Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Korona belirtisi mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67515
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 02:26

Konu: Korona belirtisi mi
Mesajı Yazan: Feyza13
Konu: Korona belirtisi mi
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2020 Saat 14:39
merhaba Kadir bey kendimle ilgili bir şey sormak istiyorum.
Kadın Yaş 26 bilinen kronik rahatsızlığım yok. 
Dün öğlenden beri nefes darlığı yaşıyorum. Sürekli derin nefes alma hissi geliyor yetmiyor bazen alamıyorum yarıda kalıyor ve bu durum vücudumu yordu. Biraz da Boğaz ağrısı var fakat benim boğazım sık sık ağrır. Bu nefes olayı koronadan kaynaklı olabilir mi acaba öksürük falan yok . Hiçbir şey olmadan direk ciğerlere inipte böyle nefes darlığına sebep olur mu bunu merak ettim ne yapma mı önerirsiniz 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2020 Saat 18:27
Doktor bey belirtmeyi unutmuşum 2 yaşında bebeğim var 13-14 kilo arasında dün sırtıma çıkmıştı ben yatarken zıpladı falan o ara nefes alamadım gibi oldu daraldım yani ondan sonra başladı bu nefes darlığı 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2020 Saat 21:40
Muhtemelen; sırt adeleleriniz hasar gördü. Kendiliğinden düzelir. 

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2020 Saat 22:07
Tek nefes darlığı belirti olur mu peki Kadir bey ciğere inmesi açısından soruyorum teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2020 Saat 09:54
Ateş olmadan, akciğerlerde bir zatürre durumu OLAMAZ!!

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2020 Saat 09:57
Çok teşekkür ederim sağolun

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2020 Saat 19:00
Doktor bey yine meşgul edicem sizi lütfen kusura bakmayın kalple ilgili bir sorun olmuş olabilir mi acaba çok zorlanıyorum nefes almakta sürekli derin nefes alma ihtiyacı oluyor. Yani sırta o şekilde baskı yapılınca vs kalp etkilenir mi 

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2020 Saat 19:20
Sırtımda ağrıyor ama bu nefes problemi çıkmadan önce de ağrıyordu doktor bey zaten nefes darlığı olay sonucunda oluştu ama sırt ağrım öncede vardı. Genelde boynu sırrı ağrıyan biriyim şimdi de sınava hazırlandığım için ağrıyordur diye düşünüyordum ama kalple iligili bişey olur mu diye endişelendim ailemde biraz ısrar edince bu konuda size sormak istedim tekrardan

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2020 Saat 20:35
26 yaşında bu işler OLMUYOR!!

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2020 Saat 07:46
Kadir bey ben nefes darlığından çok rahatsızım yapılabilecek bişey var mı acaba bir de benim bu durumumu gören bi doktor arkadaşım senin akciğer tomografi çekinmen lazım kaslarla ilgili bir durumdan bu kadar nefes darlığı olmaz falan dedi. Eğer siz bu şekilde nefes darlığı yapar diyorsanız hiçbir şey yaptırmicam ama gerçekten zorlanıyorum nefes alırken sırtım falan batmıyor yani sırtım ağrıyor evet ama nefes alırken ağrı veya batma yok sadece sürekli olarak derin nefes alma ihtiyacı geliyor bazen alabiliyorum bazen alamıyorum çok yoruldum kaç gündür lütfen yardımcı olun endişeleniyorum 

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2020 Saat 09:33
Tomografide, bir belirti olacak kadar bir akciğer hadisesi olsa; solunum sayınız dakikada 60'ın üstüne
 çıkardı!!
"O" gören doktorun hiçbir klinik bilgisi YOK!! Bir yerinden uydurmuş.

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2020 Saat 09:37
Tmm çok teşekkür ederim. Bu sorun kaslardan mı yani doktor bey ilaç önerir misiniz gerçekten çok rahatsızım

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2020 Saat 09:45
2 gün, günde:3x2 tablet Novalgin alın.. 

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2020 Saat 23:16
Kadir bey ben hiç iyi değilim nefes alamıyorum sürekli derin nefes alma ihtiyacı geliyor fakat alamıyorum üç doktora gittim hiç biri çözüm bulamıyor lütfen bi tahmininiz var mı benim durumum nedir böyle 

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2020 Saat 08:32

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2020 Saat 09:53
Akciğerleriniz temiz. Ne dediler bu Akciğer Grafisi için?? 

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2020 Saat 09:55
Temiz dediler çatlak vs olsa tecrübeli bir doktor görebilir dediler o yüzden size attım

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2020 Saat 09:56
Bendeki bu nefes darlığının çaresi nedir doktor bey nerdeyse bir hafta oldu gerçekten çok yıprandım

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2020 Saat 12:57
Nefes almanızı sağlayan adelelerin sinirleri ezilmiş. Bu sinirlerin yerine gelmelerini bekliyeceksiniz. 

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2020 Saat 17:01
Mantıklı cevap veren birisi oldu çok şükür teşekkür ederim iyiki size danıştım sağolun

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2020 Saat 17:03
Yapmam veya yapmamam gereken hareketler var mı peki Kadir bey

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2020 Saat 18:07
Sıcak kompres ve masaj iyi gelir. 

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2020 Saat 19:16
Omurilik hasarı falan olmuş olabilir mi doktor bey arada sırada bacaklarımda ve ellerimde uğuşma olmaya başladı. Eşime sırtım ağrıyor diye kluçta kırdırmıştım o kadar pişmanım ki cahilliğimize doyamıyorum şuan kolları boyunda bağlayıp başkasının kaldırmasıyla kırılır ya o şekilde işte çok canım sıkkın kendime kızıyorum sürekli bu nasıl cahillik diye omurilik hasar görmüş olabilir mi bu başarılarımızdan

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2020 Saat 20:58
Öyle bir şey olsa, belden aşağınız hiç tutmaz. İdrar ve GAİTA KONTROLU BİLE KAYBOLURDU.
Bana göre bu travmalar sonucu sinirlerin etrafında ödem oluştu!
Zamanla hepsi geçecek.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat