Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Covıd 19 olabilir mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66453
Tarih: 24 Nis 2026 Saat 06:56

Konu: Covıd 19 olabilir mi
Mesajı Yazan: turnam
Konu: Covıd 19 olabilir mi
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2020 Saat 03:00
Hocam merhaba sizi her gün takip ediyorum griplerde ne şyapıcağımı çok iyi biliyorum şu an biraz boğazım ağrıyor çok hafif ateşim var ateşim düşmesin diye kendimi sarıp sarmaladım genel durumum ellerimin çok fazla titremesi dışında iyi griplerde bu gibi üşüme belirtisi olmadan   titreme olurmu  çok tuhaf bir anda midem bulandı sonra lbeş on dakika sonra titremeye başladım bir covid 19 geçiriyorsam çok az yanyana durmakla evdeki herkese bulaştırmışmıyımdır belirtilerden  sonra ayrı bir eve geçtim annem kalp hastası kızım alerjık bronşit kızıma tanıyı siz koymuştunuz hocam kusura bakmayın sizi çok yorduk normal bir grip de olsak aklımıza sadece covıd 19 geliyor 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2020 Saat 04:09
Iki cesit; "usume-titreme" olur:
1- Ic isiniz sabit iken, soguk bir ortama cikar da dis isinin ani olarak duserse, usume hissedersiniz..
2- Dis ortam isisi Sabit iken, aniden ic isiniz bir enfeksiyona bagli olarak yukselirse, gene usursunuz..
Afrika sicaginda bile, Sitma nobeti geciren bir hastanin usuyup-titremesi bu yuzdendir.
Her iki durumda da; ic isi ile dis isinin arasindaki fark acildiginda usume hissedilir.
Ilk sayfadaki, ates ile ilgili 3 makaleyi de okuyun.

Ne tur Grip olursa olsun; yapacaklariniz aynidir…. ATESINIZI DUSURMEYIN.

Mesajı Yazan: fatma8266
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2020 Saat 10:15
Hocam diyelim ki arkadas covid gecirdi. Bağışıklık kazanip konu kapanmis MI oluyor? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2020 Saat 19:08
Evet... AMMMMAAA; Covid mutasyon gecirdiginde, o bagisiklik bir ise yaramayacak.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat