Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yeni ciiktigi idda edilen hastalik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66689
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 20:32

Konu: Yeni ciiktigi idda edilen hastalik
Mesajı Yazan: turbosenna
Konu: Yeni ciiktigi idda edilen hastalik
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2020 Saat 19:24
Kadir bey merhaba,

İngiltere'de goruldugu ve 9 yas alti cocuklari etkiledigi soylenen yuksek ates damar sertligi gibi belirtileri olan bir hastalik oldugu soyleniyor. Korona ile alakasiz olabilecegini, bazi vakalarin negatif ciktigi soyleniyor bu konu hakkinda aciklama yapma sansiniz olabilir mi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Kzy12
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2020 Saat 19:47
Ben de soracaktım hocam.Atipik Kawasaki sendromu benzeriymiş

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2020 Saat 20:44
Duymadim..
Biraz arastirayim, ama Kawasaki de mutlaka, "Kizil" benzeri dokuntu olmasi sarttir.

Mesajı Yazan: Zeynep0646
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2020 Saat 21:01
Merhaba hocam bahsedilen hastalığı araştırabildiniz mi?

Mesajı Yazan: aleynaaa
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2020 Saat 00:30
italya ve ispanyada görüşmüş kızıl görüntü varmıs Allahımm cok korktum korona hafif seyrediyor derken birde bu çıktı:(
hocam koronadan ölümler kışa cok olcak demiştniz bikere:( hala öyle bir ihtimal varmı sonbahar kışa yeniden böyle mi yasıycaz

Mesajı Yazan: rec
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2020 Saat 00:37
Şaka gibi gerçekten. Şubat ayında geçirdiğimiz hastalıkta, ikizlerimizden birinde vücudunun özellikle kol göğüs ve bacak kısımlarında kızıl benzeri döküntü olmuştu. Doktor influanza a ve b testleri yaptı ve negatif çıkmıştı. Döküntüleri sorduğumuzda, ateş ve viral enfeksiyonun sebep olduğu bir döküntü gibi duruyor demişti. Yaklaşık 5-6 gün döküntü devam etti. Acaba diyor insan ister istemek şimdi.

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2020 Saat 04:43
Kayda deger bir bilgi yok. Abone oldugum mecmualarda bir bilgi gorursem, sizlerle paylasirim.

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2020 Saat 22:09
Hocam kawasaki gorunuyor diyorlar bagisiklik sistemi ile ilgili dso arastiriyor diye haber vardi hatta bugun

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2020 Saat 22:11
Henuz arastiriliyor.. Covid-19 ile baglantili mi, ondan bagimsiz baska bir durum mu? O bile belli degil.

Mesajı Yazan: 2005kiraziboege2017
Mesaj Tarihi: 01 May 2020 Saat 08:17
Hocam iyi günler 7 nisanda size acil konu başlığında bu konuya benzer bi r olayı sormuşlar idi. Ailesi covid çocuğada kavasaki teşhisi konmuştu. Acaba dedim gerçekten bir bağlantısı varmı yoksa sadece tesadüfmü .Kusura bakmayın  merak ettim .Cevabınız ve sabrınız için teşekkür ederim.Sağlıklı günler dilerim.

Mesaj Tarihi: 01 May 2020 Saat 18:57
Kesin bilgi yok, ayrica da, Covid-19 ile ilgili olmasi da bir sey degistirmez, ZIRA Kawasaki ZATEN, bazi virus enfeksiyonlarindan sonra gorulur.
Vucudun, virus zannederek, damar dokularina saldirmasi ile olur.
Niye her cocukta gorulmuyor? Bilinmiyor..
Ayni sekilde; bazi virus enfeksiyonlarindan sonra da; Henoch-Schonlein hastaligi gorulur, bu hastalikta da, damar dokusunda zedelenme vardir.

Mesaj Tarihi: 11 May 2020 Saat 18:48
Hocam merhaba,

Bugun New York valisi aciklama yapmis sanirim bu durumla alakali bir gelisme.var mi acaba

Mesaj Tarihi: 11 May 2020 Saat 18:55
Yok.
Muhtemelen, ATES dusurulmesi ile oluyor...
Reye sendromu?
Henoch-Schonlein Sendromu
Kawasaki Hastaligi.

Hep; Viral enfeksiyon ve ates dusurucu ilaclar ile baglantili durumlar.

Mesaj Tarihi: 11 May 2020 Saat 19:18
Hocam affiniza siginarak onay icin soruyorum,

Peki biz viral hastaliklarda stes dusurucu kullanmazsak bu tip hastaliklarla karsilasma olasiligi nedir sizce?

Ayni sey Hocam bakteriyel enfeksiyonlar ile ilgilide sormak istiyorum, yaziliarinizda strep a ust uste gecirirse risk olusturur yazmissiniz, bazi cocuklarda ates yada diger belirtiler olmadan bu enfeksiyonlar olmus, yine bu hastalik bu sekilde de olur mu Hocam biz farkinda olmadan?

Mesaj Tarihi: 11 May 2020 Saat 21:34
Ciddi hastaliklarin tamaminda, vucud CIDDI tepkiler verir.
ZATEN: Ates+agiz kokusu+Dili kaplayan Pas olmazsa; antibiyotik gerekmiyor.
Streptokok enfeksiyonlarinda: Ates+koku+pas+ Bulanti/kusma olur.
Ates dusurmediginiz surece, viral hastaliklari da, bakteriel olanlari da kisa surede atlatirsiniz.
Aradaki fark: Bakteriel olanlarda, antibiyotik gerekebilir.
Ates dusurucu ilaclari hayatinizdan tamamen cikarin.
Turk doktorlarinin gazina gelmeyin.. Onlar sizleri; ates ve havale ile korkutarak para kazaniyorlar.

Mesaj Tarihi: 11 May 2020 Saat 21:59
Hocam sagolun dediklerinizi uyguluyoruz ama su haberler korkutuyor insani

Mesajı Yazan: Eylulemir
Mesaj Tarihi: 12 May 2020 Saat 01:02
Hocam oglum 4 yasinda suana kadar bir cok kez hasta oldu fakat ates iki yada uc kez olmustur genelde atessiz gecirir budurum icin ne soyleyebilirsiniz normal bir durummu ablasi ciddi ateslerle gecirirdi ama oglum oyle degil neden olabilir 

Mesaj Tarihi: 12 May 2020 Saat 04:35
Vucudunun direncine bagli. Vucut; gerek oldugunda ATES yukseltir.

Mesajı Yazan: bade
Mesaj Tarihi: 12 May 2020 Saat 16:40
Hocam benim kızım 5 yaşında bu sene Şubat ve Mart ayında üst üste strep A pozitif çıkmıştı. Bulanı, kusma, ateş, dilde pas vardı hep.Anaokulundaki diğer çocuklarda da art arda çıktı bu hastalık. Makrolid grubu antibiyotik kullandık. şubat ve Mart ayında arka arkaya.iki kere. 

Kızımda bu hastalık kulağının tam altındaki ağrıyla başlıyor. Şimdi yine başladı kulağının altı ağrıyor yemek yerken diyor.

Strep A arka arkaya 2defa pozitif olunca antikorlar çok artmış mıdır. Tehlikeli midir? Yine kulak ağrısı var. 

Mesaj Tarihi: 12 May 2020 Saat 18:28
5 yasinda Streptokok gorulmesi son derecede nadirdir.
Inanmayin!! Simdilerde, BUTUN Strep-A Testleri:(+) cikiyor!!! NE HIKMET ISE!!!
Streptokok oldugunda:
ATES+Agizda pis koku+Dilin tamamini kaplayan pas tabakasi+ Bulanti/kusmalar olur.
Bu arazlar olmadiginda, sakin ne doktora , nede teste guvenin..
ZATEN, kulak agrilari SADECE, Viral enfeksiyonlardan sonra olur. Turk doktorlarinin palavralarina kanmayin.

Mesajı Yazan: Yiğit A.
Mesaj Tarihi: 15 May 2020 Saat 00:55

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8319419/Kawasaki-like-disease-affecting-children-caused-coronavirus.html?ito=native_share_article-top" rel="nofollow - https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8319419/Kawasaki-like-disease-affecting-children-caused-coronavirus.html?ito=native_share_article-top

hocam bu linkte ingiliz gazetesi daily mail'in makalesi var. kawasaki ile corono virüs arasındaki bağın kanıtlandığını söylüyor.
sizin fikriniz aynı mi? 

Mesaj Tarihi: 15 May 2020 Saat 02:30
1- Kawasaki ile baglantili, DEGIL..... "Kawasaki-like" yani, Kawasaki-benzeri bir hastalik.
2- Buradaki hastalik sebepleri ve mekanizmalar henuz bilinmiyor.
3- IgG olustuktan sonra, yani hastaligin uzerinden 2-3 hafta gectikten sonra ortaya cikiyor. Bekleyip gorecegiz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat