Ek gıda kabızlık
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66564
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 09:43
Konu: Ek gıda kabızlık
Mesajı Yazan: İncilalalay
Konu: Ek gıda kabızlık
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2020 Saat 18:00
Merhabalar hocam, |
Önceki formlarda benzer bir durum göremediğim için post açıyorum. Bebeğim şu anda 8 aylık. Hep anne sütü aldı. Sadece anne sütü aldığı zamanda asla kabızlık derdimi olmamıştı. 6. Ay gıdaya geçişle 1çay kaşığı verdiğimiz günden beri kaskatı dışkılama yapıyor.doktorumyz pürelere bol zeytin yağı ekletti,miktarlarını çok çok az tutmamızı istedi,armut,gün kurusu önerdi,probiyotik başlattı nafile sonuç alamadık. sonuçta ek gıdayı sonlandırdık,sadece anne sütüne döndük düzeldi.7,5 aylıkken tekrar 1çay kaşığı ile bol lifli,zeytin yağlı olarak başladık.gene bol su tüketiyoruz.patates,havuç,elma,tahıl kabızlık yapacak hiç bir Ürün tüketmiyoruz.maximum 80ml ek gıdaya ulaştık.ama ilk günden beri katı dışkılama başladı.ve artık tuvaletini yaparken popo ağrısından ağlatacak hale geldi.doktorumuz tekrar ek gıdayı kesin diyor. Hocam bu durum normal mi? Altında başka bir sağlık sorunu olabilir mi? Ek gıdayı 8: ayda gene keselim mi? |
|
|
|
|
|
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2020 Saat 20:23
Anne sutu varken, SADECE anne sutu verilir. Benim 6 hastam, 2 sene boyunca sadece anne sutu verdiler.
|
Mesajı Yazan: İncilalalay
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2020 Saat 04:45
Teşekkür ederim hocam.ek gıdayı kesip tamamen anne sütüne dönüyoruz yani.Peki bu ileride yeme bozukluğu yapmaz mi?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2020 Saat 19:00
Benim 6 hastam, 2 sene boyunca sadece anne sutu verdiler.
|
|