Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Strep A

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65059
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 09:31

Konu: Strep A
Mesajı Yazan: fatma1310
Konu: Strep A
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2020 Saat 21:44
Kadir Hocam merhaba. Kızım 5 yaşında . 3 gündür 40 derecelere kadar çıkan ateş karın ağrısı ve baş ağrısı var . ilk gün çok halsizdi ara ara ateş düşürücü kullandım . bugün yine ate tekrar edince strep A ve kan tahlili yaptırdım. strep a pozitif çıktı ancak diğer değerleri

wbc 8.89     4 - 11
rbc 3.84      4  -  6
hgb  9,5     11,5  -  15, 5 
hct  28,9    37 -52 
mcv 75,3    80 - 99.9
mch 24,7    27 - 31
mchc32,9    33-37

wbc değeri normal olduğu için dr un verdiği antibyotiği almadım. Boğazı kızarık kulağa vurabilir dedi. yine de almadım. ama genelde burnu akmadığında kulağı ağrıyor birkaç gün sonrasında diye iliadin damlaya başladım. 
Şu an doğru mu yapıyorum ?
bu koyu olan değerler grip geçirdiği için mi bu şekilde , önemli bir anlamı var mı ? Çok teşekkür ederim. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2020 Saat 22:22
Son 1 seneden beri, Strep-A testinin de sahtekarligini yapiyorlar.. Hatta hic Test kiti bile kullanmadan, kafadan sallama; (+) diye sonuc veriyorlar.
En guzel ornegi de; WBC:8.89 oldugu halde, Strep-A Test:(+) olmasi.. Kesin SAHTEKAR bir laboratuvar!! Eskiden, bu sahtekarligi; Bogaz kulturu ile yapiyorlardi, Simdi Strep-A Testini rezil ettiler..
Goreceksin, ilerde WBC degerlerinde de kalem oynatirlar..

Dikkat edin: Strep-A enfeksiyonu oldugunda:
Ates +Agizda pis koku +Dili kaplayan pas tabakasi +Bulanti/kusma olur..
Sakin WBC veya Strep-A testlerine filan guvenmeyin., Maalesef her turlu sahtekarligi yapiyorlar.

Zaten; Kulak agrilari DAIMA viral enfeksiyonlar sonu olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat