Psikolojik mi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65168
Tarih: 19 Ağu 2025 Saat 00:45
Konu: Psikolojik mi
Mesajı Yazan: maydanoz
Konu: Psikolojik mi
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2020 Saat 01:32
Hocam 4 yasindaki kizim parmaklariyla surekli boynunu mincikliyor, uzun zamandir boyle, bogazin mi agriyor diye soruyorum bazen evet diyor bazen kasindigini soyluyor, hasta bi hali de yok o yuzden oylesine yapiyor diye dusundum hep, uzun sure gormezden geldim ama artik sinir olmaya basladim gordugumde mudahale etmeye basladim ben kizdikca daha cok yapiyor sanki. Psikolojik bisey mi acaba ya da bi hastalik olabilir mi? Mincirmaktan kizartiyor boynunu hatta bazen kucuk kucuk hirpalaniyor ve kabuk bagliyor.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2020 Saat 03:16
Psikolojiktir.. Ya kardes problem vardir, yada sizlerle veya okul/kres ile!!
|
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2020 Saat 03:36
Hocam kardesi var ama iki aylik, bu mevzu iki senedir var neredeyse, cok olumlu bi cocuk ama hem anne babayla hem kardesle diger akrabalarla arkadaslariyla, cok da sevilen bi cocuk, ne yapmaliyim nasil yaklasmaliyim sorunu ogrenmek icin? Alaniniz degil biliyorum ama her alanda size guveniyorum hocam
|
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2020 Saat 13:19
5 gun, yatmadan once, 1 olcek Atarax surup icirin. Sonuca gore konusuruz.
|
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2020 Saat 21:00
Hocam soylemeyi unutmusum, bogazi biraz kalin bu yuzden annem guatrdan supheleniyor, hic bi bilgim yok guatrla ilgili, bu yastaki cocukta olur mu, varsa boyle eli surekli bogazinda olur mu, bi doktora goturup muayene ettireyim mi, gerci bu aralar hastaneye de gitmemeli herhalde malum virus var. Bana da psikolojik gibi geliyor ama insan yine de supheye dusuyor
|
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2020 Saat 23:08
Hipotiroidi olsa, GERI ZEKALI olur!!!
|
Mesajı Yazan: esşi
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2020 Saat 11:40
Hocam merhaba, konuyla ilgili olduğunu düşündüğüm için
buraya yazmak istedim. Oğlum 3,5 yaşında 15,5 kg ağırlığında. İki hafta önce ateşli
olan bir arkadaşı evimize geldi birlikte oyun oynadılar çocuğun ateşli olduğunu
biz bilmiyorduk annesi bildiği halde bize söylemedi. Arkadaşı gittikten 2 gün
sonra oğlumuzda 38,5 dereceye çıkan ateş başladı inişli çıkışlı hiç ilaç
kullanmadan 8 gün sürdü. Ateşle birlikte halsizlik ve iştahsızlık başladı bunun
da olabileceğini sayenizde biliyoruz. Fakat ateşi biteli 5 gün oldu mesela dün
sabah 10,30 da uyandı saat 12 gibi güzel
sayılabilecek biraz da zorlamayla bir kahvaltı yaptı akşam 6 gibi bir tas kemik
sulu tarhana çorbası içip yarım dilim ekmek yedi ve uykusu geldiğini söyleyerek
yattı. Gece 11 gibi kalkıp oda değiştirdi bir iki sorumuza cevap verip tekrar
uyumaya başladı ve bu sabah 8 e kadar hiç uyanmadan uyudu. Normalde geceleri
2-3 kere uyanıp babasını yanına çağırıyor bu gece hiç olmadı. Hastalandığından beri sabah erken kalkıp öğlen uykusu yapıp akşam yemeğinden sonra tekrar ben yoruldum deyip yatıp uyuyor. Endişelenmeye başladık. Ben bu satırları yazarken sabah 8 de kalkan oğlum 14.00 gibi tekrar uyudu. Oyun oynamıyor kahvaltısını güzel yaptı çizgi film izlemek istiyor bitince de uyumak istiyor. Bunları bilgi
olarak verdikten sonra psikolojik midir konusunda şunu sormak istiyorum;
yaklaşık 3 haftadır sabahları uyandığında çok sinirli oluyor beni gördüğünde bağırmaya
başlıyor babasını yanında istediğini söylüyor ki bizim de aramız çok iyidir her
hangi bir problemimiz yok 4 aylık kız kardeşi var bu arada. Aynı zamanda koşup
hoplayan çocuk artık günün çoğunu benim yanımda oturarak geçiriyor ve biraz
oynadığında yorulduğunu söylüyor. Siniri gün içinde de devam ediyor bazen çok
bunalıyorum bir yandan kardeşiyle ilgilenmek diğer yandan onunla ilgili olmak
çok yoruyor. Yorulmaktan şikayetçi değilim ama hastalıkla beraber sürekli
kızıyor bağırıyor en ufak şeyleri büyük mesele yapıyor akşam babası gelince
biraz daha yumuşuyor ama yine bazı şeyleri onunla da mesele ediyor. En son kan
tahlilini 9 aylıkken yaptırmıştık yaklaşık 2.5 sene önce. Doktoru yakinen
bilmiyor bilmediği için de korkuyor. Kan sayımı gerekir mi hocam ne
önerirsiniz?
|
Mesajı Yazan: esşi
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2020 Saat 22:24
Hocam üstteki mesaj uzun oldu biliyorum ama en azindan ateş geçtikten 5 gün sonra bile sinirlilik halsizlik hali normal midir onu söyleyebilirsiniz çok memnun oluruz tesekkur ederiz.
|
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2020 Saat 02:51
Her Gripten sonra, hucre yikimlerina ait kirginliklar, adele agrilari olur. Bunlar Hep yazildi, anlatildi. Yazarlar bolumunde Viruslarla ilgili makalelerimi okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2020 Saat 14:30
Hocam dediğiniz gibi atarax kullandım bugün beşincisini vereceğim. Ama bu dört gündür ilaçtan sonra çıldırmış gibi zıplayıp duruyor çok zor uyutuyorum, yatakta bir bir bucuk saat tepindikten sonra anca...Zaten cok hareketli bi cocuk, gun icinde de surekli hoplama ziplama halinde ama en azindan uyku saati gelip yatağa girince hemen uyurdu, inşallah kalici olmaz:( asıl konumuza gelince; boynunu hala minciriyor, üstüne varmamaya çalışıyorum ama neden vazgeçmiyor anlamıyorum. Evet şu an kardes var ama iki aylık, bu mesele iki seneden fazladır var, gayet de mutlu bi cocuk aslında kardeşiyle de çok güzel uyum sağladı biz de onunla hep ilgileniyoruz, ilgisiz de kalmıyor diye dusunuyorum ama bu davranış neden anlamadım. Neden olabilir ne yapmaliyiz bi yol gösterebilirsiniz çok sevinirim hocam.
|
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2020 Saat 19:56
"... gayet de mutlu bi cocuk..." Esas bu sekilde hislerini bastiranlarda, boyle sikayetleri olur. Bagirip-cagirsa, sirretlik yapsa, bunlar olmaz. Agzini iyi aramaniz lazim...
Seneler evvel, boyle bir abinin agzini ararken; "- Kardesini bana ver, sana kirmizi bir uzaktan kumandali araba veryim ." demistim!! Demez olaydim!! Ne dedi biliyormusun??
"- Araba yerine Tank ver, annesini de vereyim!!! Demez mi!!! Kardes oldu diye anneye bile kirgindi!!
|
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2020 Saat 01:41
Hocam merhaba, 8 ay kadar once kizimin boynunu mincirmasini sormustum size, 5 gun atarax kullanmistik, bi degisiklik olmamisti, yaz doneminde bayagi azalmisti (her gun sokaga cikiyodu ona bagliyorum), son zamanlarda yine artti bu davranisi, boynu kizariyor yine de minciriyor, boyle iki elinin parmaklariyla tutup tutup cekiuor, kendinden gecercesine. Bir de burnuyla da cok oynuyor ara ara yara yapacak kadar, gecen gun kanatmis yine de devam ediyor.
|
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2020 Saat 01:48
Yani anladigim kadariyla kendince bi sikintiya dustugunde boyle yapiyor ama vazgecirmek icin ne yapmaliyim? Guzel guzel konusuyorum bak kizim burnun yara oluyo boynun da yara oluyo yapmaman gerek diyorum ise ysramiyor, uzun sure gormezden geliyorum ise yaramiyor, cok kafaya takmsya basladim artik.
|
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2020 Saat 02:00
Sorunun kaynagi icin agzini iyi aramak gerek demistiniz, cok pozitifse hislerini bastiriyosa da olur demistiniz. Soyle bilgi vereyim: kizim iki ay sonra 5 yasini bitirecek kardesi de 10 aylik, mesela kardesine sakayla karisik kiziyorum (ah yaramaz yasemin ah yine sutunu doktu gibi) hemen savunmaya geciyo ama anne o daha bebek kizma ksrdesime gibi. Ve hissettiklerini de bana soyluyo cocuk aslinda, anne sen bebekle ilgileniyosun ben kimle oyun oynuycam gibi, ben de elimden geldigince onunla vakit gecirmeye calisiyorum ona da sorumluluklsr veriyorum isleri de oyuna donusturup beraber yapiyoruz cok da mutlu oluyo ama sonucta her anim da onunla olamiyo ki hocam, yani sorun bunlar ben elimden geleni yapiyorum ama yine de bu davranisindan vazgecmiyor, bilmiyorum hocam ne yspmaliuim?
|
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2020 Saat 02:06
Hocam bu da gelmis gecmis tum sorularimi ictenlikle cevapladiginiz icin icten bir tesekkur olsun
|
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2020 Saat 03:44
Gene aynen devam edin, boynuna tam "mincirdigi" yere denk gelecek suslu bir boyunluk takin. Bebek ile ilgili bazi isleri ona yaptirin ve herkesin yaninda, onun bu marifetlerini anlatin. Bir de, eger mumkun ise, biraz da babayi devreye sokun. Onu arada bir alip sokaga ciksinlar, alis veris yapsinlar.
|
|