Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bacak ağrısı yetişkin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67406
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 05:06

Konu: Bacak ağrısı yetişkin
Mesajı Yazan: Burcu87
Konu: Bacak ağrısı yetişkin
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2020 Saat 05:26
Kadir Hocam kendimle ilgili rahatsız ediyorum sizi. 32 yaşında kadınım. Yıllardır çektiğim bacak ağrısı var. Kalçadan ayak bileğime kadar çizgi şeklinde ve sadece arka tarafı etkileyen bir ağrı. Çok ayakta durduğumda ve sabit beklediğimde şiddetleniyor. Yürüyüşle artış göstermiyor. Yüzüstü yatmak iyi geliyor. Fizik tedavi, kalp damar bölümlerine gösterdim. Hafif skolyoz ve bel fıtığı başlangıcı var. Egzersiz önerildi. Ve damarlarda genişleme vardı, varis çorabı verildi. Ben varis çorabından fayda göremedim. Sizin engin tecrübenize istinaden soruyorum bir yorumunuz var mıdır? Bir de hocam d vitaminim genelde düşük. Yılda 2 kez ampul içiyorum, 1aya yakın deniz tatili yapıp güneşleniyorum buna rağmen 20nin altında çıkıyor genelde. Bunun da ağrımla ilgisi olur mu? Merakla yorumunuzu bekliyorum. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2020 Saat 19:01
Siyatik agrisina benziyor. Iyi bir doktor bulun. 

Dvit3 ampul; 4 ayda bir alin. 

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2020 Saat 06:14
Hocam biliyorum alanınız değil ama yine de danışmak istiyorum. Sağ bacak ağrım devam ediyor. Damarlarımı hissediyorum sürekli çekiliyor gibi. Hem ağrı üzerine basınca oluyor hem istirahat pozisyonunda. Fizik tedavi bölümüne gittim orda da doktor yerine asistan muayene etti. Ne bir test yapıldı ne de işlem. Fiziksel muayene sonucu şikayetimi siyatik ağrısına benzetti yine de tam uymuyormuş. Cabral diye ilaç verdi bir de kas gevşetici krem. Bunlar işe yaramazsa sorun damar olabilir başka doktora git dedi. Sorun şu ki evde küçük çocuğum var ve istediğim zaman doktora gidemiyorum ayrıca Covid yoğunluğu nedeniyle doktorlar hastaneyi boşuna meşgul etmeyin diyor hocam aylardır gitmiyorum zaten. Sağlık ocağında hemogram, kolestrol gibi değerlere bakılıyor. Bunlara baktırmak yeterli gelir mi bir ipucu verir mi neyim olduğuna dair? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2020 Saat 09:08
Tahlillerle anlaşılmaz.

1- Yere oturun, dizlerinizi bükmeden parmak uçlarına erişmeye çalışın. Her bir seferinde, 30 saniyeden uzun olmasın.
2-  İbufen tab, günde:3x1 alın
3- Kısa yürüyüşler yapın.
4- İlk 3 gün soğuk, sonra 1 hafta sıcak kompres yapın.
Kompres; kalçaya yapılacak!

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2020 Saat 10:24
Allah razı olsun hocam..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat