Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tahlil sonuçları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66953
Tarih: 12 Eki 2025 Saat 13:39

Konu: Tahlil sonuçları
Mesajı Yazan: tnl
Konu: Tahlil sonuçları
Mesaj Tarihi: 28 May 2020 Saat 14:24
Merhaba hocam . Çocuklara bugün kan tahlili yaptırdım , hasta olmadıkları halde pek iyi çıkmadılar . Biri 2 diğeri 4 yaşında . Bir bakarmısınız

http://m.YollaYap.com/bltc/1590664948409.jpg" rel="nofollow">

http://m.YollaYap.com/bltc/1590665172107.jpg" rel="nofollow">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 May 2020 Saat 18:30
TIPIK: Turk Doktor-Laboratuvar isbirligi ile yapilan bir SAHTEKARLIK!!
Doktor; labiratuvara haybeden cocuk hasta gondererek PAS verir, Laboratuvar da; ERISKIN Referans araliklari kullanarak, sanki cocuklarda bir hastalik varmis gibi SAHTE rapor vererek geri-pasi verir. Doktorda, artik, ne kadar namuslu veya assagilik ise, ona gore GOLU atar!!
Cocuk KAN degerleri eriskinlerden farklidir. Bu konuda yazmis olduklarimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 28 May 2020 Saat 22:21
Biliyorum hocam farklı olduğunu , ama el sayımında sg düşük, lymf yüksek olunca endişelendim . 2 aydır boynunda zeytinden büyük lenf bezi vardı geçmeyen hatta sanki yavaş yavaş daha da büyüyen o yüzden yaptırdım tahlili kendi kafama göre . 
Ve hocam aylardır yaptıramadıgımız bir aşı var yarın zar zor ikna ettim aile hekimini yapması için , her gittiğimizde çocuğun bişeyine taktı iyi degil diye ve erteledi, yarın da aşıdan  sonra yolculuk yapacağız ( fazla birşey değil 100km ) daha erken saate almak istedim randevuyu , bana cevabı - aşıdan sonra 1 hafta yolculuk yapmasını tavsiye etmiyorum yaparsak da riski sen alıyorsun . Ne riski hocam ne olur ki yolculuk yapsak ? Pentaxim aşısı olacak 

Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 02:57
Resmen sacmaliyor! Sirf hasta sayisini cok gostermek icin, size;git-gel cekiyor!!
Her turlu hastalikta bile ASILAR yapilabilir. Zorla da olsa yaptirin.
Risk filan yok, poposundan uyduruyor.

Mesajı Yazan: Burcugöksel
Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 10:43
Size özelden mesaj yazdım bakabilirmisiniz acaba

Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 10:54
Maalesef hocam yine yapmadı . Bademcikleri çok şiş yapışık nerdeyse ve gürültülü nefes alıp veriyor, lenf bezi de çok büyük , bu durumda aşı yapamam dedi .. KBB uzmanına yönlendirdi 

Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 18:25
Strep-A testleri; bu yaslarda (+) OLMAZ.. Kesin bir sahtekarlik var!
Yuz bin kere anlattim!!!
Ates+Agizda pis koku+dili kaplayan pas tabakasi ve Bulanti/kusma varsa, Streptokok olabilir.
Sadece: Ates+koku+Pas olmasi, Streptokok harici bakteriel enfeksiyonu ve antibiyotik gerektigini gosterir.
Boyle SALAK doktorlara mecbur kaldiginiz icin, yapabilecek bir sey yok.

Ates+koku+Pas yoksa, Gripal enfeksiyon demektir.
Enfeksiyoz Mononukleoz olursa, Bademcik buyuk olur ve uzerinde beyaz ifrazati olur. Kan sayiminda WBC ve Lokosit yuksektir.
Bunlari bilmeniz SART. Yoksa bu SARLATANLARIN elinde maskaraya donersiniz.
Cok okumaniz lazim.
Asi gecikmesinde bir sakinca yok!!

Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 19:34
Hocam doktora gitmemiz de aşı için . Normalde bir kan tahlili yaptırıp sizin yönteminizle geçiriyoruz her hastalığı , ama işte bir aşı için gittik istemediklerini bırakmadılar . Ve lenf bezine birşey diyemiyorlar normal değil diyor doktor 2cm civarı dedi elinle elleyip , büyük bir zeytin kadar , bende çok endişeleniyorum geçen ay sanki daha ufaktı . Martta hastayken monosit üst sınır 1.20 iken bizimki 1.50ydi ama siz farketmez demiştiniz , zaten tedavi gerektirmiyor . Doktorun demesi - en azından bakalım EM geçirdiyse normal kabul edicez şimdilik lenf bezini

Hocam başka konu açmak istemedim . 2 yaşında ki olgum parmağını kıstırdı kapıya hemen şişti morardı . Acaba kırık olabilir mi acile götürsek mi
http://m.YollaYap.com/bltc/1590774025243.jpg" rel="nofollow">

http://m.YollaYap.com/bltc/1590774052803.jpg" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 21:53
Kirik dahi olsa, alciya alinmaz…
Alci icin, kirik kemigin HER 2 ucundaki eklemin sabitlenmesi gerekir. O yuzden buradaki gibi "uc kemiklere" alci yapilamaz.
Sarin, hareket etmesin, kendiliginden duzelir.

Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 22:11
Teşekkür ederim . Bayağı ağladı ama şimdi geçti sorunsuz hareket ediyor . 

Mesaj Tarihi: 30 May 2020 Saat 04:44
Opun, daha cabuk gecer!!

Mesaj Tarihi: 30 May 2020 Saat 17:16
Hocam EM için olan tahlil çıktı - EVB VCA İgM - 1.91 ratio yazıyor . Geçirmiş mi EM anlayamadım . Geçirmediyse bu lenf bezi neden 2 cm civarı büyümüş olabilir ? Bademcikleri çok büyük nerdeyse yapışık ondan olabilir mi ? 

Mesaj Tarihi: 30 May 2020 Saat 19:18
Tek basina, IgM hicbir sey ifade etmez... Tahlili isteyen ahmagin bu konuda bir bilgisi yok!

IgM:(-)     IgG:(-) : Hastalik yok.
IgM:(+)     IgG:(-) : Yeni baslayan hastalik.
IgM:(+)     IgG:(+) : Hastalik var.
IgM:(-)     IGG:(+) : Hastalik gecmis, bagisiklik var.

Tuk cocuk doktorlarindan boyle bilgileri beklemeyin.
Onlar, her hastaliga; Astim, Alerji veya Reflu demekten baska bir sey bilmezler.

Mesaj Tarihi: 30 May 2020 Saat 19:21
Görüyorsunuz hocam , çocuk martta hastaydı o İgM testi yaptırıyor , e şu anda çocuk hasta değil ki . Yani bir aşı olacak diye iş açıyorlar başımıza . Hocam lenf bezi için dediklerinizi okudum, ama yine de bu kadar büyük olması beni endişelendiriyor . 

Mesaj Tarihi: 30 May 2020 Saat 19:46
Okumaniz SART... Bir tek; aniden buyuyenler onemlidir.
LUTFEN okuyun.

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2020 Saat 00:18
Merhaba hocam ! Bugün aile hekimimiz aradı , KBB ne demiş diye sormaya . Onun beklediği - bademcikler alınacak demesiydi , ama doktor henüz çok küçük olduğunu söyledi , atrophied tonsils tarzında birşey söyledi ama yine de ameliyat için küçük dedi . Şimdi aile hekimi ben bu durumda aşı falan yapamam bademcikler alınmayacaksa en azından fizyoterapi yapılıp küçüktülmeye çalışmalı dedi . Bademcikler bir birine yapışık desem yalan olmaz . Ben görüyorum Çocuğun nefesi yetmiyor bogaz altında köprücük kemiklerinin birleştiği yumuşak yer bilmem anlatabildim mi çok çöküyormuş ara sıra, çok hırıltılı nefes alıp veriyormuş .  bu durum ciddi diyor bu durumda aşı yapamam . Ben uyurken nefes sayısını sayıyorum 18-20 . Nefes almada zorluk olsa daha sık nefes alıp vermesi gerekmez mi?1 buçuk yaşında yapılması gerekiyordu hep erteledi çocuk 2y2 aylık artık . Ve bu işin içinden nasıl çıkacağız bilmiyorum 

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2020 Saat 03:13
Bademcikler ASLA solunum yolunu kapamazlar!!! Bademcikler, agiz acildiginda orta hatta yaklasirlar, agiz kapatildiginda, kenara cekilirler.

O KERIZe soyleyin, Bademcikler birer LENF BEZIDIR, alinmazlar!!
Asilari icin baska yere gidin, bu ahmak ile muhatap olmayin.

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2020 Saat 08:59
Başka yere gidemiyoruz hocam , sadece aile hekimi yapıyor aşıları . Mecbur bekliycez biraz daha

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2020 Saat 18:27
Yakininizdaki BASKA bir Aile hekimine basvurun!!
Boyle bir imkaninizin olmasi gerekir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat