Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Testis

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66948
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 11:38

Konu: Testis
Mesajı Yazan: furkan
Konu: Testis
Mesaj Tarihi: 27 May 2020 Saat 22:40
Hocam oğlum 6 yaşındayken yumurtalıkta sıvı var denmişti sol tarafında siz birşey yapmayın demiştiniz hocam şimdi oğlum 13 yaşında yine aynı sol yumurtaligi baya şişmiş keseyi komple kapliyo  sağ normal ağrı yok elleyince acı yok yinemi acaba sıvı toplandı hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 May 2020 Saat 04:37
Ikindi veya siddetli oksuruk oldu ise, o sebep olmustur.
Karanlik bir odada, ufak bir el fenerini torbaya degdirin, ampul gibi parlarsa, Hidrosel demektir.
Eger; bacagina degdirdiginizdeki gibi oluyorsa, Fitik olabilir.

Mesaj Tarihi: 28 May 2020 Saat 05:05
Hocam hidroselde bu yastada yine kendimi geçicek beklicezmi oğlum 176boy 72kilo 13 yaşında hocam  

Mesaj Tarihi: 28 May 2020 Saat 11:36
Hocam hidroselmiş oglumdaki takip edelim ağrı olursa acil sivi çekeriz yoksa ağustosta kasıktan iğneyle sıvıyı alicam diyo ne yapalım hocam gata ya götürdük genelde istirahat et ederken de testis altına bisey köy biraz yüksekte dursunlr çok sıkışmasın diyo nelere dikkat etcem hocam erkek cocuk birde futbol takımda çıkarıyım mi takımdan hocam ameliyat olsunmu hocam yoksa geçermi diğer yumurtalıktada hafif var hocam 

Mesaj Tarihi: 28 May 2020 Saat 18:23
Kuvvetli ikinma, veya oksurme olmazsa; kenmdiliginden duzelir.
SAKIN, igne ile filan su aldirmayin, bir iltihap kaparsa, anlarsiniz;"hanyayi-konyayi"!!!!!

Mesaj Tarihi: 28 May 2020 Saat 18:38
Cookkkk teşekkür ederim hocam anladigim ağrı yapmaz normal hayatına ıkınma harici devam hocam ya dahada şişerse iğne yerine ameliyatmi onerirsiniz

Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 02:49
Hicbirini de onermem..

Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 13:43
Çok özür dileyerek soruyorum doktor oğlumun penisinin sivi yüzünden küçük olduğunu sıvıyı çekince onunda gelisimini sürdüreceğini söyledi böyle birşey doğrumu hocam

Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 18:35
Hayatimda hic bu kadar SALAKCA bir ifade duymadim!!
Allahin geri-zekalisi!! Bunu aynen iletin.

Sivi yuzunden; "kucuk olmaz"... "Kucuk gorunur"... Bunlar boyle sahtekar insanlar, uc kurus icin, ameliyat yapacak kadar assagilik yaratiklardir.

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2021 Saat 03:16
Hocam mayıs 2020de olan hidroselimizde hiç inme yok hocam ve oğlum her gece  anne dışarda çok utanıyorum diye kocaman oğlan ağlıyo çok üzülüyorum hocam hocam sizin yazılarınızı eski soru cevap ları hep okuttum ama ergenliğin verdiği duygusallıkla ağlayıp biçare yokmu diyo inanın o kadar uzuluyorumki istediği pantolonları dahi giyemiyo 1 yılı geçti ama hala aynı hocam ne buyuyo ne kuculuyo bir sene böyle olması normal mi hocam oğlum ameliyet oluyum kurtuluyum diyo hocammm çok zorda kalırsam sivi mi aldiriyim ameliyatmi siz ne derseniz herzaman oldugu gibi yine sizin dediginizi yapicam cevabınizida oğluma okucam hocam 

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2021 Saat 08:35
Uzun süre devam edenlerde, ameliyat düşünülebilir. 
SAKIN, "sıvı aldırma" işlemi gibi sahtekarlıklara tevessül etmeyin, başınıza büyük işler açarsınız.

Mesajı Yazan: Furkanemir
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2021 Saat 11:16
Hocam oğlum bugün ultrasona girdi bol sıvı var dendi ameliyat dedi kan alındı birde kasiklara renkli doppler istedi niye deyince su kasiklara vurmusmu bakicaz dedi gataya götürdüm sizce hastane değişikliği yapiyimmi Ankara'da onerebileceginiz üroloji doktoru varmı hocam  

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2021 Saat 11:19
Pardon hocam çocuk cerrahi  tanıdığınız tavsiye edeceginiz dicektim  

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2021 Saat 14:10
Hocam kan sonucu söyle 14 yaş 75 kilo oğlum sadece farklı olanlar
Hgb 11-14.5.   15.6 çıkmış yüksek 
Hct 33.9 -43.5.     45.9 çıkmış yüksek
Baso 0.04-0.38.     0.0-π10*3 çıkmış
Rdw 36.7-43.8.         45.5 çıkmış
Rdw-cw 12.5-14.5.      14.9 çıkmış hocam. Şu an hafif gribinde var

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2021 Saat 23:12
Kan sayimlarinda; kayda deger bir sonuc yok. 
Hastane degistirin. !

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2021 Saat 23:37
Hocam hidrosel ameliyatında özellikle dikkat edilmesi gereken nedir internette 2 farklı ameliyat tekniği olduğu soyleniyo  ameliyatın riskleri nelerdir lütfen kıymetli bilgilerinize şuan o kadar muhtacimki

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2021 Saat 21:49
Hocam hidroselde sıvı testisi sıcak tuttuğu için derecesini yükselttiği için kısırlık yaparmi 

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2021 Saat 19:35
Soyle anlatayim:
Ameliyat OLMAZSA.
1- 6 ayda kendiliginden duzelebiliyor.
2-  Duzelmezse, ameliyat gerekir, yapilmazsa:Kisirlik, yirtilma, agri, enfeksiyon,gangren,tas tesekkulu, 
olabiliyor. Ameliyati basittir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat