Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göz çevresi kırmızı lekeler ve ciğerde ıslık sesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66724
Tarih: 29 Ara 2025 Saat 23:33

Konu: Göz çevresi kırmızı lekeler ve ciğerde ıslık sesi
Mesajı Yazan: toprak1
Konu: Göz çevresi kırmızı lekeler ve ciğerde ıslık sesi
Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 16:54

Hocam sabah uyandığımızda çocuğumun yüzü böyleydi. Gözkapakları üstü göz çevresi şakalarda  çil çil kırmızılıklar var. 2-3 haftadır yanaklarda bir kuruma ve pullanma da vardı.
2. Hocam 3 yaşında başlayan işlik sesimiz eylülde 8 yaşına girecek geçmedi. Ventolin ve kortizonlu spreylere cevap veriyor ancak siz zararlı dediniz diye mümkün oldukça kortizon kullanmamaya çalışıyorum. Dr.lar kafana göre ilaçları verememe çok kızıyorlar. Siz işlik sesinin bronşlarda kalıcı hasar oluşturmadığını söylediğiniz için ilaç vermiyorum. Ancak ilaçsız en çok 20 gün iyi 21. gün işlik sesi ve öksürük başlıyor. Şuan işlik sesi var ve öksürükte başladı. Bu göz çevresi kızarıklık az oksursede olur mu. Tam tıkanma yok ancak koşunca diğer çocuklara oranla daha çok nefes nefese kalıyor ve kalbi onlarınkinden daha hızlı atıyor . Ileri tetkik için tomografi verdiler cektirmemistim. Büyüdükçe geçecek olsa şuan 7.5 yaşını biraz geçti geçmez miydi. Ne yapayım yol gösterin. Ilacli Tomografide yapısal bir bozukluk damarlarda varmı diye bakacaklardi. Lenf nodülü  vb bakılacak. Alerjik astım denildi ama alerjiye ait kan ve deride bulgu yok. Bu çocuğun sıkıntısı ne hocam. Tomografi cektirmelimiyim vakit geldimi sizce

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 19:09
Asiri oksurme sonucu , kilcal damarlarin catlamasi olan cilt alti kanamalari. Kendiliginden gecerler. Eski cevaplari biraz okumus olsa idiniz, bilirdiniz.

Islik sesi oldugundal sicak su buhari ve ColdMix kullanin.
SAKIN Kortizonlu spreyleri kullanmayin.
Dikkat ediyormusunuz; son 1-2 aydan beri hic Astim, Bronsit gibi abuk-subuk teshisler kalmadi!!
Bu sahtekar doktorlarin; Yurt capinda yaptiklari soygunculuklarin maddi boyutunu bir Dusunun!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat