Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yine ben

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6527
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 13:40

Konu: yine ben
Mesajı Yazan: ayşky
Konu: yine ben
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2008 Saat 15:41
    merhaba doktor hanım
bugün sizi epey yoruyorum. kusuruma bakmayın . günlerdir düşündüğüm şeyleri ilk fırstta yazayım dedim çünkü bebek vaktimin hepsini alıyor.
   dediğim gibi kızım 7,5 aylık ve 7200 gram ( 2900 doğdu). ortalama ayda 300 gram alıyor.az biliyorum ama inanın elimden hiçbirşey gelmiyor.inek sütü alerjisi testi yaptırdık ve class 2( sınırda alerjikşelklinde yazıyor. birden 6 ya kadar basamaklandırmışlar bendeki testi. clas s1 =düşük ,class3 yüksek, ve class 4,5,6 da çok yüksek olmak üzere sınıflandırmışlar) mama yeyince ağzı kızarıyordu.buyüzden herşeyi veremiyorum. aşağıda 1 günlük menümüz ü yazıyorum . değerlendirir ve görüşlerinizi aktarır katkıda bulunursanız çok sevinirim.
     --gece 3 saate bir anne sütü(ancak sütüm az)
     -- sabah  7 gibi beni emiyor ve 9 da kahvaltı(birgün peynir bir gün yumurta,30cc soya sütüne bir yemek kaşığı kahvaltı tahılı yada 2 bisküvi ,pekmez,bir tatlı kaşaığı yağ)
   ----emziriyorum alırsa ve sonra uyuyor
     -- öğlen 12 30 meyve püresi
   --- saat 3 gibi emzirip uyutuyorum(yemek vakti gelmeden uykusu geliyor)
     -- akşam üstü ,5 gibi sebze çorbası  ancak 100 cc yiyebiliyor(kıymalı)
   ---sonra  birkez daha emziriyorum
     -- gece 9 da muhallebi (60 cc soya sütü  ve 1 tatlı kaşığı pekmez ve zeytinyağ içine de biraz armut rendeliyorum ve 1 yemek kaşığı gibi gece tahılı koyuyorum.) genelde bunu bitiremiyor yarısını anca yiyor sonra bazen emzirip yatırıyorum.
sizce bu beslenme miktarı ve içeriği nasıl . .
 siz belki şimdi gündüz emzirmeyin diyeceksiniz ama inek sütü alerjisi olduğundan sütüm kesilirse çok zor ve yetersiz besleneceğini düşündüğümden özellikle emzirmeye de önem veriyorum.emzirdikten bir iki saat sonra ek gıda vermeyi tercih ediyorum.iştahsızlık olmasın diye.
 çocuğumu hiç zorlamıyorum ama kilo alımı da az ne yapmalıyım?
        çok sıkmamışımdır umarım saygılarımı sunarım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2008 Saat 22:29
Merhaba...
Lütfen bana ne danıştığınızı iki cümle ile özetler misiniz?

Mesaj Tarihi: 28 Mar 2008 Saat 09:51
 doktor hanım ; yukarda altalta belirttiğim gibi  öğünler alıyor ama kilo alımı ayda 250 gram gibi . yaptığım hata nedir yada eklemem gereken nedir ? katkıda bulunursanız sevinirim.
      ayırdığınız vakit için teşekkür ederim.... 

Mesaj Tarihi: 28 Mar 2008 Saat 13:05
Merhaba...
Gündüzleri anne sütünü azaltın. Yiyeceklerinin içeriğini yaratıcılığınıza dayanarak zenginleştirin. Sevgiler...

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2008 Saat 16:13
merhaba
 inek sütüne alerjisi olduğu için emzirmeyi kesmeyi çok istemedim çünkü soya mamasını sevmiyor . zaten enne memesine düşkün değil. gündüz bırakırsam gecede emmez diye korkuyorum. zorlayarak emiyor .
       1-yani sormak istediğim şu eğer emzirmeyi bırakırsaam  kalsiyum ihtiyacını neyle karşılarız . sabah sadece peynir ve günde iki üç  ölçek soya sütü bunu karşılar mı?
       2- ya dagünde kaç cc süt emerse yeterli kalsiyumu almış olur?
   teşekkür ederim saygılarımla

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2008 Saat 15:38
Merhaba...
Emzirmeyi değil, gündüz emzirmeyi kesmelisiniz. Soya sütünden yoğurt yapın. Sevgiler...

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2008 Saat 22:55
 teşekkür ederim  doktor hanım.size tüm toplum adına  çok teşekkür ederim. iştahsız çocuk .comdan özgeçmişinizi okudum. başarılarla dolu bir ömür .... dünyada yalnız kendinize değil tüm  topluma faydanız var.
    kıymetli bilgilerinize danışarak büyütmeye çalıştığımız bebeklerimiz,inşallah sizin gibi gurur duyacağımız yetişkinler olurlar...
   saygılarımla

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 13:13
Teşekkürler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat