Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dildeki dis izi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66665
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 16:24

Konu: Dildeki dis izi
Mesajı Yazan: envberna
Konu: Dildeki dis izi
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2020 Saat 02:07

Hocam merhabalar,

4-5 aydir dilimde resimdeki gibi sag ve sol taraflarinda dis izine benzer izler goruyorum. Her hastalikta cocuklarin dillerine baktigim icin kendimide ara ara kontrol ediyorum. En son bir grip gecirmistim 4 ay once ve o gunden beri dilimde resimdeki gibi ozellikle sag tarafinda daha yogun dis izine benzer izler goruyorum. Ozellikle acken daha belirgin hale geliyor. internetten arastirdigimda sindirim problemlerinde ozellikle safra kesesi ve karaciger ile ilgili problem olabilecegini yaziyordu. Benim safra kesemde 2 ve 3 mm boyutunda polip var ve sikayetim yok takipteyim. 

- dildeki bu izlerin bir anlami var mi? Varsa ne yapabilirim?
- safra kesesi polibinin buyumemesi icin yapabilecegim birsey var.mi hocam ayrica oruc tutmam da bir sakinca var mi? 

Konu hakkindaki yorumlariniz benim icin cok onemli bu nedenle size danismak istedim hocam

Saygilarimla

4GP.ME/beth/1587855282841.jpg

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2020 Saat 03:41
Dis izi.. Hicbir onemi YOK!!
Turkce Tip yazilarini okumayin, Onlar DAIMA; sizi korkutup, doktorlara kosusturmaniz icin yaziliyor.

Mesajı Yazan: Mehmettt
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2020 Saat 14:44
Merhabalar benim de safra kesemde 5mm ve 4mm  poliplerim var yaklaşık 5 sene önce tesadüfen bulundu. Çeşitli doktorlara gittim biri mutlaka safra kesesi alınmalı ilerde kanserlesebilir dedi bir tanesi yılda bir kontrol edilmeli buyuyormu diye dedi bir tanesi bunlar yıllar sonra tasa dönüşür dedi. En son gittiğim doktorda buyumuyor onlar yokmuş gibi davran bir zararı olmaz dedi. Neye inanacagimi bende şaşırdım. Hocam sözde hangisi doğru.  

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2020 Saat 18:32
Son doktor, dogru soylemis… Tas da olsa, polip de olsa, sikayetiniz olmadikca KURCALATMAYIN!!
"Yilda bir kontrol mus" !!!! Yok ya!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat