Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Burun tıkanıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66651
Tarih: 13 Eki 2025 Saat 00:48

Konu: Burun tıkanıklığı
Mesajı Yazan: zeynep82
Konu: Burun tıkanıklığı
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2020 Saat 11:19
Hocam sorum kendim ile ilgili.Geçmiş yazılarınızı okudum ama bulamadım benimki gibi bir durum.Grip veya soğuk algınlığı geçirmedim yalnız inanılmaz burun tıkanıklığı ve koku alamama durumum var. Özellikle gece uyuyamıyorum tıkanıklıktan nefes alamıyorum.Gündüz açılıyor yatınca tekrar başlıyor.Cold mix benzeri bir yağ var nose mix Hülya Kayhan  ın ürettiği ondan kullanıyorum ama o bile fayda etmiyor.Daha önce yazdığınız gibi sıcak buhar da uyguluyorum akşam yatmadan ama sonuç alamadım.İliadini kaç gün kaç ölçü kullanabilirim bu durumda  

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2020 Saat 22:29
Iliadin DAMLA olacak..(Eriskin sekli yok)
Gunde:2x4 damla, 5 gun kullanin, bes gunden sonra;1 gun dahi ara verseniz, tekrar kullanabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2020 Saat 05:22
Hocam eşim iliadini alırken eczacı kim için olduğunu sormuş eşim de benim için olduğunu söyleyince yetişkin için olanı vermiş.Üzerinde pediatrik yazmıyor.%0.05 yazıyor.Bunu 3 kere sıkıyorum.uzun süredir ilk defa nefes aldığımı hissettim.Ama gece sıkıyorum sabaha karşı tekrar tıkanıyorum.Yalnız kullanmaya başladığımdan beri kulağımda ağrı başladı şiddetli ve sürekli değil ama arada hissettiriyor.Yan etki mi yaptı dozajı mı fazla gelmiş olabilir acaba

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2020 Saat 18:44
Yani!!! Kac defa belirtecegim!!
DAMLA olacak!!! Eriskin "damla" sekli YOK!!! PUST Eczaci, size daha pahali oldugu icin, sprey seklini vermis.
Hicbir ise yaramaz, daha beter olursunuz.. Niye okumazsiniz ki!!
Nasil damlatilacaginizi da LUTFEN okuyun.

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2020 Saat 23:39
Yarın gidip damlayı alalım hocam.3-5 kuruş fazla için insan sağlığını harcamak ne acı:(Kulak ağrısı bu damladan kaynaklanmış o zaman öyle mi?Peki bir sorun olur mu zarar görmüş olabilir mi kulağım

Mesaj Tarihi: 01 May 2020 Saat 04:09
Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 05 May 2020 Saat 01:02
Hocam damlayı kullanıyorum ama bir süre sonra tekrar anormal bir şekilde tıkanıyorum.Mesela sahurda damlayı yapıyorum en geç öğlen 11-12 de tekrar tıkanıyorum.Kulak içlerim çok kaşınıyor özellikle sol kulağım.Zaman zaman alnımda sızı şeklinde hafif ağrı oluyor.Sabah kalktığımda da hapşırık tutuyor.Başka bir öneriniz var mı yoksa 1 gün ara verip damlaya devam mı edeyim.

Mesaj Tarihi: 05 May 2020 Saat 05:23
Devam edebilirsiniz.
Yutkundugunuzda; her iki kulakta, bir "citirti" sesi duymaniz lazim. Duymuyorsaniz, o tarafdaki Oztaki borusu kapali demektir, Iliadin'e devam etmeniz sarttir.

Mesaj Tarihi: 05 May 2020 Saat 05:27
Evet hocam o sesi sağ tarafta çok net duyuyorum ama solda o kadar net değil.İki taraf da eşitlenene kadar damlaya devam edeyim o zaman değil mi

Mesaj Tarihi: 05 May 2020 Saat 18:21
Evet.. Ara ara, bu kontrolu yapin.

Mesaj Tarihi: 17 May 2020 Saat 16:36
Hocam iki kulağımda da çıtırtı sesini duyuyorum fakat hala burun tıkanıklığım geçmedi.Damlayı yaptıktan 6-8 saat sonra tekrar tıkanıyorum.O süreler boyunca çok rahatım ama etkisi gidince tekrar başlıyor yakama cold mix yapıyorum her akşam olmasa da sıcak buhar yapıyorum.Sebebini hiç anlamadım bu derece tıkanıklığın.Damlayı 1 gün ara verdiğimde o 1 gün çok zor geçiyor boğazım kuruyor ağzımdan nefes almaktan.Başka ne önerebilirsiniz 

Mesaj Tarihi: 17 May 2020 Saat 18:51
Grip viruslari burun ici zarlarina olusturan hucreler icinde cogalirlar. Bu hucrelerin harabiyeti sonucu, tamir isleri bitene kadar, 1-2 bu sekil sikayetleriniz olabilir.
Serum fiz ve sicak su buharina devam edin.

Mesaj Tarihi: 18 May 2020 Saat 04:14
Tamam hocam teşekkür ederim.Son olarak sorayım iliadin i de kullanayım mı?Kullanmanın üst sınırı var mı?serum fizyolojikle kullanılmaz yazmışsınız başka bir yazınızda.Ne kadar aradan sonra kullanabilirim?Bağımlılık yapmaz değil mi damla

Mesaj Tarihi: 18 May 2020 Saat 04:21
Iliadin SON care.. Once dediklerimi yapin.

Mesaj Tarihi: 18 May 2020 Saat 04:24
Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız Sabırla yardımcı oldunuz 

Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 23:44
Hocam tekrar yazıyorum bu konuda ama fikrinize gerçekten ihtiyacım var.Burun tıkanıklığım hala geçmedi ve geceleri uyuyamaz hale geldim ikisi birden tıkanıyor ve yutkunurken kulaklarıma basınç yaptığından kulak zarım patlayacak gibi hissediyorum.Serum fizyolojik cold mix sıcak su buharı bir süreliğine etki ediyor sonra tekrar aynı tıkanıklık.Farklı bir durumun olmasından tedirgin oldum 2 aydan fazladır sürünce.kbb ye gittim burun içi kemiğimin yamuk olduğu ve burun içi çok kötü durumda olduğunu üstüne alerjik rinit olduğundan dolayı ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Verdiği ilaçlar kortizonlu sprey ve astım ilacı.Kullanmadım ilaçları siz söylediğiniz için.Ameliyat konusu aklıma takıldı ve başka kbb doktoruna gittim o da sadece alerjik rinit olduğunu ve ameliyat olacak bir durumun olmadığını söyledi.Çok zıt iki fikir.Hangisine göre hareket edeyim sizce bir doktor görüşü daha almamı tavsiye eder misiniz 

Mesaj Tarihi: 30 May 2020 Saat 04:53
Darda kaldiginizda; Iliadin damla kullanin.. (Sprey olmaz).
Sakin bu konuda Turk doktorlarina hic danismayin bile!!

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2020 Saat 11:12
Hocam teşekkür etmek için yazıyorum.Allah sizden razı olsun.Sizin buradan verdiğiniz desteği özel hastaneye gittiğimiz doktorlardan bile görmüyoruz.Uzun süren burun tıkanıklığım çok şükür geçti.Öylesine önemsiz olan tıkanıklığım, verilen ilaçlarla ciğer hastalıklarına dönüşecekti üstüne yetmiyormuş gibi durup dururken ameliyat olacaktım burnumdan.Tekrar anladım ki hepsinin olmasa da insanların bu mesleği Sadece saat doldurmaktan ibaret yaptığını.Emek verip tek amacı insanlığa hizmet olanlar istisna.Serum fizyolojik ve cold mix ile çözdük durumu😊.Bir kaç tespitimiz oldu ama etkisi var mıdır onu sormak istiyorum.
1.Dışarıya çıkmadığımız için ekmeği kendimiz yaptık çok fazla maya tüketimi sebep olmuş olabilir mi?maya alerjisinden bahsetti birleri sebebi olabilir dedi
2. Antalyada yaşıyoruz ve nem oranı arttıkça daha rahatlıyorum bunların etkisi nedir diye sormak sitedim

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2020 Saat 18:23
1- Maya allerjisi; tamamen bir sahtekarliktir... Sakin onu diyen sahtekarlara inanmayin..
2- Kuru hava, burun boslugunun kurumasina sebep olarak, sikinti yaratir. 

NOT: "maya allerjisi" denilen, ekmek mayasi degil, Bebeklerdeki Pamukcuk amili Candida mayasidir..
Bu maya da, bu sekilde allerji yapmaz, yapar diyerek tedavi verenler; SAHTEKARDIRLAR ve Amerika'da cezasi vardir...
Goruyorsunuz, Turkiye'de aptallik ve sahtekarlik nasil el-ele vermis durumda.. 
Aptallik nerede bitiyor, sahtekarlik nerede basliyor, belli degil. 

Under federal law, any product intended for the prevention or treatment of disease is a drug, and it is illegal to market new drugs that do not have FDA approval. In 1989, the FDA’s Health Fraud Branch issued instructions and a sample regulatory letter indicating that it was illegal to market vitamin products intended for treating yeast infections. In 1990, Nature’s Way and its president, Kenneth Murdock, settled an FTC Complaint by signing a consent agreement to stop making unsubstantiated claims that Cantrol is helpful against yeast infections caused by Candida albicans.

Nature’s Way promoted Cantrol with several versions of a self-test—one of which is pictured below—based on common symptoms the manufacturer claimed were associated with yeast problems. The FTC charged that the test was not valid for this purpose. The company also agreed to pay $30,000 to the National Institutes of Health to support research on yeast infections [11].

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat