Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Şiddetli İshal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66961
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 10:28

Konu: Şiddetli İshal
Mesajı Yazan: nalanalan2
Konu: Şiddetli İshal
Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 03:17

Kadir bey merhaba

Yazdıklarınızı dikkatle okumaya gayret ediyorum. Hasta olmasak bile günlük takip ediyorum. Bizde hakkınız büyük

5 yaşındaki kızım bu sabah kısa aralıklarla 3-4 kez kustu. Kusma kesildi. Akşamına ishal başladı

Ama ishali çok şiddetli fışkırır şekilde su gibi, kötü kokulu ishal. Afedersiniz yatağa yapıyor temizlemek için alıp götürürken tutamıyor kucağımda tekrar yapıyor ve saatlerdir bu şekilde devam ediyor. 

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla Bakteriel ishal geçiriyor. Bir şey yiyemiyor bende ısrar etmiyorum. Su içiriyorum. Herhangi bir ilaç vermedim. 

Yalnız ishal çok şiddetli olduğu için endişeliyim. O da saatlerdir karın ağrısı, ishal ve pişikten yoruldu. Uykudan uyandırıyor ve biz tuvalete bile yetişemiyoruz o derece yoğun. 

Yarın pişik için %3 lük borik asitli su hazırlatacağım ve desitin pomat alacağım

İlk defa bu kadar şiddetli ishal oluyor. Bu kakaya bağırsaklar boşalmadı yaptı mıda çok yapıyor

Hocam bu ishalin şiddeti ne zaman azalır var mı yapabileceğim bir şey.

Teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 03:23
Siddetli degil, cok cok siddetli bile olsa sakin ilac vermeyin.
Unutmayin!
Bakteriel ishallerde; ONCE kusmalar olur...
Kusma gecer ve ishal baslar. Kusmalari olmayan bir cocukta, ne siddette ishal olursa olsun, ASLA; su kaybi olmaz.

Mesajı Yazan: nalanalan2
Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 03:24
Teşekkür ederim hocam

Mesajı Yazan: gülsen38
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2020 Saat 10:37
hocam önce ateş bittikten sonra kusma ve kusmanın kesilmesiyle 3 gün ishal oldu kızım.sizin dediğniz gibi hiçbir ilaç vermedim.peki bu kusma/ishal in bakteri kaynaklı mı virus kaynaklı mı öğrenmenin baska yolları da var mı?(ağızda koku ve pas dısında)

-------------
gulsen

Mesajı Yazan: gülsen38
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2020 Saat 10:39
yani bakteri kaynaklı olunca once kusma ve kusmanın kesilmesiyle ishal,virus kaynaklı olunca bu sıralama bozuluyor mu?

-------------
gulsen

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2020 Saat 18:34
Rota veya Noro-virus gibi virutik ishallerde; kusma ve ishal yanyana seyr eder. O yuzden, Viral ishallerde su kaybi olma ihtimali fazladir. Ishal ile kaybedilen sivi kusma nedeni ile; icilerek karsilanamaz.

Her ikisinde de, ilac kullanmayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat