Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İdrar yolu enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65285
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 20:09

Konu: İdrar yolu enfeksiyonu
Mesajı Yazan: berlev
Konu: İdrar yolu enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2020 Saat 12:52
Hocam,

Küçük çocuklarım olduğu için salgın dönemi deyip hastaneye gidemiyoruz. 5 gündür idrar yıllarımdan şikayetim var. Üşütme de olabilir, mikrop da kapmış olabilirim. Umum tuvalet kullanmak zorunda kaldım çünkü.

Şikayetim, idrarda hafif yanma ile başladı. Mesanede hassasiyet, böbreklerde ağrı. Ateş/Titreme olmadı. Bol limonlu su, maydonoz be bol sade su içerek atlatmaya çalıştım ama geldiğimiz noktada 5. gün böbrek ağrım biraz daha arttı, mesane hassasiyetim geçmedi, idrarım bol sudan dolayı açık renk ama ufak bir hassasiyet var.

Evvelce benzer bir surum yaşamıştım, Monurol ve Purinol verilmişti. Düzelmişti. Fakat bu ne kadar benzer, emin olamıyorum. Eşim kronik astım hastası, korkudan hastaneye göndermiyor beni... Sizin önerinize ve tavsiyenize uyar ama, ne yazarsanız.

Bana yol göstermenizi istirham ederiz.
Saygılarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2020 Saat 20:30
1- usutmekle hicbir mikrobik hastalik olmaz.. Tamami Turk Prof.larin uydurmalaridir.
2- Var oldugunu Kabul edelim (hic bir zarari olmaz).. Bactrim tab. fort , gunde2x1 tablet alin. 1 hafta kullanin.
Yazdiramazsaniz, Cranberry yemisi hergun, 1 corba kasigi kadar yiyin.

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2020 Saat 23:38
Hocam,
El Hakk c.c. sizi en derin korkularınızdan emin kılsın, uzun ve hayırlı ömürlü nasip etsin.

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2020 Saat 10:27
Merhaba hocam, 

Böbrek tahlillerim ve kültürüm temiz çıktı. Ultrason dahil.
Biz 99% Covid atlattık hocam. Nedenleriyle yazayım;

1. Benim şikayetlerimden 1 hafta önce kızım ateşli ve öksürüklü, ateşli bir tablo atlattı. Arkasına eşim hafif ateş bol ifrazatlı (astım) ve müthiş terlemeli bir şey atlatmaya başladı (bu 21. gün hala toparlanamadı tam ama daha iyi)

2. Ben müthiş böbrek ağrısı (belki yansıyan ağrı), bazen idrarda yanma (sabahları), diyare (koyu siyah pis kokulu) ve iştahsızlıkla başladım. Sırt ağrısı yüzünden dik, oturur vaziyette uyudum. Çocuklar ve eşten dolayı sıfır dinlenebildiğim için en son tahlilleri yaptırmaya gittik ve temiz çıktı. (İdrar)

3. Bu esnada 3 gün cefaks 500 mg (toplamda 3000 mg) kullandım ağrım hafifledi. Fakat 3 taneden sonra devam edemedim çünkü yutamadım, aşırı iştahsızlık vardı. EN ÖNEMLİSİ; Bugün öhöm öhöm yaptıkça boğazımdan parça parça balgam geliyor ve nefesim açıldı. Ağrılarım bitti sayılır.

Tüm bunlar olmadan 4 gün önce görümcemle görüştük. Onlar da biz de iyiydik. Fakat onun geçen hafta (görüşmemizden 12 sonra) yüzü şişti (Covid Nevralji yapıyormuş) eşinde de aynı benim gibi önce sırt ağrısı ve sonra da iye şikayetleri başladı. Onların testleri pozitif.

Tablom ne anlaşılsın ve insanlara yardımcı olsun diye atmak istedim.
Şu an benzer tablo ile sarılı çevrem. Biz kendimizi bu 3. hafta olacak hiç dışarı çıkmadan karantinaya aldık (tahlil için çıktık). Fakat benzer şikayetleri olanlar dışarıda geziyor. Ben açıklanan sayıları gerçekçi bulmuyorum. Şu an herkes atlatıyor farklı farklı, farkında değil.

Hocam bağışıklık kazandık mı biz?

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2020 Saat 22:02
1- astim ile hicbir alakasi YOK..
2-Griplerde; adele yikimina bagli olarak bu tip sikayetleri olur, kendiliginden duzelirler. Siz bir sey yapmayin.
3- Ates+Agizda pis koku+dili kaplayan pas tabakasi yoksa, SAKIN Antibiyotik kullanmayin.

Viral bir enfeksiyon gecirmissiniz. Covid-19'mu?? Bilemem.
Zaten farketmez, farkli bir sey yapilacak degil.
Dogru; herkeste FARKLI seyreder.

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2020 Saat 16:41
Hocam bir kez daha Merhaba

Benim idrarda yanma şikayetim geçmedi.
Geçmeyince bir kez daha tahlil yaptırdım ve kan tahlili de ekledim.
İdrar tahlili yine tertemiz çıktı.
Kan tahlili her şey normal seviyelerde fakat Neu 7.79 çıktı. Normal sınırı 4 - 6 arası görünüyor hemogramda. Kalan her şey normal sınırlarda.

Bazen bel ağrım oluyor, diyare arada oluyor fakat zaten hiç katıya dönmedi.
Bol su içiyorum, yediklerim hep bitkisel ve faydalı şeyler...
İdrarda yanma şikayetinden gına geldi hocam.
Hastaneler bakmıyor, yönlendirmiyor da...
Çaresizce size yazıyorum.
Alt batında ara ara ağrılar oluyor ama dün hiç yoktu mesela. Bugün yine yan ağrılarla başladı.
İdrarı yaparken değil, yaptıktan biraz sonra "oturunca" uçta yanma oluyor ve mesanede rahatsızlık hissi oluyor.

Fikriniz ne olur hocam.
Antibiyotik ciflosin verdiler (Belki iltihab başka yerdedir diye)
Kullanmadan size sorayım dedim.

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2020 Saat 19:42
Asiri temizlik ugruna "tahris" etmis olabilirsiniz.
Sadece su ile temizlik yapin.
SAKIN; o geri-zekali doktora kanip, antibiyotik baslamayin..

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2020 Saat 21:12
Tamam hocam.

Neu 7.79 herhangi bir şeyin göstergesi değil o zaman değil mi?

Bir de bel ağrıları, üstte bahsettiğim tuhaf gripten miras kaldı sanırım. 

Yardımlarınız için içten teşekkür ederim hocam.

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2020 Saat 03:09
HER TURLU virus enfeksiyonlarinda:
1- WBC(Lokosit) degeri: Duser.
2- NOTR%: Duser.
3- LENF%: Yukselir.
4- Bazi viruslarda; MON%: Yukselir.

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2020 Saat 10:20
Hocam,

Bağırsakta ki iltihabi bir durum yahut yumurtalık (yerini anlamadığım bir yerde yine yanma gibi rahatsızlık hissi var bu sabah) iltihabı ile ilgili bir durum olabilir mi? Gaita tahlili istemediler. Oysa koyu ve çok da katı sayılmayan bir dışkılama var şikayetlerim başladığından beri. Dahası idrar kanalında da ara ara yanma oluyor, her zaman uçta değil. O zamanlarda işte bu yerini tam çözemediğim yerde ağrı hissi oluyor.

Ah hocam, mahvetti beni bu. Yaşam kalitemi bozdu.
Bugün bel ağrısı ve yan ağrısı hiç yok.
O dediğim yerde (yumurtalık yahut bağırsak?) Yanmalı ağrı, idrarda yanma var. Tüm bu şikayetler size ilk yazdığım zaman mevcut olan gribimsi şeyle başladı. Ağzımda aftlar bile çıkmıştı. Bağıiıklık zayıflayınca sanki bir şeyler batın bölgeme hücum etti ve şimdi onlarla savaş vermeye çalışıyorum. Çok yoruldum hocam. Vaktinizi aldım. 

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2020 Saat 19:35
kadin-Dogum Doktoru gordu mu??
PID olma ihtimaline bakildi mi?

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2020 Saat 19:46
Hayır hocam sürekli olarak idrarla ilgiliymiş gibi davranılıp tahlil yapılıyor, aa temizmiş antibiyotik al geçer deyip yollanıyorum.

Bu yüzden size yazdım.
İlgilenmiyorlar bizimle.
Benimle aynı şikayetlerde 4 hasta daha var. Grip benzeri o hastalıktan sonra böyle olduk. Bize lütfen yol gösterin.

Bir de PID nedir hocam?

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2020 Saat 20:20
"Pelvic Inflamatuar Disease" Turkce ismi?? Kisaca, "tuplerde iltihabi hastalik" denilebilir.

Mesajı Yazan: psuner7
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2023 Saat 21:25
.pelvic inflamatuar disease  hastalığın tedavisi nedir?

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2023 Saat 22:43
Mutlaka Antibiyotik (yeni nesil  antibiyotikler) ile iyilesir. 
Ceftriaxone+ Doxycyclin, Ofloxacin, Levofloxacin gibi..

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2023 Saat 22:50
küvete oturmalımıyız yanma geçer mi

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2023 Saat 22:58
IYE o sekilde iyilesmez!! Antibiyotik gerekir. (Bir onceki soruya verdigim cevabi okuyun)
Vagen agzindaki tahrise bagli  iltihabi durum iyilesir. 

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2023 Saat 21:03
.

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2023 Saat 23:18
Olur. 
"Akar su pislik tutmaz!" 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat