Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bilgi rica

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67128
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 10:03

Konu: bilgi rica
Mesajı Yazan: gul78
Konu: bilgi rica
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2020 Saat 19:42
Hocam annem sürekli süt aldığı yerden tereyağ alıyor bana ben de parçalara ayırıp buzlukta saklıyorum kullanacağım kadarını dolaba indirip o şekilde tüketiyorum. fakat bu sefer kullandığım parçanın içinde yeşil küçük bir küf gördüm. başka parça aldım onun da içinde minik siyah gibi küf vardı. sanırım buzluğa koymadan önce içten küflenmeye başlamıştı ama ben o kısımları görene kadar diğer kısımları kullanmış oldum. oğlumun tüm yemeklerini sadece tereyağ ve zeytinyağ ile yapıyorum. tereyağının küfü diğer yerlerinde gözükmese bile bir zarar oluşturur mu? o kısmı görünce kalan kısmı direkt attım. bu küf konusunda inanılmaz korkuyorum. çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2020 Saat 21:13
Kuflu kisimlari yemedikten sonra, bir zarar olmaz. 
Cig sutten yapilan Tereyaglarin guvenirligi yoktur. 

Mesajı Yazan: gul78
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2020 Saat 22:24
Çok teşekkür ederim hocam, umarım benim görmediğim küflü bir kısım yemeğe gitmemiştir. Tereyağını sütü kaynatıp mı yapıyorlar yoksa çiğ mi bilmiyorum. ama eğer çiğ ise ekmeğe sürüp yemesek sadece yemeklerde kullansak pişirme sıcaklığı ile zararlı olabilecek durumlar ortadan kalkar mı? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2020 Saat 04:44
Pisirme ile, kuf OLUSMASINI onlersiniz. Bir kere kuf olustu ise, etrafinda toksin olusturmus olabilir. Bu toksinlerde isiya direclidirler. 
Marketlerde satilan, ambalajli tereyagi kullanmanizi tavsiye ederim. 
Belliki, o tereyagi epeydir duruyormus. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat