Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

danışma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67309
Tarih: 06 Kas 2025 Saat 23:17

Konu: danışma
Mesajı Yazan: gul78
Konu: danışma
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2020 Saat 17:45
Sevgili Kadir hocam size 72 yaşındaki babamla ilgili bir konuda danışmak istiyorum.Kendisi sadece tansiyon için ilaç kullanıyor onun dışında kronik bir rahatsızlığı yok. Dün birden mide bulantısı, kusma ve ishal başlamış ardından ateşi çıkmış ve sıtmalanmış. böyle olunca annem korkup ambulans çağırmış ambulansla alıp hastaneye götürmüşler. biz gittik içeri almadılar, ateş olunca korona testi için burnundan test yapmışlar, tomografi çekmişler ve serum takmışlar. serumu bitince eve götürebilirsiniz tomografi de korona buluntusuna rastlanmadı burundan alınan test sonucu 24 saat sonra çıkar biz size haber vereceğiz dediler. eve götürdük sabaha karşı yine kusma ishal, 38,5-39 derece ateş olmuş kardeşim yine hastaneye götürmüş yine serum takıp eve yollamışlar. bugün evde, kusması durdu ishal su gibi devam ediyor ateşi arada çıktı ama kendiliğinden düştü. dün serum ya da ilaç olarak ne verdiler hiç bilmiyorum bugün de ishali devam edince aile hekimi suda eriyen bir ilaç ve flagly vermiş. ben de sizden bildiğim kadarı ile onun dizanteri için olan bir ilaç olduğunu içmemesini söyledim ama ne kadar dinler bilmiyorum. sizce korona olabilir mi? test sonucunu bekleyene kadar yapmamız gerek bir şey var mı çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2020 Saat 18:44
SAKIN; Turk doktorlarina inanip da ishal icin ILAC KULLANMAYIN!! 
Keske, HIC gitmese idiniz.. Bosuna hirpalandi, bosuna ilac yuklendi 
Bol su/sivi gidalar verin,  yari-yari soda/visne suyu karisimi cok iyi gelir.. 

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2020 Saat 19:08
Hocam şimdi test sonucu geldi covid testi negatif çıkmış.yanlış sonuç gibi bir durum umarım olmaz. bu arada doktor bu yaşta ishal çok tehlikeli böbreklerine vurur ölüme kadar götürür bol su içsin ve flagly günde üç sefere çıkarın demiş. Ben ne kadar ilaç verme desem de umarım annem bu söylemden sonra benden gizli ilaç içirmez. ishali için bol su, bugün zaten soda ve vişne ayrıca muz alıp bırakmıştım onları ver dedim. başka dikkat etmem ya da yapılması gereken bir şey var mı? çok teşekkür ederim iyi ki varsınız.

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2020 Saat 21:07
SAKIN ilac vermesinler.. 
Sirf daha sik doktora gitsinler diye; kasten korkutuyorlar!!

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2020 Saat 22:17
Hocam ilaç vermiyorlar ama ishal çok yoğun bir şekilde devam ediyor annem simsiyah olduğunu söyledi dışkısının bir de bir kez kusmuş yine. Karın ağrısı yok ama 10 dakikada bir tuvaletini yapıyormuş. Gün içinde ara sıra ateşi çıkıp kendiliğinden düşmüş Bol sıvı vermeye çalışıyoruz. Ama su içiyor ardından tuvalete gidiyor dedi annem. Ekstra dikkat etmemiz gereken bir durum var mı ne olursa tekrar doktora götürelim. Çok teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 15 Tem 2020 Saat 03:50
Kusma olmadigi surece, su kaybi OLMAZ.. 
EGER; ishalden sonra, kusma oldu ise, VIRAL ishaldir, SAKIN Antibiyotik kullanmasin.. 

Mesaj Tarihi: 15 Tem 2020 Saat 15:59
Hocam babamın ishali devam ediyor artık resmen bez bağlıyoruz bezden üstüne yatağa taşıyor geldiğini farketmiyor sanırım. bir de annem arada ne yaptığını bilmiyor saçma sapan konuşuyor diyor. su içirmeye çalışıyoruz azıcık içiyor susamadım deyip içmek istemiyor. çok terlediğini söylüyor. Bugün bir bardak kefir vermiş annem. Bir de suda eriyen bir ilaç vermişler demiştim ya; anneme sordum o ne, o ilacı da verme diye AFEBRYL diye bir ilaçmış ben verme diyene kadar iki sefer vermiş dün ve bugün birer kez. ilaca baktım, her tablette 300 mg asetilsalisilik asit, 200 mg parasetamol ve 300 mg askorbik asit içermektedir yazıyor. bir de yine benden gizli iki seferde flagly vermiş. şimdi ilaçları elinden aldım sakın verme diye. eğer yine çok su içmezse eve hemşire çağırıp serum taktırsam mı? ya da uzman bir doktora götürsem mi yarın? sağolun varolun.

Mesaj Tarihi: 15 Tem 2020 Saat 18:55
SAKIN o ilaci kullanmayin.. 
Bu kadar BOL ve SIK kaka yapmasi,  coktandir olmayan, Kolera;yi akla getiriyor.
Kolera 'da, kaka pirinc suyu gibi renksiz olur!! 
Renkli kaka yapiyorsa, degildir. 
Bir Gaita Kulturu yaptirin!!! 

Mesaj Tarihi: 15 Tem 2020 Saat 20:28
Hocam önceden kahverengiydi sonra iki gündür siyahtı kakası. annem kuru türk kahvesine limon sıkıp yedirmiş belki ondan siyah olmuş olabilir. Ama hep renkli bir kakaymış şeffaf değil. Dün gece 12 den bu sabah 7 ye kadar hiç tuvalete çıkmamış. 7 de yine ishal yapmış sonra 12 ye kadar yine tuvalete çıkmamış. 
Ama sabah midem bulanıyor diyerek uyanmış ve bugün yine bir kez kusmuş. Ateşi yok sadece çok terliyor. ve dün geceden beri geçmeyen bir hıçkırığı var. 
Böyle evde devam edelim mi yoksa doktora götürelim mi? çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2020 Saat 20:09
Hocam ben işteyken babamı dahiliye ye götürmüş annem yapılan tahlil sonuçlarını paylaşıyorum bu sonuçlara göre simflat, rennie ve Bir de idrarda Crp değeri 131, 6 çıktı diye 500 mg cipro vermiş 12 saatte bir iç demiş.  Gaita testinde de kahverengi yeşil kaka birkaç lökosit herhangi bir parazit bulunmadı gibi bir şey yazıyordu Bugün iki üç kez kusmuş, tuvalete çıkma araları biraz daha uzadı size danışmadan hiçbir şey yapmak istemedim Yardımlarınız için tekrar çok teşekkür ederim
https://hizliresim.com/iQeTAD" rel="nofollow - https://hizliresim.com/iQeTAD

https://hizliresim.com/ufC0ks" rel="nofollow - https://hizliresim.com/ufC0ks

https://hizliresim.com/rZ9P7m" rel="nofollow - https://hizliresim.com/rZ9P7m

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2020 Saat 23:39
Lokosit degeri: 8,33.... SAKIN Antibiyotik vermeyin, duman olur!!! 
Gaita Tahlili, baska sey, Gaita kulturu baska sey!!! 
Siz; Gaita kulturu yaptiracaksiniz. 
Eger, Kulturde bir sey uremez ise, kesin Norovirus ishalidir, tedavisi yoktur, sadece su kaybi onlenir. 
Idrar tahlilinde, "silendir" gorulmedigine gore, henuz bir su kaybi YOK! 

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2020 Saat 11:14
Hocam anneme tembih ettim antibiyotiği verme diye ama umarım beni dinler. Ben bugün laboratuardan kap istedim alıp kendim götüreceğim kültür için. peki beni dinlemeyip cipro dan içirirse nasıl anlarım ne olur böyle bir durumda? 

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2020 Saat 18:26
Ishali daha da beter durumda artar.. 

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2020 Saat 16:07
Hocam doktor crp si yüksek vücudunda enfeksiyon var demiş anneme o da antibiyotik ten vermiş beni dinlemeyip 
Ben dün gaita kültürü yaptırdım sonuç şu şekilde;
GAİTA İNCELEMESİ RAPORU
  Makroskopik İnceleme: Gaita yumuşak kıvamda, yeşilimsi renkte olup, kan, müküs ve parazit
   Mikroskopik İnceleme: Serum fizyolojik ve lügolle hazırlanan
 preparatların incelenmesinde; Helmint, Helmint yumurtası,
 Protozoon ve Protozoon kisti görülmedi.
 Her sahada az miktarda maya hücresi görüldü. Lökosit ve eritrosit görülmedi.
KÜLTÜR (GAİTA)
   TEST ÖRNEĞİ : Gaita
KÜLTÜR : Salmonella ve shigella cinsi bakteri üremedi.
Sanırım bu bakteriyel bir durum yok demek elinden cipro yu aldım veremesin diye kültürden önce ilaçtan vermişti o sonucu etkiler mi bol sulu gıdalar ile devam ediyoruz başka da bir şey yapmıyoruz değil mi hocam çok sağolun 

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2020 Saat 18:58
Aldigi antibiyotik, kana karisir ve barsak boslugu icindeki bakterilere erisip etki edemez.. 
Bilakis, kan yolu ile barsak cidarina kadar gelen antibiyotik, cidara yapisik olarak yasiyan "Probiyotik" 
bakterileri  YOK EDER, ishal daha beter hal alir. 

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2020 Saat 19:50
Evet hocam dediğiniz gibi beni dinlemeyip antibiyotik verdiği için yine biraz artmış ishali ben zaten elinden ilacı aldım istese de veremez artık bugün hafif mide bulantısı var ishali yine devam ama çıkma süresi azaldı. Bir de bazen hıçkırıkla birlikte böyle nefesi kesiliyor gibi oluyormuş. Akciğer Tomografisi  temiz çıkmıştı korona sonucu da negatif gelmişti bununla ilgili endişe etmemiz gerekmez artık değil mi? Sanırım sizin dediğiniz gibi Norovirüs ishali. Size o kadar çok dua ediyorum ki iyi ki varsınız 

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2020 Saat 10:22
Sevgili hocam babamın ishali geçti iki gündür yok allah sizden razı olsun sizin sayenizde atlattık. Şu an hala biraz iştahsız midem ağrıyor diyor ama o da zamanla düzelir sanırım. sadece son bir sorum var garip bir hıçkırık gibi bir şey oluyor üç dört sefer arka arkaya hııık hııık diye bir sesle tıkanıyormuş gibi oluyor. Bu mide ile ilgili bir durum mudur? rennie ve simflat ı kullanıyor sadece onun dışında her zaman kullandığı şeker ve tansiyon ilaçları var. neden olabilir caba bu durum? çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2020 Saat 17:51
Hickirigi olusturan sinirler karinda, gogus boslugu ile karin boslugu arasindaki Diyafram denilen solunum
 kasindan uclanirlar.
Diyaframa tazyik yapan GAZ veya herhangi bir sey, hickiriga sebep olur. Uzun bir sure nefes tutarsaniz,
 gecer. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat