Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tekrarlayansıkayetler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65195
Tarih: 16 Nis 2024 Saat 19:48


Konu: tekrarlayansıkayetler
Mesajı Yazan: ipekece
Konu: tekrarlayansıkayetler
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2020 Saat 02:33
hocam merhabalar oncelikle belirteyim 10gundur inceliyorum maileri yazilarinizi ama yeni okudum ben bunlari bastan beri yanlismi yapiyorum ilk bastan beri konulan teshisler bronsiolit
bronsit kullanilan ilaclar ventolin pulmicort macrol iyilesmezse iesef igneler .eniz eti ve bademcik buyuk diye deloday surup risonel burun sprey... ama ameliyat  yaptirmadik en son 4 yasindayken alerji testinde biraey cikmadi.enson15ocakta bırsurukan testı yapıldı  bırseyyok.
ama alerji uzmani zespira 4mg verdi 3 ay kullan dedi .en son grip gecirdiginde sadece sizin dediklerinizi uyguladim genel durumu gayet iyi zaten hic ates olmadi oksuruk devam ediyor sadece o kaldi ben doktora goturdum devlet hadtanesine ciger filmi cekildi dinlerken pek birsey yok dedi filmde biraz doluluk var dedi doluluk dediginiz sey balgammi dedim evet dedi augmentin600 yazi o kurutur dedi ben vermek istemiyorum hocam coj kullandi zaten antibiyotik ateste yok dedim wbc bakatmisiniz dedim ne gerek var sadece wbc ve crpnin yuksek olmasi gerekmiyor antibiyotik icin dedi kizim suan 4.5 yas 15.4 kg 105cm birde normal hasta olmadigi zamanlardada kostigunda oksuruk krizi oluyor soyle anlatayim arkadasiyla parkta kosturdu diyelim yanindaki arkadasi normal ama onu oksuruk tutuyor bırde parfum gıbı duman ggıbı kokularda bazen oksuuyor doktorasordum bronsları hassastır dedı bu astim belirtisimi yoksa hep bastan beri kullandigim ilaclarin bir yan tesirimi zespirayi kullnmalimiyim lutfen hocam yardim istiyorum sizden



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2020 Saat 04:03
Iyi KAZIK yemissiniz ve yemege de devam ediyorsunuz….
1- 2 yasindan sonra; Bronsiolit OLMAZ..
2- 4.5 seneden beri bu cocuk HIC MI,Grip olmadi?? Bu size de garip gelmiyor mu??
3- Bu yasta allerji olmaz ki, Testleri; (+) ciksin!!! Hepsi Turk doktorlarinin uydurmasidir. Once Antibiyotik dayarlar, duzelmeyince, hemen "Allerji" teshisini dayarlar. Ne bekliyordunuz?? "- Grip mis, yanilmisiz." demelerini mi??
4- ".. sadece wbc ve crpnin yuksek olmasi gerekmiyor antibiyotik icin dedi "
Dunyada, Turk cocuk doktorlari kadar PUST, namussuz assagilik sahtekar doktor bulamazsiniz!
5- SAKIN o sahtekarlarin verdikleri hicbir ilaci kullanmayin..
"Sahtekarligin 3 Safhasi" yazilarimi cok iyi okuyun..


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2020 Saat 11:03




hocam cevabınız ıcın tesekkur  ederım bır anne olarak benı hosggorun kafam cok karısık lutfen bırkac sorumvarr


1)normal hasta olmadigi zamanlardada kostigunda oksuruk krizi oluyor soyle anlatayim arkadasiyla parkta kosturdu diyelim yanindaki arkadasi normal ama onu oksuruk tutuyor bırde  http://i.viglink.com/?key=d7d7aa5ced1ebc0821effbccab897fa0&insertId=f4f45f17646c2486&type=E&exp=60%3ACI1C55A%3A1&libId=k7squq6z010009ks000DAcwh8vx35&loc=https%3A%2F%2Fwww.anneoluncaanladim.com%2Fforum%2Ftekrarlayansikayetler_topic65195.html&v=1&iid=f4f45f17646c2486&opt=true&out=http%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fsch%2Fi.html%3F_nkw%3Dperfume&ref=https%3A%2F%2Fwww.anneoluncaanladim.com%2Fforum%2Fnew_forum_topics.html&title=tekrarlayans%C4%B1kayetler%20-%20AOA%20ANNELER%20FORUMU&txt=%3Cspan%3Eparfum%3C%2Fspan%3E" rel="nofollow - parfum  gıbı duman ggıbı kokularda  oksuruyor bu astim belirtisimi yoksa hep bastan beri kullandigim ilaclarin bir yan tesirimi nasıl anlarım?zespıra 4mgg cıgneme tableti bagısıklıgı  baskılarmı?

2)suan oksurugu devamedıyor gunduz cok degıl gece bırkacdefa oksuruyor butun oksurukler gece artarmı hocam? bu balgamı kendılıgınden ıyılesıp ılacsız
atabılırrmıyız?  


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2020 Saat 20:10
Bu konulari, belki yuzlerce kere anlatildi.. Siz ilk soran degilsiniz. Bu yastaki her cocukta olan seyler..
Farkli olan nedir? Her cocuk bu devreyi farkli yaslarda gecirir.
Kosma sonucu derin nefes alinmasi ile, solunum yollarindaki ifrazati, akcigerlere kacar ve bunu farkeden, akcigerler, oksuruk ile bunlari disari atmaya calisirlar.
Daha evvelce, her oksurdugunde, Turk doktorlara kanip, oksuruk ve Nezle ilaclari, kortizonlu spreyler ve Astim ilaclari kullanmis olanlarda daha uzun sure bu arazlar gorulur.

Oksuruk artarsa, sicak su buhari kullanin. SAKIN Turk doktorlarina bu sikayetlerle gitmeyin.


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2020 Saat 22:56
zaman ayirip cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim sadece iki sualim daha olacak hocam onlar icinde musait bir zamaninizda gorus bildirirseniz cok sevinirim. kendimi inanin simdiye kadar gereksiz ilac verdigim icin cok suclu hissediyorum cocuguma karsi
1) yazmistim 15 ocakta tum kan testleri yapilmisti onda sadece otoantikor testleri yuksek cikinca gastrolojiye gonderdiler colyak suphesiyle orda total ige ve dokutransglutaminaz testleri normal gelince colyak degil dediler.sizce boyu ve kilosu iyimi bir ara kilo alma sorunu yasamistik birvsure fortini kullandik biraktik suan 4.5 yas 105 cm 15.4 kg kronik bir ishal sikayetimiz yok sadece arasira karnim agriyor ek bir tetkike ihtiyac varmi?
2) birde bebekliginden beri her doktor bademcikleri yasitlarina gore buyuk diyor alinirsa rahat eder diyorlar hem genizeti hem bademcik ameliyati oneriyorlar sadece bir kbb uzmani bademcikleri alirsam daha kolay alt solunum yolu enfeksiyonu gecirir dedi bu gorus dogrumu? bu arada ne zaman bogaz kultur alinsa hicbirinde beta veya bakteri cikmadi


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2020 Saat 02:20
1- Kesinlikle Colyak degil! Biraz kilosu eksik o kadar.
2- Bademcikler, Lenf bezleri olup, henuz cocugun antikorlari yok iken, mikroplarla mucadele ederler.. Hem mikroplari oldururler, hemde yapilarini inceleyip, uygun bagisiklik maddeleri olustururlar.
Bademciklerin alinmasi ile, bagisiklik sistemi buyuk zarar gorur.. Bundan tek karli cikanlar, PUST KBB doktorlaridir.
3- Bazi salak doktorlarin; "Beta" dedigi Streptokoklar, bu yasta OLMAZLAR!!
En az 10 yasindan sonra olurlar..
Gunumuz cocuk doktorlari, sadece; her oksurene:Astim, her dokuntuye:Allerji, her kusana:Reflu demesi bilirler. Ayrica da, bu hastaliklar hakkinda bile en ufak bilgileri yoktur.
Artik Turk Tip fakuleteleri sadece; sahtekarlik egitimi veriyorlar.


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2020 Saat 02:23
cok tesekkur ederim tekrar cvplariniz icin peki hocam bebekken bronsiolit teshisi kondu biraz buyuyunce bronsit teshisleri kondu astim ilaclarida verildi yani en son zespira verildi ama sizinle konustuktan sonra onuda biraktim cunku dedigim gibi astimmi degilmi daha bilmiyoruz yada simdiye kadar verilen ilaclarin yan tesirimi bu oksurukler bilemiyoruz bronslari hassas  filan diyorlar sadece anlattigim gibi fazla kosunca oksuruyor simdi ben hasta oldugunda cold mix kullanabilirmiyim? prospektusunde bronsiyal astim ataklarinda kullanmayin yaziyor ? birde zespirayi kesin olarak kullanmanalimiyim 3 ay kullanin sonra kontrol demislerdi? birde dedikleri gibi bronslar hassassa bu cikan son virus kizimi riskli grubami sokuyor hocam?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2020 Saat 03:25
Peki… Hic mi garibinize gitmedi? Nasil olurda 4.5 sene hic Grip teshis edilmez??
Anlatiyorum hep.. Bunlar sahtekar!!
Grip icin anlattigim her seyi uygulayabilirsiniz.
Gitmeyin bu sahtekarlara!
Ne Zespina, ve baska isimde asitm veya allerji ilaclarinin hicbirini kullanmayin..
Bunlar hep; sahtekarlik ilaclari.. Cocugunuz devamli hasta olur.
Esas kullandiginiz ilaclar, cocugunuzun basini belaya sokarlar.


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2020 Saat 11:46
tesekkur ederim hocam size kroniklesen bir sikayetimiz hakkinda soru sormak istiyorum musait zamaniniz olursa lutfen cevap verin 1) 1.5 yildir mutemadiyen devam eden ses kisikligi hatta ses kisikligindan ziyade bogaz temizleme ihtiyaci diyelim hergun gunde 10defa yapiyor desem yeridir sanki birsey takilmis gibi sesini aciyor oyle konusmaya devam ediyor ses tellerinde bir problem olabilirmi acaba? varsa tedavisi nedir hocam ? iki doktora sormustuk reflu olabilir demislerdi bir kbb doktor sormustuk o da geniz eti ve bademcik buyuk ondandir demisti sorun devam ediyor  2)  birde 1 haftadir burun tikanikligi var hocam ve gece oksurugu bu sefer balgamli degilde kuru kuru oksuruk ben burun tikanikligindan oldugunu dusunuyorum burnundan hiril hiril ses geliyor ama bir damla akmiyor sanki aksa rahatlayacak ben 3 4 defa tuzlu su ve siringayla burun yikama yaptim yanlismi yaptim bilmiyorum cunku tikali hic akmiyor gece agzi acik horluyor eski yazilarinizdan yola cikarak illiadin pediatrik sprey kullanabilirmiyim yarari olurmu hocam kullanacaksam dozunu ve gun sayisini yazabilirmisiniz birde oturur pozsiyondami yatarakmi sikilacak sprey (4.5 yas) 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2020 Saat 19:22
Turk doktorlari: Astim, Allerji ve Reflu disinda bir hastalik ismi bilmezler.
Bunlarinda sadece isimlerini bilirler. Bu hastaliklar hakkinda en ufak bir bilgileri dahi yoktur.
Dogru durust bir KBB doktoruna gidin.. Ses tellerinizde, polip olabilir.
HICBIR burun SPREYININ faydasi olmaz. Kullanacaksaniz, damla sekillerini kullanin. Gerisini okuyun.


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2020 Saat 07:41
cevaplariniz icin tesekkur ederim hocam aslinda sizin onerilerinizle son rahatsizligini ilacsiz atlattik sukur sadece eforla gelen oksuruk devam ediyor hala suan zaten hastanelere gidemiyoruz hocam hep hareketli bir oyun oynadigimizda oksuruk oluyor yani gecici sure bir probleme isaret edermi hocam ? birde suan hala burnu tikali gece agzi acik uyuyor horlama ve sabaha karsi kuru oksuruk oluyor acaba sinuzit olabilirmi sinuzit ihtimali varsa evde ne yapabilirim ? 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2020 Saat 08:33
Bu sekil oksuruk, Griplerin sonunda olur.
Problem ??? Ne gibi???
Sinuzit:???
Bilemem..


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2020 Saat 13:26
hocam merhabalar bir konuda bilginize ihtiyacim var dr bize bir vitamin surubu birde dvit yazmisti aldik 2 aydir kullaniyorum acaba agir gelirmi vitamin surubhn 5mlinde 200ıu dvit var diger dvit urunu fısfıs seklinde onunda bir fisinda 600ıu dvit var vitamin surubundan hergun 5ml fisfis dvit olandan gunde 2fis seklinde kullaniyoruz.. bugun bobrek taraflarini gostererek agriyor dedi cunku acaba bu miktarlar normalmi yoksa fazlami


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2020 Saat 19:04
Gereksiz.. Dikkat ederseniz, bu urunler; en pahali olan D vitaminleridir.
Bu supruntu ilaclar yerine, her sene, senede 1 defa;1 ampul Dvit3 icseniz en kolay ve ucuz olan yontemdir.
Bu yontem; Turk doktorlarinin isine gelmez.


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 09 May 2020 Saat 22:08
hocam merhabalar aklima takilan bir konuda yardiminiza ihtiyacim var bugun kizimin nefesinde aseton kokusu var herzaman degil ara ara oluyor yalniz onceki yazilarinizdan okudum saglam yatirirsiniz sabah komayla uyanir demissiniz 2 sene once tam boyle oldu sabah ne verdiysem kusmaya basladi ama surekli kustu halsizlik ve kusmayla hemen acile goturduk idrarda keton yuksek cikinca hemen kan sekerine parmaktan baktilar 90 cikti normal dediler sonra kan tahlilindede yuksek cikmadi ama bazen hala aseton kokusu oluyor ve iyi yemesine ragmen kilo alimi cok yavas tekrar seker tahlili yaptirmama gerek varmi eger seker hastaligi olsa bu 2 sene icinde zaten tekrar koma olurmuydu ? tatsiz seker hastaligi varmis birde sanirim onun tahlili ayrimi? simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 May 2020 Saat 04:17
Kusmalarda da, aseton kokusu ve idrarda Aseton olabilir, bu iki husus tamamen birbirinden ayri durumlardir.

Tatsiz diabet; "Diabetes insipitus" NE ALAKA!! Oldugunda, hasta cocuk gunde 10-15 litre su icer!! Bu tip seker hastaliginin, Pankreas veya Insulin ile hicbir alakasi yoktur. Beyindeki, HIPOFIZ bezinden "Pitressin" hormonu salgilanmasi yoktur.


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2020 Saat 21:31
hocam merhabalar corona tedavisi konusunda ne dusunuyorsunuz Allah korusun diyelimki basimiza geldi cocugumuz icin normal gripte sizin onerdiginiz dogrultuda tedavi uygulasak evde yeterlimi? cold mix sicak su buhari serum fiz.soruyorum cunku hastanede genelde hava antibiyotik tedavisi uyguluyorlarmis sanirim


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2020 Saat 21:40
Tedavisi YOK..  Tedavi diye verilen; Kinin türevlerinin hiçbiri etkili değil.
Hasta olursanız, yatın istirahat edin ve ateşinizi düşürmeyin. Bunun tek ilaçı yüksek ateş dir.
SAKIN antibiyotik almayın. Bunları tamamı FOS çıktı.  Verilen tedaviler sırf halkı kandırmak için veriliyor.
ColdMix ve sıcak su buharı çok faydalı olur.


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2020 Saat 01:16
hocam cok tesekur ederim cevabiniz icin birde grip asisi konusunda ne dusunuyorsunuz covid icin sormuyorum zaten ona bir faydasi olmadigini yazmissiniz sadece genel olarak oneriyormusunuz   onceki yazilarda belirtmistim kisin ozellikle sık hastalik oluyor grip asisini yaptiralimmi


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2020 Saat 08:56
Genel anlamda öneriyorum. Yaptırın.
Tabi, gelirse!


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2020 Saat 02:38
hhocam merhabalar birsey sormak istiyorum daha once bahsetmistim antigkiadin igg ve iga degeri sadece yuksek cikmisti yani referans degeri 0-10 yaziyor bizimki 21 cikti ama dokutransglitaminaz normal cikinca colyak dehil denmisti hatta szide onayladiniz kesinlikle colyak degil demistiniz peki bu degerler baska ne sebeple yuksek cikar ? hatta bir doktorda antigliadin igg iga yuksek diye agzi acikmi uyuyor diye sordu ama aciklama yapmadi yani bu degerler baska sebeple yuksek cikarmi bazende vucudunda dokuntu olup geciyor acaba vucut birseye tepki veriyor gibi tekrar yaptirmaya gerek varmi hocam kafama takildi yardimci olursaniz cok sevinirim


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2020 Saat 09:05
"Non-Coeliac Gliadin"  hassasiyeti olabilir.

Gliadin, ekmek yapılabilen bütün tahillarda bulunan, yapışkan bir proteindir.
Zaten, "gliadin"  adı da oradan gelmektedir. "glue"---> "glia"--->gliadin...
Çöliak arazları olmadığı sürecede önemli değildir.  Takip etmeniz gerekir. Bazen belirli miktarların üzerinde
araz verebilir. Deneme-yanılma ile kontrollu bir şekilde davranın.



Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2020 Saat 21:58
hocam cok tesekkur ederim ben ilacsiz sizin tedavi yontemlerinizle artik cocugumun tedavisini evde yapiyorum iyilesiyor cok sukur yalniz polip konusunda endiseliuim size sormustum surekli ses acna seklinde oksurugu var diye ses tellerinde polip olabilir demistiniz ben pandemi donemi diye hastaneye goturmedim ama sikayeti hep devam ediyor hatta polip olduguna eminim diyebilirim sanirim zamaninda doktorun verdigi ignelerde bagirmaktan oldu bilemiyorum surekli bogazina birsey takilmis gibi öhö diyor ama devamli... bunun ilacla tedavisi varmi hocam yoksa kesinlikle polip alinmalimi kendiliginden gecermi ne yapmamiz gerekir hocam yardimci olun lutfen


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2020 Saat 03:00
Mutlaka KBB de gorulmesi gerekir. Gorulmeden, "Kesin" polipdir denemez. 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2021 Saat 07:10
Hocam merhabalar umarım iyisinizdir kızım bu sene 1.sınıfa başladı ve başladıktan 1 hafta sonra grip başladı arada iyileşti tamamen sizin yöntemlerle yalnız çok sık hasta oluyor tabi birbirlerine bulastiriyorlar yalnız kızımda öksürük çok uzun sürüyor şuan 1.5ay oldu hala öksürük ve gece balgamli öksürük..yani biliyorum çocuklar birbiriyle kiyaslanmamali hocam ama bakıyorum cevrede bu öksürük en çok Bizde sürüyor bende üzülüyorum acaba başka ciddi bir problem varda benmi ihmal ediyorum diye.. önceki kullandığım ilaçlardan dolayımı hocam acaba yoksa her dr diyordu yani öksürüğü çok uzun sürüyor dediğimde astım olabilir ama siz astım denmesi için astım krizi geçirmiş olması gerekir yazmışsınız.birkere ben uzun sürdü oksurugu diye doktora goturmustum ordaki dr ciger filmi istedi biraz sol tarafrta balgam var dedi antibiyotik yazdi ben itiraz edince 1 ay olmus artik bu oksuruk antibiyotigi hak etmis demisti...simdi ben bu uzuzm sure gecmeyen öksürükler için endisenmelimiyim yoksa aynen sıcak su buharı devammı hocam birde bricanly kullanmamda bir sakınca varmi yada onerebileceginiz baska birsey varmi saygilar hocam


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2021 Saat 08:32
O doktorun soyledigi hersey palavra. 
Sadece: Limonlu bal, Serum F. ve ColdMix kullanin. 
Gerekirse, sicak su buhari uygulayin. Bricanyl gerekmez. 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2022 Saat 12:02
Merhabalar hocam ipek Bugün ateşlendi karın ağrısı ve mide bulantisida var ben biraz 2019da geçirdiği domuz gribine benzettim halini ..eğer böyle bir virusse bile hocam sizin yöntemlerle gecirebilirmiyiz evde 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2022 Saat 18:36
Teshisiniz dogru, grip icin anlattiklarimi uygulayin. 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2022 Saat 19:51
Hocam daha önce olduğunda enfluvir vermişlerdi kullandık yine illa bunu kullanmamız gerekirmi 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2022 Saat 18:03
sart degil. 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2022 Saat 00:10
Hocam merhabalar kızımın burnu çok tıkalı asıl sorun belkide akmamasi hiç akmıyor tıkalı sürekli genizden konuşuyormuş gibi sesi kusura bakmayın  mesajlarda bir türlü bulamadım ne yapabilirm eğer sf kullanırsam burun deliklerine kaç damla damlatmaliyim ve hangi pozisyonda damlatmaliyim ve sf poşeti alip nl siringayla  damlatabilirmiyim yada bu tıkanıklık için başka bir damla veya spreymi kullanayim 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2022 Saat 19:21
Bu soru sadece BUGUN, kac defa soruldu biliyormusunuz??
Serum Fiz. yatar durumda, her iki burun deliklerine, 10'ar damla damlatin. Serum, damlalikli bir siseye
 koyup, damlatin.
Lutfen bugunden geriye giderek yazilarimi okuyun. 



Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2022 Saat 14:41
Hocam merhabalar kızımın ara ara ateşi çıkıyor 4 gündür boğaz ağrısı kulak ağrısı var ağızda koku var iliadin damla başladım bactrim kullanabilirmiyim 5 gün kızım 6 yaş 20kg


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2022 Saat 18:55
Kullanin. Bactrim surup,  5 gun, gunde:2x2 olcek verin. 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2022 Saat 18:59
Çok sağolun hocam.. Bu kadar inatçı ateş olurmu hocam düşüyor birdaha çıkıyor dünde dudaklarının etrafı morardı bir ara.. açıkçası endişelenmeye başladım daha ciddi bir durummu var acaba diye özellikle vermem gereken bir kan testi filan varmı acil olarak hocam yoksa bactrimi kullandıktan sonra duruma göremi vereyim test


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2022 Saat 19:27
Şuan ateşi 39 hocam siz deyince bactrim başladım bu kadar inatçı ateş olunca domuz gribide geldi şuan aklıma öyleyse bile bactrim kullanmamin bir zararı olurmu hocam birde ateş düşürücü vereyimmi 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2022 Saat 20:29
Bir zarari olmaz/. 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 02 May 2022 Saat 02:46
Hocam merhabalar kızım normal bir grip gibi başlamıştı sadece sizin yöntemlerinizi uyguladım aslında iyileşti ama 2 aydır öksürük ve burun tıkanıklığı geçmedi.. zaten hep koşunca öksürüyor birde gece 2-3 defa muhakkak öksürüyor.. geniz eti ve bademcik büyük denmişti ama ben sizin yazıları okuyunca aldırmayan vazgeçtim. Açıkçası biraz psikolojik olarak yoruldum biliyorum kıyaslamak doğru değil Ama arkadaşlarıda koşuyor yanında Ipekte koşuyor ama ipek koşma bitince hep arka arkaya öksürüyor herzaman böyle hocam acaba yaptırmam gereken bir test baktırmam gereken bir bölüm varmıdır ? Birde cold mix 2 aydir kullanıyorum hocam uzun kullanımda bir zararı olurmu? Son sorum sürekli genizden konuşma sorunu ve sürekli boğaz temizleme ihtiyacı var Bu neden olabilir hicam önereceğiniz birşey varmı? Şimdiden teşekkür ederim


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 May 2022 Saat 03:13
Aksamlari yatmadan evvel. sicak su buhari uygulayin. Zaten hastaligi bitirmissiniz, tamirat safhasindasiniz. 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 08 May 2022 Saat 01:01


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 08 May 2022 Saat 01:09
https://www.hizliresim.com/d9pd9vx 
https://www.hizliresim.com/d9pd9vx    url=https://www.hizliresim.com/d9pd9vx][/url

Hocam resmi yollamayı bir türlü beceremedim sanırım eğer açılırsa yorumlarmisiniz rica etsem 6 gün oldu çekileli




Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 08 May 2022 Saat 01:12
url=https://www.hizliresim.com/hqi33bh][/url

Hocam kusuruma bakmayın kafama takıldı yine balgamli öksürük var şuan bende sizin tanımladığınız sahtekarlık safhalarına  yani sizinle tanisana kadar maruz kaldığım için bronşektazi olabilirmi diye endişelendim 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 May 2022 Saat 03:22
Birakin, "Bronsektazi" ile ilgili en ufak bir gorunum olmayi, Akciger Rontgeni cekilmesine gerek olacak dahi
 bir bulgu  YOK! 
Son 2-3 aydir bu "Bronsektazi" dolandiriciligi yayginlasmaya basladi!! 
Kesin gene, kiymeti kendinden menkul bir zavalli Prof. sohret olma ugruna bu sacmaliklari baslatti! 
Bronsektaziler; olusmasi icin, epey uzun sure alan durumlardir... Boyle cocukluk cagi hastaligi degillerdir.
Ne yaparsiniz ki, ZAMAN pustluk zamani.. 
Sakin bu dolandirici doktora inanmayin.. Sakin hicbir ilaci da kullanmayin. 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 18 May 2022 Saat 22:19
Hocam Allah sizden razı olsun gerçekten keşke daha önce tanısaydım sizi kendimi suçlamaktan geri alamıyorum düşünsenize o ilaçları çocuğuma ben verdim ellerimle ventolin pulmicort alerji ilaçları... şimdi gribi sizin tavsiyelerle atlatıyorum çok şükür sadece öksürük uzun sürüyor biraz sanırım o ilaçları bir dönem  kullandığım için 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 May 2022 Saat 17:23
Okumaya devam edin.


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 21 May 2022 Saat 08:33
Hocam Ipegi iyilestirmiştim ama aradan daha 10 gün geçmedi tekrar grip oldu bu normalmi? Birde etraftakilerin yinemi hasta bunun bağışıklığı düşük demeleri yokmu ! Hocam yaptırmam gereken bir kan testi varmı yani altta yatan bağışıklığı etkileyen bir sorun varmıdır diye


Mesajı Yazan: Pınar yavuz
Mesaj Tarihi: 21 May 2022 Saat 10:27
Malesef bizde aynı gidiyoruz sürekli hastayız bu sene sanırım hasta olan tüm çocuklar böyle insan çaresizlikten ne yapacağınu bilmiyor umarım yakın zamanda iyileşirler


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 May 2022 Saat 18:12
Yeniden Grip kapmış. Sadece Grip ile ilgili anlattıklarımı uygulayın.


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2022 Saat 00:57
Hocam merhabalar kafam çok karıştı ne olur bir bilgi verin .ipeğin sorunlu çıkan testleri için tekrar test verdim 2 sene geçti üzerinden kontrol amaclı yine verelim bakalım dedik en son sizinle konuştuğumuzda çölyak yok demiştiniz ama yine iki test yüksek çıktı biri düşük çıktı anlayamadım sonuçları size yazayım 
  IGA sonuç 1.98  referans 0.34-1.81

ANTI GLIADIN IGA sonuç 123.39 referans 0-9.99
ANTI GLIADIN IGG sonuç 78.70  referans 0-9.99

DOKU TRANSGLUTAMINAZ IGA sonuç 0.71  referans 0-9.99






Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2022 Saat 09:10
Biz tahlilleri DEĞİL, çocuğu tedavi ederiz. Hele Türkiye'de, asla hastanın durumu ile uyuşmayan tahlillere
 güvenmem, inanmam. 
Ayrıca da, bu testler araştırma maksatlıdır. Bu teslere bakarak, teşhis ve tedavi yapılamaz.



Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2022 Saat 13:05
Zaten ishal karın ağrısı filan yok 6.5 yaş kilo 21 boy 1.21 hocam çölyak olsa herhalde belirti verir diye düşünüyorum .peki bu testleri fazla çıkaran başka bir rahatsızlık varmı mesela parazit bu testleri pozitif cikarirmi hocam bilmediğim için soruyorum veya başka bir rahatsizlik bagirsaklarda? Birde bu testler geçende yüksek çıkınca bir doktor ağzı açık mı uyuyor diye sormuştu ne alakası olabilir onuda anlamadım bu arada hep ağzı açık uyur ne olur hocam bir yorum yapım en azından colyakmidir başka birşey varmidir


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2022 Saat 15:11
Kesinlikle Çölyak değil.
Dediğim gibi, bunlar dikkate alınacak kadar kesinleşmiş testler değiller.


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2022 Saat 22:05
Hocam merhabalar kızımın iki gündür 38 derece ateşi var birden başladı yalnız boğazım çok acıyor diyor başka şikâyeti yok birşey yiyemiyor boğaz ağrısından dilde pas tabakası yok ama ağır bir koku var .bactrim kullanabilirmiyim 6.5 yaş 21kg


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Tem 2022 Saat 08:24
Bactrim'i, "immunomodülatör" etkisi nedeni ile kullanabilirsiniz. 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2022 Saat 00:44
Hocam merhabalar bana yardımcı olurmusunuz aklıma takıldı birşeyler .kan vitesti verdik kızım için normal çıkmayan sonuçları yazayım.degerlendjrirmisiniz korktum ciddi birseymi var diye çok sık grip oluyor ve kanı verdiğimiz siradada influenza geçiriyordu belkide ondan ama tam olarak anlayamadığımız icin kötü bir hastalık varmı Allah korusun diye kan değerlerini yazayım dedim.lutfen yorum çok tesekkurler

WBC 4.98  REFERANS 5-13.5
LENFOSİT 61.8 REFERANS 30-55
NÖTROFİL 1.37 REFERANS 1.5-8
Hemoglobinde biraz düşük çıkmış 



Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2022 Saat 02:20
Grip gecirmis veya geciriyor.
Turk doktorlari viruslar ev Grip hakkinda en ufak bir bilgi kirintisina bile sahip degillerdir. 
O yuzden de, ASLA Grip teshis etmezler. 
Butun virus enfeksiyonlarinda, WBC degeri duser.
Ilk sayfadaki yazarlar kismindaki makale listemde bu sahtekarligi anlattigim makaleyi okuyun. 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2023 Saat 09:47
Hocam merhabalar kızım hasta idi 1 haftadır ateş mide bulantisi kusma hepsi vardı dr önce domuz gribinden şüphelendi enfluvir verdi o sırada boğaz kültürude almıştı sonuç çıktı

Boğaz aerop bakteriyolojik  inceleme kültür sonucu
Yoğun düzey hemolitik streptokok üredi .

O yüzden bu sonuca göre yani enfluvir kesip augmentin600 verdi 10 gün kullanın dedi.
Tedavi dogrumudur hocam
Teşekkürler şimdiden 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2023 Saat 18:37
Tabii ki YANLIS! Turk cocuk doktorlari ne zaman dogru bir teshis koyabilmisler ki? 
AMA, hakkini yemeyelim, Laboratuvar, sadece; "Hemolitik Streptok" demis. Aptallik yapmamis.
O doktar da salak oldugundan, hemen (hiyar gormus gibi) tuzlukla kosmus! Hastalik yapan Streptokoklar:
1- A-Grubu olursa onemlidir, hangi grup oldugu kulturde soylenemez, Strep-A testi ile belli olur.
2- Mutlaka beta-Hemolitik olmali: Laboratuvar, onu dahi belirtmemis. 
Sakin Antibiyotik vermeyin, HEMEN kesin. 
Ayrica da, ne zaman Antibiyotik verilir, artik ogrenmis olmaniz gerekirdi. Yuz bin kere anlattim. 
Az daha unutuyordum: Coliak teshisi  NE oldu?


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2023 Saat 19:32
Hızlı olan test değilde hocam 2 gunde cikan kultur sonucu bu yalnız ben yazmamışım 

Yoğun streptokok B hemolitik yazıyor yani yazıda hemolitik önünde bir B harfi var o önemlimi yani sorun varmı yokmu anlamadığım için size danışayım. Ne demek iştenmiş. En az 10 gün kullanın dedi antibiyotigi  . Fikirleriniz bizim için çok değerli 
Bu arada ilginiz için çok teşekkür ederim çölyak şüphesi için tekrar test verdik çıkan sonucları size yazayım hocam çok teşekkürler


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2023 Saat 19:50
MUTLAKA: "A-grubu" olmasi SART. Kultur bunu soyleyemez. 
Pustlar o yuzden Strep-A Testi istemiyorlar! 
EGER; teshis dogru olsa idi: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi+Bulanti/kusma olurdu. 
Turk doktorlarini ciddiye almayin. 
Ben her Streptokok dusundugumde, degil "Kultur", Strep-A Testi bile istemem. 
Sadece; Streptokok mu, yoksa Kawasaki'mi suphelendigimde,  ayird edebilmek icin isterim. 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2023 Saat 09:58
Hocam zaten ben hiç antibiyotik vermek istemiyorum suzi tanımadan önce çok verdiğim için.. ben size olanları anlatayim iki gün hep ateşliydi ağzı pis kokuyordu ve dilinin üzerinde kalın bir beyaz tabaka vardı.burun akintisi coktu dudaklari bile catladi kanadi ve bulanti kusma vardı birde bir ara anne kollarımı hissetmiyorum dedi seslerden rahatsız oluyorum birde tuhaf şeyler görüyorum dedi ateşten oldu diye düşündüm.hic iştah yoktu zaten
Şimdi daha iyi hepsi geçti hocam ama benim yapmam gereken birsey varsa yani yaptirmamiz gereken bir test varsa yaptirayim .hastanede sadece muayene ettiler burde bogaz kulturu aldilar yani kan veya idrar istemediler.suan genel hali iyi hocam endişe edeceğim birşey varmı yani hastalandığı günlerle ilgili 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2023 Saat 18:44
Artik iyilestigine gore, hicbir sey gerekmez. 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2023 Saat 11:58
Hocam merhabalar umarım iyisinizdir. Size herdaim duaciyiz. Birşey danışmak istiyorum daha önce yazilarinizda gördüm gibi ama emin olmak istedim.şimdi kış baslangicinda bu ay d vit eksikliği olmasa bile bir ampul dvit3 icirmemizde bir sakınca varmı eczaneden direk alıp,,,birde birseye katipmi içereceğiz direkmi?

Bu arada çölyak teşhisi ile ilgili cebeci tip fakultesi cocuk çölyak değil dedi isterseniz 1 sene sonra kontrole getirin dedi.hocam henüz biryere götürmedim ve 1sene geçti.yinede size sonucları yazıyorum bir yorum yaparsanız mutlu olurum sağolun

05.12.2022

Doku TRANSGLUTAMINAZ IGA
Sonuç 1.01  ref:0-9.9

Anti gliadin IGA sonuç 108  ref:0-9.99
Anti gliadin IGG sonuç 46.64  ref:0-9.99




Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2023 Saat 18:25
Eger bir daha bu konuda soru sorarsaniz, sizi bloklayacagim. Yetti ARTIK!!! 
Donup dolasip hep AYNI seyleri soruyorsunuz. 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2023 Saat 19:28
Ben çölyak için ilk defa sonucları size gönderdim hocam başka belki baktırmam gereken birşey vardır burdaki doktorlarin bilmediği veya vermediği bilgiler oluyor çünkü. Bizde size çok güveniyoruz 
Dvit3 için diyorsanız daha önce sormadım hiçte vermedim simdiye kadar yinede teşekkür ederim 


Mesajı Yazan: ipekece
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2023 Saat 19:36
Daha önce sonuç göndermiştim ama bu ikinci defa istenen ikinci test hatta siz sormuştunuz bu arada çöliak teşhisi ne oldu diye 
Bende en son yasanilani paylaşmak istedim 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat