Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boy kilo eksikliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67151
Tarih: 28 Eki 2025 Saat 16:56

Konu: Boy kilo eksikliği
Mesajı Yazan: zeynep82
Konu: Boy kilo eksikliği
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2020 Saat 15:55
Hocam aklıma takılan bir şey var size danışmak istedim.3 oğlum var ve bu karantina döneminde üstüne çok düştüğüm için sanırım  bu konu gözüme batmaya başladı.Herkes oturduk kilo aldık diye dertlenirken biz de zayıflığa takıldık.Et ve süt tüketimine dikkat ediyoruz ama genel olarak çok seçiciler yemek konusunda.Kiloları sayfadaki persentil hesaplamalarında çok düşük çıkıyor.Ne yapmak lazım bilemedim.Genel kontrol ve tahlilleri normal çıkmıştı.Eşim ve ben de zayıfız.Genetik mi bilmiyorum.Değerlendirip öneride bulunursanız çok memnun olurum.
Ekim 2007- 154 cm 35 kg
Eylül 2009 -142 cm 31 kg 
Nisan 2011-142 cm 29 kg 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2020 Saat 18:26
"Persentil Hesaplamada";  bir tek o gunku degere bakilarak yorum YAPILMAZ!! 
Persentil degeri, hep ayni mi?? Yoksa, tedrici olarak dusuyor mu?? Ona bakilir. Ayni seviyede gidiyorsa, onemli bir sey yoktur, aynen devam edin.. 
Yok.... Bir kac ay oncesine gore dusuyorsa, o muhim... 
Evet, genetiktir. 

Mesajı Yazan: zeynep82
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2020 Saat 18:36
Yani aslında dediğiniz gibi genel olarak hiç öyle toplu çocuk olmadılar.Sadece küçüğümüz bebeklikte biraz topluydu.Şimdi o da abileri gibi.Boyları uzadı ama kiloları da o kadar hızlı artmadığı için baktığımızda zayıf gibi duruyorlar.Bunun yanında biraz da çevre söylemleri de olunca canım sıkılmaya başladı.Bir süre takip edeyim artış değil de azalma olursa ne önerirsiniz peki hocam

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2020 Saat 18:52
"cevre ye" BOS VERIN! Turk milleti simdiye kadar neyi dogru durust ogrenmis ki!! 
Ogrenselerdi, Turkiye; hala "Bebek olumlerinde",  Avrupa sampiyonu olmazdi!! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat