merhaba doktor hanım
bugün sizi epey yoruyorum. kusuruma bakmayın . günlerdir düşündüğüm şeyleri ilk fırstta yazayım dedim çünkü bebek vaktimin hepsini alıyor.
dediğim gibi kızım 7,5 aylık ve 7200 gram ( 2900 doğdu). ortalama ayda 300 gram alıyor.az biliyorum ama inanın elimden hiçbirşey gelmiyor.inek sütü alerjisi testi yaptırdık ve class 2( sınırda alerjikşelklinde yazıyor. birden 6 ya kadar basamaklandırmışlar bendeki testi. clas s1 =düşük ,class3 yüksek, ve class 4,5,6 da çok yüksek olmak üzere sınıflandırmışlar) mama yeyince ağzı kızarıyordu.buyüzden herşeyi veremiyorum. aşağıda 1 günlük menümüz ü yazıyorum . değerlendirir ve görüşlerinizi aktarır katkıda bulunursanız çok sevinirim.
--gece 3 saate bir anne sütü(ancak sütüm az)
-- sabah 7 gibi beni emiyor ve 9 da kahvaltı(birgün peynir bir gün yumurta,30cc soya sütüne bir yemek kaşığı kahvaltı tahılı yada 2 bisküvi ,pekmez,bir tatlı kaşaığı yağ)
----emziriyorum alırsa ve sonra uyuyor
-- öğlen 12 30 meyve püresi
--- saat 3 gibi emzirip uyutuyorum(yemek vakti gelmeden uykusu geliyor)
-- akşam üstü ,5 gibi sebze çorbası ancak 100 cc yiyebiliyor(kıymalı)
---sonra birkez daha emziriyorum
-- gece 9 da muhallebi (60 cc soya sütü ve 1 tatlı kaşığı pekmez ve zeytinyağ içine de biraz armut rendeliyorum ve 1 yemek kaşığı gibi gece tahılı koyuyorum.) genelde bunu bitiremiyor yarısını anca yiyor sonra bazen emzirip yatırıyorum.
sizce bu beslenme miktarı ve içeriği nasıl . .
siz belki şimdi gündüz emzirmeyin diyeceksiniz ama inek sütü alerjisi olduğundan sütüm kesilirse çok zor ve yetersiz besleneceğini düşündüğümden özellikle emzirmeye de önem veriyorum.emzirdikten bir iki saat sonra ek gıda vermeyi tercih ediyorum.iştahsızlık olmasın diye.
çocuğumu hiç zorlamıyorum ama kilo alımı da az ne yapmalıyım?
çok sıkmamışımdır umarım saygılarımı sunarım
|