Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beslenme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65054
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 18:26

Konu: Beslenme
Mesajı Yazan: frd
Konu: Beslenme
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2020 Saat 13:55
Merhabalar Doktor Bey. 9 aylık kızımı sadece anne sütüyle besliyorum.
1.Sizin yenidoğan yazınızı okudum. Orada bebeğin beslenme miktarı ve kaka durumu ile ilgili "saf anne sütü içen bebeklerin kakası altın rengi ve hardal kıvamında olur, fazla emme durumda yeşil renge dönebilir. Zamanla fazla emme sonucu yeşil kaka sümüklü hatta kanlı olabilir. Az emme durumunda kaka top top şekil alır." yazmışsınız. Bu durum yenidoğan dışındaki bebekler içinde geçerli mi acaba? Bazen doyup doymadığından emin olamıyorum.
2. Daha sık acıkıyor Doktor Bey. Her istediğinde emziriyorum. Doğru mu yapıyorum? Yenidoğan gibi 3 saatte bir mi emzirmeliyim?
3. Emzirdiğim için decavit kullanıyorum. Devam edeyim mi?Yoksa kullanmama gerek yok mu acaba?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2020 Saat 18:58
1- Anne sutu aldigi surece gecerlidir. Ilave gidalar yemege basladiginda, gecerli degildir, yediklerine gore degisir.
2- Dogru yapiyorsunuz.. '82'den beri 6 anne sadece anne sutu ile 2 sene bebeklerini beslediler. SAKIN Turk doktorlarinin "Ek gida" ve "sebze corbalari" sacmaliklarina kanmayin..Bunlarin tamami hastayi,(6 aydan sonra hastalar doktora daha az gidiyorlar diye) abone etmek icin uydurulmus tuzaklardir.
   ".... Obur ay mutlaka gelin, corbasina Maydanoz ilave edecegiz!!!.."
Cok muhim!!!! Yerseniz...

Bunlar Sasal icme suyu ile cocuk yikatan doktorlardir!! Bu gibi serserilere her zaman rastlayacaksiniz.

Mesajı Yazan: frd
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2020 Saat 21:05
Yorumlarınız için teşekkur ederim Doktor Bey. Benim için çok önemliler. Birde decavitle ilgili bir sorum vardı.Hamileyken pek vitamin içmediğim için b12 eksikliğim olmuştu. Emzirdiğim için her gün decavit içiyorum. İçmeye devam edeyim mi? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2020 Saat 22:12
O B12 tahlillerine kulak asmayin.. Hayvansal gida alanlarda, ASLA B12 vitamin eksikligi olmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat