Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

COVID-19 TEDBIRLERI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66470
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 06:24

Konu: COVID-19 TEDBIRLERI
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Konu: COVID-19 TEDBIRLERI
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2020 Saat 04:13
1- Maske var diye, Gereksiz yere sokaklarda dolasmayin.. Maskenin koruyuculugu bir yere kadardir.
2- 1.5 metre ara kaidesine uyun. Bu bile, normal nefes alip-verme ile hasta oldugunuzda viruslari o mesafeye gonderemez!!! ZIRA; burun delikleri insanlarda; ASAGIYA BAKAR... KARSIYA DEGIL..
Tehlike sacanlar, maskesiz ve serbest sekilde, agizlarini kapamadan oksurenler ve hapsiranlardir.
3- Mecburi alisverisleri, ailecek gidilen sokak gezmesine cevirmeyin. Gerekiyorsa, evden SADECE 1 kisi gitsin.
4- Toplu tasima araclarinin ayakta yolcu almamalari gereklidir. Buna uymayan tasitlara binmeyin. Varsa, kendi aracinizi kullanin. Trafik zaten bos.
5- Hasta olursaniz, SAKIN "Nezle-Grip ilaclarini", Ates dusuruculeri, ve kortizonlu spreyleri kullanmayin.
6- Hasta oldugunuzda, yatin, sarip-sarmalanin ve sicak bir seyler icin.
Bir "Ter atmakla" hastaligi yenebilirsiniz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: leyli
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2020 Saat 17:36
Hocam çok mu alakasız olacak kusura bakmayın..bizim yaşadığımız yer manisanın akhisar ilçesi.. bulunduğumuz mahalle virüs belası gelmeden önce de çok tenha idi.. burda normalde bile insanlar balkonlarına bile çıkmazlar...hocam kızım 6 yaşında..hiç bi yere dokunmadan hiç kimsenin olmadığı arka sokaklar var.. günde 1 saaat gitsek olur mu? gitme riskimiz yoksa, maskeli mi çıkmalıyız..zaten markete pazara kesinlikle gitmiyoruz.. bir arkadaş bizim için alış veriş yapıp kapımızın önüne koyuyor.. ben de balkonda dezenfekte edip mutfaktaki raflara öyle yerleştiriyorum...

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2020 Saat 19:20
Balkona cikmanizda bir sakinca YOK.. Hele hele, ust kat balkon ise, zaten yukardan bir virus gelme imkani yok. Italya'da millet balkonlarda Arya soyluyor..
Insan olmayan yerlerde dolasin. Ben kendi bahcemde nasil dolasabiliyorsam, siz de dolasabilirsiniz. Maske de gerekmez.

Mesajı Yazan: nevin53
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2020 Saat 20:54
Kadir hocam geçenlerde,  Nisanın ilk haftasi pik yapar Nisan sonu biter diye tahmin ediyorum yazmistiniz ,simdi de en az 1 2 ay daha surer demissiniz😔.Siz de boyle yazdiktan sonra, yakin zamanda  biter diye hic umudum kalmadi .Rabbim sonumuzu hayir etsin. 

Mesajı Yazan: enorton1903
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2020 Saat 21:19
Hocam Türkiye'de ölenlerin büyük çoğunluğu hipertansiyon hastası. Kullandıkları ilaçları bir etkisi olabilir mi acaba?

Mesajı Yazan: secil
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 01:37
LITFEN KONU SABITLENSIN YOKSA YINE AYNI SORULAR SORULACAK EMEGINIZE SAGLIK HOCAM

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 06:02
Cesit cesit, Tansiyon ilaclari var.. Bir tek ACE2 inhibitorleri'nin, olumlu etkisi olabiliyor.
Diger Beta blokerlerin Covidlerle bir ilgisine rastlamadim.
Bulabildigim tek kaynak bu:

Anonymous
February 26, 2020 at 3:36 pm
I have hypertension and use an ACE inhibitor. Is there any information on whether or not this is harmful or beneficial in cases of contracting COVID-19?

Ricki Lewis, PhD
February 26, 2020 at 4:25 pm
Here’s an article on this: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32061198" rel="nofollow - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32061198 It suggests ACE inhibitors may be useful. The final sentence of the abstract: “Therefore, we speculate that ACEI and AT1R inhibitors could be used in patients with COVID-19 pneumonia under the condition of controlling blood pressure, and might reduce the pulmonary inflammatory response and mortality.”

Mesajı Yazan: Eyslyrt
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 10:43
Hpcam emeğinze saglık konuyu sabitleseler cok iyi olacak asagılara düşmesin herkes göreblsin daha cok sorup gelmeden kimsenin kafası karısmadan.

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 18:01
hocam merhaba..izninizle 2 şey danışmak sormak istedim size..
1- kız kardeşim 42 yaşında, sigara içiyor malesef ve ingilterede yalnız yaşıyor.. türkiyeye gelmek istedi ama uçuşlar iptal edilince orada tek başına kaldı..ev arkadaşı da yok. orda biraz kafayı yedi..ingilterede bir doktoru dinlemiş .. doktor dışarda ise 10 dakikada bir burnunu su ile temizliyormuş ve bunu tv yi seyreden herkese önermiş...ola ki virüs burundan girerse, akciğerlere ilerlemeden dışarıya atmak gerek vs. demiş... 1-2 virüs bile hasta eder demiş.. ben de bilmiyorum tabiki ama kardeşime dedim ki, o virüslerden yüzlerce milyonlarca olması gerekmiyor mu hasta etmek için dedim... o da dedi, ama virüsler diyelim burundan girdi.. buradaki hücrelerde zaten büyük bir hızla çoğalıyorlar... hasta oluyorsun dedi...  hocam öyle mi gerçekten?

2- hocam ben de market için soracaktım size..ben de marketlerdeki ürünlerden bulaşın zor olduğunu düşünenlerdenim... ama hocam marketteki ürünleri yine de eve getirince dışlarını dezenfekte ediyorum .. bunun sebebi aslında kasiyerler.. hocam kasiyerlerin ellerinde eldiven var.. o eldevenlerle onlarca insanın kredi kartına parasına ürününü dokunuyor.. kimin hasta olup olmadığını bilmiyoruz.. sonra da aynı kasiyer pis elleriyle sizin ürünlerinize elliyor...bence markketteki sorun bu.. özellikle isimleri duyulmuş büyük marketler çok kalabalık..geçen prof u dinledim tv de.. kasiyerlerden bahsetti.. eldiven takmaları son derece yanlış dedi.. yapacağı en doğru davranış, her müşteriden sonra ellerini dezenfekte edip, bir sonraki müşterinin ürünlerine öyle dokunmak dedi... tamam bence de en doğrusu bu.. ama hocam hangi kasiyer sizce bunu yapar... ürünleri koyduğumuz bant ( siyah bant) leş gib...bunu yapmadıkları için biz evde ürünlerin dışını çamaşır suyu katılmış su ile dezenfekte ediyoruz...yine de yanlış mı hocam

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 19:59
1- Sigara icmesi onun aleyhinde!! Sicak su buhari uygulasin, ara ara sicak bir seyler icsin ve sakin hastalandiginda; ATESINI DUSURMESIN..
Oyle 1-2 virus hasta etmez.. Milyonlarcasi gerekir. Yoksa; az sayida virus hastalik yapacak seviyelere gelene kadar vucudun bagisikligi o virusu yok eder.
%100 korumasa bile o yuzden disari ciktiginda, maske taksin.
Disardan geldiginizde ellerinizi yikayin evde devamli yikamanizin hicbir anlami yok!!!
2- Marketten aldiklarinizi, balkon veya disardan 15 dakika bekletmeniz yeterlidir. Bu paaketleri disari koyduktan sonra ellerinizi yikayin.
Mutfaginiz, Ameliyathane degildir... Ozel ilacli sabunlar, deterjanlar gereksizdir.
Kasiyerler, eldiveni sizin icin DEGIL, kendileri icin takiyorlar.
Her musteriden sonra eldiven degistirmeleri, banti sterile etmeleri olacak bir sey degildir. Gercekci olalim, ve olacak isleri konusalim..

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 20:25
Onumuzdeki 10 gun cok onemli.. Hasta sayisini gosteren Grafikler, yukselmeye devam ederse, is uzayacak demektir.
15. gun civarinda, bu yukselme, "yatay cizgi" seklini alirsa, nisan sonuna bu is bitebilir demektir. Yoksa, durum kotu olur!! Hem bireyler, hem devletler zarar gorur.
Hukumetlerin yapabilecegi tek sey, alt tabaka insanlarina, para akimini saglamaktir. Ekonomiyi bunlar ayakta tutarlar. Bunlar gidip de, ust tabaka gibi Singapurlarda Kumar oynayacak veya ayakkabi kutularina o paralari istifleyecek degiller.
Gida maddeleri alacaklar, artarsa giyim kusam alacaklar..
Bu sayede hem ureticiler kurtulur, hem katma deger olusacagi icin, vergi toplanabilecegi icin devlet kurtulur.

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 21:03
hocam ağzınıza sağlık allah razı olsun inanın sayenizde bilgi güçtür her gün sadece siziokuyorum akşam sabaha kadar anlatılıyor sizin şu yazdığınız iki satı kadar bilgi alamıyorum
birde psilolojim bozuluyor iyiki varsınız 
sağlıkla kalın inşallah

Mesajı Yazan: kıvanç
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 22:12
Evet bende aynı düşünüyorum fakat iş yakalandığımızda Kadir hocanın dediklerini uygulamak asıl ben uygulayacağım eşimi tutabilirmiyim ? Muallak komşuma o kadar söyledim yazıları cevapları gönderdim fakat 1 haftayı atlatmasına rağmen yinede gitti doktora ilaçlarını aldı zaten ateşli dönemde ateşini düşürdüğü için iş uzadı herkes bizim gibi kararlı olamıyor 1 haftada iyileşmeyii bekliyorlar aman ateş düşsün aman heryerim ağırıyor bu hastalık sonuçta tabiiki laylaylom olmayacak biraz sabretmek lazım ama kime anlatırsın

Allah sihhat versin Kadir hocamıza iyiki varolmuş yeryüzünde 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

-------------
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2020 Saat 18:07
hocam bir prof. şimdi adını yazmayayım... pazardan ya da marketten alınan sebze meyveler için şöyle sesleniyor :
Meyveler, domates, salatalık gibi sebzeleri doğal, parfümsüz, beyaz sabunlu su ile yıkayıp bol su ile durulayın.
 Hocam valla ben böyle bir şey yapmıyorum..sanıyorum yapmam da.. yani o kadar da değil sanırım.. sadece aldığım maydonoz dereotu gibi pişirilmeden yediğimiz yeşillikleri hemen yiyeceksek bol su ile yıkayıp biraz sirkeli suda bekletiyorum... diğer meyve sebzeler için açıkçası hiçbir şey yapmıyorum.. yanlış mı hocam

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2020 Saat 19:54
Ben de yapmiyorum!!
Esya ve gidalarin uzerinden, Coronavirus bulasma ihtimali; bir "varsayim"... Ispatlanmis bir sey yok!!
Ben size baska bir sey daha soyliyeyim:
Elerimiz basta olmak uzere, butun cildimizin bir "IFRAZATI" vardir. Bu ifrazat, cildimizdeki yararli bakterileri muhafaza eder, zararlilari kismen (yara-bere yoksa) yok eder. ASIRI el yikamak ile, el sathindaki dogal direnci de kiriyorsunuz.
Meyva ve sebzeleri her zaman yikadiginiz gibi yikayin.

Mesajı Yazan: baypilot
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2020 Saat 20:24
51 yaşındayım 11 senedir romatizmal bir rahatsızlık nedeniyle Olmesartan minoxidil 40x4 /gün kullanıyorum (Deneysel).2hafta önce malum hastalığı geçirdiğimi tahmin ediyorum .4-5 gün hafif ateş ve halsizlik Bir geçe hafif nefes darlığı ile geçirdim .ARB lerin bu virüste etkili olabileceğini inanıyorum .

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat