Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Covid-19 hastası

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65321
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 00:55

Konu: Covid-19 hastası
Mesajı Yazan: kıvanç
Konu: Covid-19 hastası
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2020 Saat 22:56
Hocam kuzenim ve kocası hasta oldular Hasekide yatış için yatak bekliyorlar tam 60 yaşındalar erkek olan astım ve coah hastası ama normalde çalışan biri, kusma ishal ve ateş göğüste ağrı varmış.Testler pozitif çıkmış .
Yapılanlar; balgam söktürücü ilaç(ama kötü yapmış dokunmuş) serum ve malesef malesef ateş düşürücü vermişler , inşallah sağsalim çıkarlar ,filimler çekilmiş 30 lu yaşlardaki oğlu ve kızıda pozitif ayaktalar .

-------------
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: TubaKısa
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2020 Saat 23:41
Merhaba çok geçmiş olsun. Merakımı mazur görün 30 lu yaşlardaki hastalarda hastalık belirtileri var mı 

Mesajı Yazan: Eyslyrt
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2020 Saat 00:18
Çok gecmiş olsun, yurt dısı teması var mıydı acaba.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2020 Saat 03:20
Tedavi namina yapilacak bir sey yok..
Ancak solunum sikintisi varsa; Respirator bulunan hastaneye yatamasi uygun olur.
Hastanede, "Respirator" yoksa, bosuna yatmasinlar, eve gitsinler daha iyi.

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2020 Saat 07:49
Belirtileri grip gibi Haseki çalışanı olduğu için domuz gribi demişler test yapmamışlar anne baba hasta olunca dün akşam Hadeki Sultangaziye gidiyorlar orada kısa sürede çıkan test yokmuş ama akciğer filmi ve bulgularla tanı konulmuş. Onlar ayaktalar. Teşekkür ederim

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2020 Saat 08:20
Orjinalini yazan: Eyslyrt Eyslyrt Yazdı:

Çok gecmiş olsun, yurt dısı teması var mıydı acaba.
Yok değil kuzenim evde torun bakıyordu eşi işte çakışıyordu.
Teşekkür ederim.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2020 Saat 19:24
Hocam hastalardan anne baba Hasekide müşahade altında , solunum güçlüğü yok telden konuştum kırmızı alanda bekletiyorlarmış yatak boşalana kadar , yemek servisi yokmuş dışarıdan çorba götürülüyor babaya (astım ve coah olan) bazan serum veriliyormuş genç olana 14 günlük rapor verip evde karantınaya al demişler ilaç kullanıp kullanmadığını sordum ASİST vermişler balgamı söksün diye siz kullanmayın dediğinizi ilettim ama bakalım konuşurken bayağı öksürüyor
Hocam siz hariç ;Neden bilim kurulu ,hiçbir doktor ateşinizi düşürmeyin diyemiyor Prof.Dr. Mehmet Ceyhan dahil ?

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2020 Saat 12:06
Orjinalini yazan: kıvanç kıvanç Yazdı:

Hocam hastalardan anne baba Hasekide müşahade altında , solunum güçlüğü yok telden konuştum kırmızı alanda bekletiyorlarmış yatak boşalana kadar , yemek servisi yokmuş dışarıdan çorba götürülüyor babaya (astım ve coah olan) bazan serum veriliyormuş genç olana 14 günlük rapor verip evde karantınaya al demişler ilaç kullanıp kullanmadığını sordum ASİST vermişler balgamı söksün diye siz kullanmayın dediğinizi ilettim ama bakalım konuşurken bayağı öksürüyor
Hocam siz hariç ;Neden bilim kurulu ,hiçbir doktor ateşinizi düşürmeyin diyemiyor Prof.Dr. Mehmet Ceyhan dahil ?

Hocam arada kalmış soruyu yeniledim çok teşekkürler.

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2020 Saat 18:39
Asist mi?? SALAK BUNLAR!! Agizdan verilen Asist sadece; Parasetamol zehilenmelerinde kullanilir. Agizdan alindiginda, Bronslarda daralma yaptigi icin, oksuren hastayi daha beter yapar.
Asist'in balgam inceltici etkisi dogrudan (bu is icin ozel olan) solunum yoluna verilmesi ile olur.
Turk doktorlari yazdiklari ilaclar hakkinda en ufak bir bilgiye bile sahip degillerdir.
SAKIN ; ilac kullanmasin, ates dusurmesin.
Ayrica da; agizdan beslenebilen bir hastaya Serum baglamak, sadece faturayi sisirmeye veya Goz boyamaya yarar.

Ates: Hic olurmu?? Sonra nasil para kazanacaklar?? Aileleri ATES ile korkutmanin dayanilmaz bir cazibesi var onlar icin.
Prof. Mehmet Ceylan'da galiba bir baski gordu, abuk-subuk konusmaya basladi..
Yok; viruslari Allah insanlari oldursun diye yaratmis, falan-filan!!
Bu zeka seviyesine gore; Allah BUTUN mikroplari yaratan !!! O zaman doktorlara, asilara, arastirmacilara ne gerek var!!
Hasta olan öLSUN!! Laf mi yani!!

Ben suna inandim, Amerika'da egitim gormemis hicbir Prof. adam gibi bilgilere sahip degil.
Hadi; Amerika'da egitim gormedin, hic mi Ingilizce mecmua takip etmezsin??
Turkiye'de Maalesef anlasilmistir ki, benin viruslar hakkinda yazdigim 3 makaleyi yazabilecek Prof YOK!!

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2020 Saat 22:04
Üyeler hastaların akibetini merak etmiştir diye yazıyorum anne-baba taburcu edildi , evde karantina devam ediyor durumları iyi 61 yaşındalar evdeki diğer genç yetişkinler ağırlaşmadılar ama hala karantina devam ediyor.
Bir başka kuzenimede teşhis kondu pozitif ama ilk belirtilerde anlaşılmadı sinüzitten tutunda , serum ve antibiyotiğe kadar yapılmadık tedavi kalmadı 4 sefer 3 hastahene gezdi en son tansiyonu düşüp (normalde yüksektir) halsizlikten yerlerde sürünmeye başlayınca tekrar hastahaneye gidiyor test pozitif solunum sıkıntısı olmamış 4. Gecedir yatıyor ciğerleri temizmiş yarın sonuçlara göre çıkabilecek.
İlk teşhis sinüzit ve dexofen , perebron, katarın, parol verilmiş burnundan yarım kupa kadar kanlı akıntı boşalmış , başı çok ağırıyormuş ,daha sonra ateş düşmeyince antibiyotik ve serumlar verilmiş(ilaç adlarını öğrenemedim).Midesinden ağıza acı sular gelmiş ama kusmamış. Kısacası ölmediğine şükrediyorum .
Not: Gittiği hastahaneler Elityum ,Medikalpark, Amerikan hast, Medikalpark, en son Liv hospıtalde yatış ve test pozitif.
& Kadir hocam sizin deyiminizle kuzenimi "tıpmı tepmiş" ?işimiz zor, test sonucu 48 saate çıkıyor malesef.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2020 Saat 22:55
Evet.. Sadece evde oturup, sarilip-sarmalanip atesini guzelce bir cikartip bir "ter atsa" idi bunlarin hicbiri olmazdi.
Goruyorsunuz, Turk Tibbinin sefilligini!!
Sonuc ne cikarsa ciksin, SAKIN ilac kullanmayin. Hastalik ZATEN gecti.. Bu saatten sonra ilac baslasalar kac yazar!!
Katarin ve Parol, daha kotu olmasina sebep oldu.

Mesajı Yazan: barbaros350
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2020 Saat 23:40
Hocam bu hastalikta diger griplere nazaran ates,ates dusuruculere ragmen dusmuyormus..peki bu dusmeyen ates savasmiyor mu mikroparla biz ne kadar atas dusurucu icersek icelim ates dusmedigi surece virusle savasip iyi olmamiz gerekmez mi...
Gecmis olsun insallahh..

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2020 Saat 05:02
Bilakis!! Vucut elinden geleni yapiyor, is cok ciddi oldugu icin, verilen ates dusuculeri bile etkisiz yapiyor.
Misal: Ayni sekilde, Menenjit hastaliginda da, ates dusmez, ondan sonra da, iyi tedavi edilmediginde; beyinde Menenjite bagli araz kaldigindan, ates dusmediginden sakat kaldi diye uydururlar.

Mesajı Yazan: ozlem_azra
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2020 Saat 22:29
Hocam Merhaba,
Yıllardır çocuklarımı sizin dediğiniz yöntemlerle ilaçsız büyütüyorum ve çevremdeki herkese anlatıyorum. 6 yıldır evimize antibiyotik girmedi öksürük şurubu girmedi. Hatta kontrole bile götürmedimbebeklerimi. Kilolarını takip edip aşılarını yaptırdım. Allah razı olsun.
Yalnız şuan çok korkuyorum. Ülkem için, ailem için, insanlar için. Siz defalarca ateşi düşürmeyin demenize rağmen, hala hastahanelerde ateş düşürülüyormuş. Belki ölen insanların çoğu yanlış tedaviden ölüyor. Bir şey yapılamaz mı? TV röportajı yapılsa sizinle yada bir şekilde sağlık bakanlığına ulaştırılsa. Yani bir şekilde bazı hastalarda denense. Ateş düşürülmese, yükseltilse. Sizin tanıdığınız doktorlar vardır. Onlarla temasa geçilebilir belki. Yani sadece burayı okuyanların bunu bilmesi adaletsizlik. Eğer ateş tek tedavi ise bu basit bir şey değil. İnsanlık için önemli. Duyurmaya çalışsak bir şekilde. Nasıl olacak bilmiyorum ama denenmeli bence. Kendimi sorumlu hissediyorum. Teşekkür ederim 

-------------
benbirannedogurdum.blogspot.com.tr

Mesajı Yazan: kader
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2020 Saat 22:36
Orjinalini yazan: ozlem_azra ozlem_azra Yazdı:

Hocam Merhaba,
Yıllardır çocuklarımı sizin dediğiniz yöntemlerle ilaçsız büyütüyorum ve çevremdeki herkese anlatıyorum. 6 yıldır evimize antibiyotik girmedi öksürük şurubu girmedi. Hatta kontrole bile götürmedimbebeklerimi. Kilolarını takip edip aşılarını yaptırdım. Allah razı olsun.
Yalnız şuan çok korkuyorum. Ülkem için, ailem için, insanlar için. Siz defalarca ateşi düşürmeyin demenize rağmen, hala hastahanelerde ateş düşürülüyormuş. Belki ölen insanların çoğu yanlış tedaviden ölüyor. Bir şey yapılamaz mı? TV röportajı yapılsa sizinle yada bir şekilde sağlık bakanlığına ulaştırılsa. Yani bir şekilde bazı hastalarda denense. Ateş düşürülmese, yükseltilse. Sizin tanıdığınız doktorlar vardır. Onlarla temasa geçilebilir belki. Yani sadece burayı okuyanların bunu bilmesi adaletsizlik. Eğer ateş tek tedavi ise bu basit bir şey değil. İnsanlık için önemli. Duyurmaya çalışsak bir şekilde. Nasıl olacak bilmiyorum ama denenmeli bence. Kendimi sorumlu hissediyorum. Teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2020 Saat 00:12
Ilk sayfada; Yazarlar kisminda; "Ates hakkinda yalanlar ve dogrular" diye makalem var.
Bunlar '80'li yillardan beri biliniyor. Doktorlarin da hepsi biliyor ama uygulamak islerine gelmiyor.

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2020 Saat 06:45
Hocam İstanbul üniversitesi hocasıda yanlış uygulamadan vefat etmiş olabilirmi bir röportajında "ilaçlarımı alıyorum , iyiym" diye söylemişti rahmetli. Sizin İstanbul Üniversitesi hocalarının eğitimlerinin taa Cerrahpaşayla ikiye ayrıldığında nasıl bozulduğunu yazmanızda daha iyi anladım. Kendileri dahi farkında değil herhaldeki devirdaim devam ediyor ve hep oradan mezun o üniversitede kalıyor. 😔

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2020 Saat 18:36
Yapilabilecek bir sey yok..
2019'a gelene kadar, Universite hastaneleri dahil, hicbir hastane veya muayenehande, Grip tanisi konmadi. Hepsine:Astim, Bronsit, Bronsiolit veya Zaturre baslangisi gibi sacma sapan teshisler konuldu.
Bu egitimi verebilmek icinde, Tip fakultelerinde asla Virus dersi verilmedi.
Tabii, simdi ogrenmeye calistiklarinda da, hazimsizlik oluyor.
Interferon nedir bilmiyorlar.
Kac cesit virus enfeksiyonu var bilmiyorlar.
Insan hucresi icinde virusun mekanigini bilmiyorlar.
RNA virusu, nasil oluyorda, insan DNA'si seklini aliyor bilmiyorlar.
Hepsini birakin; daha FIZYOLOJI'YI ve Anatomoyi bile bilmiyorlar.
Normal nefes alip-verildiginde, viruslarin hapsirma veya oksurme de oldugu gibi karsiya gidebildigini zannediyorler….
Burun delikleri, insanlarda, ASAGIYA BAKAR!!! Agiz gibi KARSIYA DEGIL!!
Bunlarin hangi birini duzeltebilirim??

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat