Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Covid19

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66723
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 20:09

Konu: Covid19
Mesajı Yazan: ardarhan20
Konu: Covid19
Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 15:37
Kadir hocam merhaba . Biliyoruz ki covid19 da da en büyük ve be güçlü vücut tepkisi ateş . Ateşi düşürmezsek atlatacağız onu da biliyoruz ( inşallalh ) . Sormak istediğim konu bu kullanılan plaquenil miydi ne idi , covid hastalarına verilen bu ilaç . Ateş düşürmede etkili mi ? Yani aslında sormak istediğim her covid olan illa kulllanmak zorunda mı ? Ya da kullanınca ateşi düşürüyor mu ? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 19:03
Plaquenil; ates dusurmede etkili degil. Sitma ilaci.
Plaqunil hakikaten etkilimi? Bilinmiyor. Yapilan calismalar cok kucuk ve istatistiki olarak bir anlam tasimayan sonuclar. Ama sirf; devletimiz sanki bir is yapiliyormus gibi ve sirf milletin agzini kapamak icin boyle bir yolu uygun buldu.
Milletin agzini kapamanin EN UCUZ yolu budur..
Bu ilac;dogrudan virus uzerine mi etkili, yoksa, icinde virus olan hucrelere mi etkili, o dahi bilinmiyor.
Plaquenil gunluk dozu: 600mg, ama necip devletimiz 400 mg tavsiye ediyor!!
Belli ki, maksat tedavi etmek filan degil, agiz kapamak.

Mesajı Yazan: ardarhan20
Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 19:22
Teşekkür ederim hocam . O zaman düşüncemi paylaşmak istiyorum sizinle . Covid belirtilerini taşısam Bile ( Ateş , baş agrısı , öksürük vs ) nefesim daralmıyorsa eğer , hastaneye girmemin pek anlamı yok o zaman . Yani ateşi düşürmeden evde dinlensem , terlesem bol bol , ateşi düşürmeyerek en iyi ilacı kendi kendime vermiş olacağım . Umarım tez zamanda kurtuluruz tüm dünya olarak

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 May 2020 Saat 03:37
HIC BIR anlami YOK!!! Oturun evinizde ve hasta olursaniz sakin ates dusurmeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat