığı mi var diye korktum. Demir alınca bu kadar huzliyukselince bende Talasemi olmaya bilir diye düşünmeye başlamıştım. Sanırım prematüre olduğu için oldu bu kansızlık bende hiç takviye vermemiştim.
------------- - "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
|
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2020 Saat 06:49
6 aylik bir bebekte, HGB:6 olmasi: 1- Biryerden disari kanama aolacak. 2- Dogumda, bebek, annesinden ciktiktan sonra; yukari pozisyonda uzun sure kalacak! 3- Laboratuvarda bir hata olacak. Premature dogmasi ile bir alakasi yok. Demir tedavisi ile bu kadar hizli(?) iyilesmesi, hastaliktan ziyade, HATALI bir olcum gibi geliyor.
|
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2020 Saat 08:23
Ölçümler farklı hastanelerde tekrarlandı hocam ilkinde 5.8 ikinci hastanede 6.0 çıktı (ayni gun) . bir hafta sonra 7.0 di kendi bulunduğumuz sehirde bir buçuk ay sonra 6.8 di. Ferro senol dan sonra yukselis hizli oldu . İlgilenen Dr de şaşırdi. Bu kadar beklemiyordum diye. O bize prenature doğan bebeklerde kırmızı kan hücrelerinin daha hızlı yıkıldığını vs şeklinde bı seyler anlattı.niye böyle oldu diye sorunca. Ama ikinci dediğiniz olabilir sezaryen doğum oldu ben baygindim neler oldu bitti bilmiyorum kordon dolaliymis bebeğin boynunda iki tur öyle dediler o süreçte nasıl davrandılar bilmiyorum zira siz hep anlatıyorsunuz nelere dikkat edilmeli. Elimde kuvoze konduktan sonra dogdugu ilk gün kan tahlili var hgb21.6yaziyor. 33 hafta lik dogdu. Kuvozen çıkarken 27 günlüktü hgb 15.4 yazıyor.
|
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2020 Saat 19:41
Ya da, hastanede yatarken, anormal miktarlarda (tahliller icin) kan aldilar!! Bilhassa Prematurelerde, Kan tahlili istenirken bu hususua cok dikkat edilmelidir. Bu yastaki KAN VOLUMU: kilo basina, 80ml dir. 1470 gram bebekteki kan volume=117mg dir.. 4 defa, 15ml kan alinsa, toplami kan hacminin yarisi gitti demektir. Bir aklinizi zorlayin bakim!!! Elinizde, dogumdan sonra hastanede kaldigi surece, KAC KAN TAHLILI YAPILDI??
|
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2020 Saat 20:22
hocam elimde epikriz var orda 10 kere alınmış saydım. Siz söyleyin hadi ilk gün iki kere 27 günde 10kere kan alinmis.
|
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2020 Saat 23:29
Yuh YANI!!! Bu kadar kerizler ancak Turk Tip fakultelerinden cikarlar!! Baska sebep aramaya gerek yok... OKUZLER, sirf "komisyon" alabilmek icin, el kadar cocugu perisan etmisler. Allahlarindan bulsunlar. Turk devleti; devlet degilki, bunlara mani olsun!!! Bashekime sikayeti edin.. Belki biraz vicdan kirintisi kalmis olabilirde, bari bundan sonra dogacak bebekleri bu kadar hirpalamazlar.. Hadi gectik, tibbi bilgileri, hicbir sey bildikleri yok!! Bari hesapda mi bilmiyorlar!! Assagilik adi yaratiklar.
|
|