5 aylık öksürük ishal
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65237
Tarih: 26 Tem 2025 Saat 18:58
Konu: 5 aylık öksürük ishal
Mesajı Yazan: enesf
Konu: 5 aylık öksürük ishal
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2020 Saat 17:27
Merhaba hocam 5 aylık kız çocuğu 6 kilo önce hapşırma ile başladı sonra öksürük ve ishal başladı. Uykusunda da sürekli öksürüyor. öksürük yüzünden uyku düzenide bozuldu. Şuan ateşi yok. Sizce ne yapmalıyız.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2020 Saat 07:47
Öksürüğü balğamlı ve giderek artıyor hocam. Hasteneyede götürmek istemiyoruz. Evde ne yapabiliriz.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2020 Saat 20:09
SAKIN ha!! Verecekleri ilaclarla, hayati tehlikeye girer.. Serum Fiz, sicak su buhari, yeterlidir. SAKIN atesini de dusurmeyin.
|
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2020 Saat 04:41
Balgamı çok fazla burun akıntısıda şeffaf hafif ateşte başladı. Öksürükten uyuyamıyor hocam. Türkiye de şuan saat gece 4 ve hala uyanık mızmızlanıyor 7 saattir hiç uyumadı. Emmeside öncesine göre birazdaha azaldı.
|
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2020 Saat 11:56
Hocam ateşi 39 a çıktı. İnlemeye başladı. 2 ml calpol verdim. Ne yapmamızı tavsiye edersiniz.
|
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2020 Saat 19:47
5 aylik Bebek, HAVALE GECIREMEZ.. Ne ugrasip duruyorsunuz? Ates dusurucu kullanmayin, ates ile ilgili makaleleri okuyun..
|
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2020 Saat 20:10
Hocam havaleden değil sürekli inliyor ağrısı var galiba ne uyuyabiliyor nede emiyor. Ateşi yine 39 çıktı burnu gözü akıyor. Balgamlı öksürüğü devam ediyor. Uykusuz aç halde diye ağrı kesici verdik hocam. Başkada ne yapabiliriz.
|
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2020 Saat 20:11
Bide hocam şimdi farkettim bütün damağı bembeyaz
|
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2020 Saat 08:16
Neredeyse on saat oldu hiç emmiyor. Ne yapalım hocam ni acile mi götürsek. Sadece ökdürük ateş olsa tamamda yemedende kesildi bir yol gösterin bize
|
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2020 Saat 16:48
Hocam bugün doktora götürdüm viral dedi ciğerlerdede balgam varmış. Sadece çok ağrısı olursa calpol ver dedi. Ancak emmesi hala yok denecek kadar az gerekirse serum takarız dedi. Sizce ne yapakım iki gündür sürekli inliyor ve hiç emmiyor sadece 50 ml kadar zorla biberondan süt içiyor oda 8-9 saatte bir. Kan değerindeki büyük ve küçük değerleri aşağısa verdim. Sizce ne yapalım hocam serum taktıralım mı yada yemesi için ne yapabiliriz. WBC 5.63 NE. 1.84 RBC. 4 HGB 10.8 HCT 33.96 NEU % 32.75 LYM% 52.18 MONO % 12.4 BASO % 2.34
|
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2020 Saat 19:53
Goruyorsunuz, onlara anladiklari dilde anlatinca, nsil da anlamislar ve WBC degerine dikkat ediyorlar!! Evet, viral bir enfeksiyon, ve belki; Enfeksiyoz Mononukleoz. E.M. ise; 1 hafta atesi olur. Ara ara meme teklif edin, aralarda su teklif edin. Haftasini tamamlamadan bu arazlari yok edecek bir tedavi YOK.. Kakasina bakin. Ac kiliyorsa, kakasi sert, top-top sekilde cikar. Hardal kivaminda ve altin sarisi renkte kaka yaptigi surece, yeterli besleniyor demektir. NOT: Dikkat!! Cani istemedigi icin; Meme emmiyor baska, Bebek etrafla ilgili degil, koma halinde oldugundan meme almiyor baska!!
|
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2020 Saat 05:07
Hocam çok ağrısı olduğu için paranox fitil vermek istiyoruz. 7 kg kız çocuğu 5 aylık kaç saat arayla verelim birde fitilin tamamını mı yoksa yarısını mı verelim. Balgamı da çok fazla ciğerleri iyice dolmuş uyutmuyor. Sıcak su buharı yapıyoruz ama çokta rahatlatmadı. Başka yapabileceğimiz bişey var mı? Şimdiden çok teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2020 Saat 10:39
Birde hocam yale izlem skalası 16 çıkıyor sürekli inleme halinde bıgün 4. günü ateş balgam devam ediyor.
|
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2020 Saat 16:30
bugün tekrar kan sayımı yaptırdık sonuç aşağıdaki gibi. yüksek ateş halsizlik emme isteksizliği hala devam ediyor. http://m.YollaYap.com/ebtc/1584883789907.jpg http://m.YollaYap.com/ebtc/1584883837437.jpg http://m.YollaYap.com/ebtc/1584883872727.jpg

|
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2020 Saat 20:36
Kesinlikle VIRAL enfeksiyon, SAKIN Antibiyotik vermeyin. Laboratuvar; sahtekarin teki, 5 aylik cocugun kan degerlerinin yanina ERISKIN, "Referans Araliklarini" koymus!! Muhtemelen, doktor ile ortak calisiyor. sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
|
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2020 Saat 22:53
Devlet hastanesinin acili hocam. Asistan vatdı zaten. Testi yaptırdık hemen kaçtık oradan. Teşekkür ederiz hocam değerli yorumunuz için.
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2020 Saat 06:34
Hocam çok balgamı var. Sıcak buharda fazla fayda etmefi. Emmeside hala az. Üstüne şimdi seside kısıldı. Balgamı için bsşka bir öneriniz var mı
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2020 Saat 07:20
Ates yoksa, sadece sicak su buhari uygulayin.
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2020 Saat 09:01
Ateşi var hocam. 37.5 ile 38 arası. Bugün 7. günü. İnlemeside hiç geçmedi. Acilde ki doktor azitro vermişti hiç kullanmadık. Kullansak mı? Ciğerlerindeki hırıltıyı elime alınca hissediyorum o kadar balgam dolu.
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2020 Saat 14:47
hocam yemesi iyice azaldı neredeyse hiç emmeyi çok az emdiğinide yeşil balgamla birlikte kustu. ateşi 37.5 civarında ama ağrısı var gibi sürekli inliyor. Ne zaman geçecek bu viral enfeksiyon?
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2020 Saat 21:17
38 ustu ATES!!!! Viral enfeksiyon gectikten sonra da, dokularin tamisi suresince, sikayetleri devam eder, Maalesef, "kestirme tedavi" yok. Kortizonlu spreyler ve Astim ilaclari; "Sahte iyilik hali" saglarlar, sonradan daha beter olursunuz.
|
|