Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş, kusma ve karın ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66652
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 00:06

Konu: Ateş, kusma ve karın ağrısı
Mesajı Yazan: ekagan
Konu: Ateş, kusma ve karın ağrısı
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2020 Saat 12:35

Merhaba hocam.

Anne sütü almaya devam eden 7 aylık oğlum 5 gün önce ateşlendi. İlk gün en fazla 38.5°C, sonraki günler en fazla 39.5°C ateş oldu. Ateş sürekli değildi, bazen kendiliğinden azalıyordu. İlk gün gece uyuyabilmesi için bir kez paranox fitil verdik, onunda dışında ilaç vermedik. Ateş toplam 3 gün sürdü. Ateşli olduğu süreçte 2-3 kez kustu. Son 3 gündür daha sulu kaka yapıyor, günde en fazla 3-4 kez (ishal demek için yeterli mi bilmiyorum). Karnını dinleyince ses duyuyorum, kucağıma aldığımda karnındaki hareketleri hissediyorum. Aşırı derecede gazı var. Huzursuzluk ve ağlama krizleri oluyor bazen. Her şeyi ağzına götürme alışkanlığı var. Yazılarınızı yıllardır takip ettiğim için (sayenizde büyük oğlum daha az ilaç içti) ve koronavirüs nedeniyle hastaneye gitmek daha tehlikeli göründüğü için doktora götürmedim. Ancak aşırı gaz ve ağlama krizleri beni endişelendirmeye başladı. Ne yapmamızı önerirsiniz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2020 Saat 22:31
Coronoviruslarda: Grip+ishal gibi sikayetleri beraber gorulebiliyor. Cocuklarda hafif seyreder. Ilac kullanmayin, ates dusurmeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat